Aktuální zprávy z klubu
po 10.4.2017 | Jan Vavřina

Bronz a Liga mistrů pro Mountfield HK za sezónu 2016/17!

V sobotu konec sezóny, v neděli radost z bronzových medailí a kvalifikace do hokejové Ligy mistrů! Hradecký hokejový klub sice skončil před branami finále, výsledek druhé série ale určil, že se Východočeši postaví za ročník 2016/17 na stupínek vítězů – jsou třetím nejlepším týmem v republice!

Nejtěžší a nejúspěšnější – taková byla sezóna 2016/17 podle generálního manažera Aleše Kmoníčka. Hradec Králové odehrál spoustu náročných utkání, ať už v přípravě, na Mountfield Cupu, Spengler Cupu nebo v Tipsport extralize. Kvalitní umístění po základní části a postup do semifinále se navždy zapíší do historie hokeje pod Bílou věží.

„Se třetím místem a tím pádem bronzovou medailí u mě panuje spokojenost. Když se ale nad právě skončenou sezónou zamýšlíme, vidíme spoustu věcí, které je potřeba zlepšit. Abychom se posunuli zase o něco dál, současné umístění zopakovali nebo ho ještě vylepšili, musíme ještě na určitých věcech zamakat a některé změnit. V globále ale můžeme hodnotit sezónu jako úspěšnou – udělali jsme kus práce, byl to fajn ročník, i když po všech směrech nejtěžší a psychicky nejnáročnější,“ hlásí Aleš Kmoníček.

Protože ve druhé semifinálové sérii porazili Bílí Tygři Liberec Chomutov, Mountfield HK si pověsí na krk za soutěžní ročník 2016/17 medaili. „Bronz je krásný. Jsme třetí nejlepší tým v extralize, to se cení a já si toho nesmírně vážím,“ pokračuje.

Hradec součástí Ligy mistrů s novým formátem

Zbrusu nový formát bude mít od příštího ročníku hokejová Liga mistrů, zúčastní se jí nejlepší z nejlepších – 32 celků ze 13 evropských zemí. Tipsport extraliga vyšle na mezinárodní akci celkem čtyři mančafty, jedním z nich je právě klub ze soutoku Labe s Orlicí! Toho doplní Liberec, Třinec a Kometa Brno.

„Je to pro náš klub pocta, už jen z toho důvodu, že jsme mezi nejlepšími evropskými týmy. Osobně se na to těším, bude to pro nás nová zkušenost,“ těší generálního manažera.

Ten zároveň vysílá první signály o možné skladbě mančaftu na příští sezónu. „Bude to hodně náročné na množství zápasů i na kvalitu hráčského kádru. Budeme na to muset reagovat, mužstvo bychom měli stavět s vědomím, že nás čeká právě Liga mistrů. K tomu budeme možná hrát Spengler Cup, na který chceme všichni jet, rádi bychom naši účast zopakovali. Tyto soutěže budou mít určitě vliv na kvalitu i šíři týmu pro příští sezónu. V neposlední řadě ale musíme myslet i na finance, které jsou v případě posilování kádru určující,“ dodává Aleš Kmoníček.

Liberec eliminate Chomutov in the TELH playoffs and advance to the finals... a result which sees Mountfield HK qualify for the CHL as the highest seeded playoff team not to have qualified already!

Zveřejnil(a) Champions Hockey League dne 9. duben 2017