Aktuální zprávy z klubu
pá 12.5.2017 | Klub

Charitativní projekt Skóruj pro... vynesl hendikepovaným dětem 157 tisíc korun

Od prosince až do konce sezóny probíhal charitativní projekt s názvem Skóruj pro... Během této doby nastříleli hradečtí hokejisté 117 branek, které fanoušci proměnili ve 117 tisíc korun! Další sumu přidala kabina A-mužstva, celkem se tak hendikepované děti dočkaly 157 tisíc korun.

Velká srdce ukázali v průběhu sezóny 2016/17 hradečtí fanoušci. Mountfield HK zorganizoval dlouhodobou charitativní akci, tu vzali příznivci hokeje za svou, bleskurychle rezervovali kotouče a následně darovali finanční obnos hendikepovaným dětem. K nim se přidali také hráči A-týmu a výsledná suma je velmi příjemná.

Fanoušci za svou pomoc obdrželi pamětní kotouč s podpisem střelce branky, vstupenky na utkání a v neposlední řadě plakát se snímkem z předání dárkového šeku, který je navíc opatřen podpisy hráčů A-týmu.

V průběhu pěti měsíců se finanční podpory dočkali Fanda Jančura, Pepík Jíra, Vojta Obršál, Radim Brát a Matěj Remeš, o všechny pečuje Středisko rané péče Sluníčko – Oblastní charita Hradec Králové.

Když jsme na podzim rozjížděli charitativní projekt Skóruj pro..., Jirka Šimánek nám krásně nahrál k tomu, abychom si z něj spolu s kabinou vystřelili. 😀 Pamatujete na jeho čistou trefu proti Litvínovu? 🙂

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne 11. květen 2017

Monika Brátová: Atmosféra na hokeji nás naprosto pohltila

Maminka Radima Bráta Monika Brátová děkuje všem za velkou pomoc. „Rádi bychom dodatečně poděkovali všem, kteří se zasloužili o finanční výtěžek pro našeho syna Radima. Prvotně děkujeme panu Borovcovi za jeho myšlenku pomoci nemocným dětem, kterou byl ochoten se svým týmem zrealizovat a zorganizovat. Děkujeme hokejistům za všechny góly, které byly díky vám fanouškům a dárcům přeměněny na finanční dar,“ vzkazuje maminka jednoho z obdarovaných chlapců.

Ta si zároveň spolu s celou rodinou užila přítomnost na semifinálovém utkání proti Kometě Brno. „Bylo úžasné být v těsné blízkosti vašeho týmu hokejistů při zápase. Pro mě a naše obě děti to byl prvotní zážitek a musím říci, že nás celá atmosféra naprosto pohltila. Je to opravdu „jiné kafíčko“ než to pozorovat doma z křesla u televize. Zážitek byl našim dětem vryt do šedé kůry mozkové tak, že si občas hrají, že jedou na hokej,“ říká s úsměvem Monika Brátová.

Jana Obršálová: Mezi Vojtova první slova patří GÓL

Také Jana Obršálová, maminka Vojty, vyjadřuje svůj dík a respekt hradeckým fanouškům i hráčům. „Posíláme poděkování za finanční dar pro našeho syna Vojtíka, který jsme převzali s velkou radostí a úctou k vám i všem zúčastněným. Byl to pro nás silný zážitek a také povzbuzení, že s takovým porozuměním a nasazením, které bylo vyjádřené skutkem takové finanční podpory, vnímáte potřeby rodin s handicapovaným dítětem,“ těší paní Obršálovou.

Vojta trpí Downovým syndromem, na setkání s hokejisty bude mít jen dobré vzpomínky. „Třeba i vám udělá malou radost, že mezi Vojtova první slova patří právě GÓL!“ usmívá se jeho maminka. „Vám i celému mužstvu celá rodina přejeme gólů do branky soupeře nadále co nejvíce,“ dodává závěrem.