Ohlasy k zápasu
st 22.3.2017 | Matouš Soukup

Litvínov měl dobrý tým. My ukázali charakter, říká o postupu Blaž Gregorc

V rozhodujícím pátém a zároveň postupovém zápase byl z východočeského celku nejvytíženějším hráčem. Slovinský zadák Blaž Gregorc strávil na ledě přes dvacet minut, během kterých si kromě dvou střeleckých pokusů připsal i asistenci u vítězného gólu Tomáše Knotka. Z pěti zápasů play off tak vytěžil pět kanadských bodů a právem drží první místo v kanadském bodování obránců týmu sídlícího pod Bílou věží.

Ihned v úvodu zápasu jste několikrát udeřili. Čekali jste podobný začátek?
Ani ne, k příležitosti jsme dostali několik přesilovek, které se nám podařilo proměnit a dali jsme hned tři góly. Od začátku nám to opravdu hrozně pomohlo. Poté jsme už jen vydrželi v tempu po zbytek zápasu.

Přesilové hry byly v pátém zápasu opravdu silnou zbraní. Našli jste snad konečně ten správný recept na litvínovskou obranu?
Konečně jsme pořádně stříleli na bránu a vyvíjeli tlak, také jsme si pořádně nahrávali přímo na hokejky. Nebylo to nic speciálního, protože Litvínov už věděl, jak hrajeme naše přesilovky. Prostě se nám dařilo a šlo to dobře.

V polovině zápasu jste soupeře přehrávali už o pět gólů, co se hráčům tou dobou honí v hlavách?
V tu dobu se musíme všichni soustředit až do úplného konce. Nevadí, když vyhráváte pět nebo šest nula. Zápas se vždy musí hrát do konce, protože jak jsme mohli vidět, dostali jsme pak ještě dva góly, ale nezpanikařili jsme. Musíme prostě hrát až do poslední vteřiny.

Série s Vervou nebyla příliš bohatá na góly, což ale neplatilo v pátém zápase. Čím to, že jich právě v něm padlo jedenáct?
Nevím, čím to bylo. Střelcům se asi opravdu dařilo (směje se).

Jak byste zhodnotil celou čtvrtfinálovou sérii proti Severočechům?
Byl to těžký boj. Litvínov má dobrý tým, každý zápas kromě toho posledního byl vlastně o gól. Sice jsou skvělí, ale my ukázali charakter. Opravdu jsme chtěli do semifinále postoupit.

Po postupu máte od zápasů na chvíli pauzu – už víte program následujících dnů?
Ještě nevím, co bude dál. Teď jsme dokázali vyhrát a postoupit, tak asi budeme mít další den volno.

Znovu při vás stála vyprodaná FORTUNA aréna a hnala tým kupředu. Jak to vnímají samotní hráči?
Jsou výborní. Pro nás jsou jako další extra hráč a hrozně nám pomáhají. Pořád fandí a podporují nás, jsou opravdu skvělí.