Aktuální zprávy z klubu
st 20.7.2016 | Jan Vavřina

A-tým zahájil finální část přípravy na novou sezónu. Na led vyjede v pondělí

Ještě před pár měsíci se zdálo, že čekání na novou sezónu bude nekonečné, ale nyní je téměř u konce. Ve středu 20. července se totiž hlavní mužstvo Mountfieldu HK sešlo k prvnímu tréninku v rámci závěrečné fáze letní přípravy, a to i s nejčerstvější posilou Andrisem Džerinšem. Na led vyjede celý mančaft v pondělí 25. července.

První čtyři dny budou zahřívací na suchu v režii kondičního trenéra Mariána Vody, aby hráči vstoupili v pondělí na led v malé hale v ideálním rozpoložení. „Od začátku příštího týdne budeme trénovat denně na ledě, některé dny budeme rozděleni na dvě části – zvlášť obránci a útočníci, aby se zaměřili na specifické činnosti a měli více prostoru,“ představuje sportovní manažer Jaroslav Kudrna plán následujících dnů a týdnů.

Ve středu se na in-line ploše FORTUNA arény sešlo osmadvacet hokejistů, přítomna byla také doposud poslední posila Andris Džerinš. „Andris dorazil do Hradce v úterý, hned druhý den absolvoval s týmem trénink. Jsme rádi, že je tady s námi vlastně od začátku,“ pokračuje.

Andris #Džerinš poprvé ve FORTUNA aréně. :-)

Fotka zveřejněná uživatelem Mountfield HK (@mountfieldhk),

Z aktuální soupisky chyběli naopak Jindřich Barák, Adam Courchaine a Peter Frühauf. „Jindra je lehce nemocný, v pondělí by ale měl být. Adam má smlouvu až od 1. srpna a Peter si stále shání nové angažmá, stejně jako Karel Pilař,“ vyjadřuje se Jaroslav Kudrna ke složení mančaftu. Ten bude následující týdny pospolu, v průběhu období přípravných zápasů bude docházet k rotaci a zužování kádru, aby dostával postupně finální podobu před startem Tipsport extraligy.

Mistrovská sezóna bude zahájena v pátek 9. září proti Mladé Boleslavi, ještě před tím čeká na svěřence Václava Sýkory celkem devět přípravných duelů, tři z toho v rámci Mountfield Cupu. Ten proběhne v královéhradecké FORTUNA aréně první srpnový víkend, kdy Hradec přivítá Ufu, Omsk a Pardubice.

Fotogalerie