Akademie ČH
st 22.3.2017 | Radek Staněk

V Hradci odstartovalo mládežnické mistrovství České republiky

Ve dnech mezi 22. a 26. březnem probíhá v Hradci Králové 8. Mládežnické mistrovství České republiky klubů v ledním hokeji. Tato akce se tak vrací na místo činu po dvou letech, proběhla zde už v roce 2015. Je to zároveň poprvé v osmileté historii, kdy se opakuje pořadatelské město této akce. Pod Bílou věží budou hrát výběry 8. tříd a mladšího dorostu. Mountfield HK bude mít zastoupení v první zmíněné kategorii.

Fanoušci mládežnického hokeje si v těchto dnech přijdou na své. Během pěti dnů se odehraje 21 zápasů, během níž budou využity obě haly. Pořadatelem akce je Sport Bohemia a.s., partnerem pak Mountfield HK pod záštitou statutárního města Hradec Králové a Krajského úřadu Královéhradeckého kraje.

Do turnaje mladšího dorostu se kvalifikovali vítězové semifinále play off „A“ a vítězové semifinále play off „B“ ELIOD extraligy mladšího dorostu. Konkrétně se jedná o týmy HC Sparta Praha, HC Kometa Brno, HC Vítkovice Ridera a HC Plzeň 1929. Jejich zápasy se budou konat od pátku do neděle.

V soutěži 8. tříd se budou účastnit vítězové skupin A, B, C, D a E žákovské ligy 8. tříd a a nejlepší tým z 2. místa všech skupin žákovské ligy 8. tříd, tj. Mountfield HK, HC Plzeň 1929, HC Zubr Přerov, Piráti Chomutov, HC Vítkovice Ridera a HC Sparta Praha. Osmáci budou v akci po celých pět dní.

Hrací systém, propozice a program

Jedna skupina o šesti účastnících (8. třída) a jedna skupina o čtyřech účastnících (mladší dorost) systémem každý s každým na 3× 20 minut čistého času dle programu turnaje. Tresty 2, 5, 10 min. atd. Tříbodový systém – v případě nerozhodného výsledku v základní hrací době následuje prodloužení 5 min. v počtu 3 na 3 v kategorii MD a 4 na 4 v kategorii SŽ (8. třída) a v případě nerozhodného výsledku i po prodloužení budou provedeny samostatné nájezdy.

Kompletní propozice a informace naleznete na webu www.mladeznickyhokej.cz