Preview k zápasu
st 10.8.2016 | Jan Vavřina

Po Mountfield Cupu další zajímavý duel. Ve čtvrtek přijede Olomouc!

Mountfield Cup 2016 je minulostí, příprava Hradce Králové pokračuje dál v poměrně rychlém tempu. Po třech těžkých zápasech je na řadě další, a opět ve FORTUNA aréně! Na východ Čech přijede ve čtvrtek Olomouc – pátý nejlepší celek základní části loňské sezóny, který předváděl během celého ročníku stabilní výkony. Mountfield na něj ale umí, vloni ho porazil ve všech čtyřech zápasech! Potvrdí tuto bilanci i v letošní přípravě?

Mountfield HK – HC Olomouc, čtvrtek od 17:00: ON-LINE

K turnaji se ještě jednou vrací Stanislav Dietz. „Myslím, že jsme si to užili všichni, proti takovým týmům a hráčům nehrajeme každý rok. Turnaj měl velkou kvalitu, ruským týmům jsme chtěli být minimálně vyrovnaným soupeřem, a to se nám povedlo. Celkově to můžeme hodnotit pozitivně, ale musíme dál pracovat a zůstat nohama na zemi,“ ví hradecký bek.

Tři dny ve třech zápasech byly pro hradecké hokejisty velkou zkouškou fyzičky. „Třetí den už samozřejmě nějaká únava byla, ale člověk nad tím nesmí přemýšlet a musí hrát. Ale podle mého to už na hře bylo lehce znát, byly tam nepřesnosti. Ale je to dost individuální, pro starší hráče to musí být nepříjemnější, mně to tělo zatím ještě regeneruje rychleji,“ tvrdí s úsměvem vytáhlý obránce.

Ten odehrál všechny duely Mountfield Cupu ve druhé obranné řadě. „Turnaj proběhl rychle a nebyl čas na nějaké velké změny, tréninky během turnaje byly krátké, takže jsme vše odehráli víceméně v sestavě, ve které trénujeme už od začátku. Teď už zápasy nejdou tak rychle po sobě, tak uvidíme. Je možné, že trenéři zkusí nějaké jiné složení,“ zamýšlí se hráč s číslem 67.

Co on sám očekává od Mory? „Nenapadá mě nic, čím by byla Olomouc specifická, určitě bude mít od loňska jiný tým. Tak uvidíme s čím na nás přijedou,“ nechá se překvapit Stanislav Dietz.

Dosavadní bilance Olomouce: Dvě porážky, jedna výhra

Hanáci mají za sebou, stejně jako Východočeši, tři přípravná utkání. Zatímco je ale Hradec sehrál všechny na domácí půdě v rámci Mountfield Cupu, Olomouc se představila dvakrát venku. Nejprve si poradila s Jihlavou jasně 6:0, když se čistým kontem na úvod sezóny blýskl Branislav Konrád a dvěma trefami Jan Knotek.

Následně zajížděla Mora do Třince, kde padla 2:5. Naposledy se představili svěřenci Zdeňka Venery na domácím ledě proti Zlínu, úspěch ale opět nezaznamenali. V opatrném mači si Ševci připsali těsnou výhru 2:1. Napravit dojem z posledních dvou zápasů bude chtít Olomouc ve čtvrtek v Hradci Králové. Na to, jestli se jí to povede, se přijďte podívat do FORTUNA arény. Úvodní buly bude vhozeno v 17:00!

Vstupné na Olomouc za 80 Kč, pro permanentkáře 50 Kč

Na čtvrteční přípravný duel je možné zakoupit vstupenky na pokladnách FORTUNA arény, a to ve středu od 13:00 do 17:00 a ve čtvrtek od 13:00 až do začátku zápasu. K dispozici je samozřejmě také on-line prodej, přes který je možné zakoupit lístky do čtvrtečních 11:00.

Cena vstupenky je 80 Kč, permanentkáři mají slevu, utkání mohou zhlédnout za 50 Kč. Pokud budete chtít jako držitelé permanentek zakoupit vstupenky za zvýhodněnou cenu, pak je pro vás klíčové ID vstupenky – tento sedmimístný kód najdete na voucheru, dodávaném ke každé nově zakoupené permanentce. Při nákupu on-line stačí tento kód zadat během nákupu vstupenek, a následně vám bude odečtena částka slevy. Při nákupu na pokladně je zapotřebí přinést s sebou voucher, ze kterého bude využito ID vstupenky a uplatněna tak sleva.

Zlevněné vstupné (studentské, seniorské apod.) na tento duel poskytováno není, děti do 130 cm budou mít vstup zdarma, stejně jako osoby TP, ZTP, ZTP/P (po předložení průkazu).

Na utkání s Olomoucí nejsou rozlišovány vstupenky na sezení a na stání, každý návštěvník může zaujmout libovolné volné sedadlo či místo na stání. Vstup do FORTUNA arény bude návštěvníkům umožněn hodinu před startem utkání, tedy od 16:00.

Z důvodu probíhající výstavby skyboxů budou z bezpečnostních důvodů uzavřeny sektory E, F, G, K, L a M. Do těchto sektorů prosím nevstupujte a z důvodu probíhajících stavebních prací dbejte ve všech prostorách FORTUNA arény zvýšené opatrnosti.

Co se týče parkování, před FORTUNA arénou probíhá rekonstrukce horkovodu, proto je vjezd na zdejší parkoviště zakázán. Doporučujeme ponechat váš vůz na okolních parkovištích, využít parkovací dům v bývalém pivovaru nebo odstavné parkoviště u koupaliště Flošna.

Sestavy z minulého utkání
Kacetl – Pláněk, Vydarený, Dietz, Štajnoch, Gregorc, Barák, Bača, Plášil – Bednář, Džerinš, Červený – Jarůšek, Knotek, Šimánek – Köhler, Kukumberg, Dej – Pavlík, Nedvídek, Kopta – Beránek. Trenér: Václav Sýkora.
Konrád – Vyrůbalík, Škůrek, Staněk, Houdek, Klvaňa, Jaroměřský, Beutl, Ondrušek – Burian, Ostřížek, Strapáč – Rác, Herman, Fořt – Eberle, Mikúš, Skladaný – Matai, Zeman, Jergl. Trenér: Zdeněk Venera.