Tiskové zprávy
út 16.5.2017 | Jan Vavřina | Foto: Spengler Cup

Znovu do Davosu! Mountfield HK se i letos zúčastní Spengler Cupu

Fantastická zpráva pro vedení klubu, hráče i fanoušky hradeckého hokeje – Mountfield HK byl znovu po roce pozván na jeden z nejslavnějších hokejových turnajů na světě. Vloni zanechali Hradečtí v Davosu velmi dobrý dojem, letos ho mohou zopakovat nebo ještě vylepšit – zúčastní se totiž 91. ročníku Spengler Cupu!

Jestli loňská sezóna byla nadupaná, ta letošní bude ještě více – Mountfield Cup, Champions Hockey League, Tipsport extraliga… a ještě k tomu Spengler Cup. Na konci roku 2016 vyrazil hradecký hokejový klub do Švýcarska na populární akci, letos se do známého prostředí vrátí, a to tradičně mezi Vánoci a Novým rokem.

Pořadatelé turnaje totiž pozvali Mountfield HK i na další ročník, vedení klubu nad nabídkou neváhalo. „Opětovné pozvání na tento populární turnaj vnímám jako projev ocenění našich kvalitních výkonů na minulém jubilejním 90. ročníku, stejně tak jako ocenění skvělého vystoupení našich fanoušků, kteří svojí typickou podporou našich hráčů velmi mile překvapili tamní publikum i média,“ těší prezidenta klubu Miroslava Schöna.

Na 90. ročníku si Východočeši připsali nejprve výhru 4:3 nad Jekatěrinburgem, následně padli stejným výsledkem s Luganem. Hradečtí tak museli ve třetím dnu absolvovat třetí těžký zápas a ve čtvrtfinále nakonec padli s pozdějším vítězem, Výběrem Kanady 1:5.

I přesto zanechali na turnaji pozitivní dojem a vysloužili si cennou vstupenku i na další ročník. „I z tohoto důvodu se snažíme vytvořit kvalitní mužstvo, které bude zase o něco zkušenější. Budeme se snažit navázat na loňské výkony, které bychom chtěli ještě vylepšit a posunout se tak na tomto turnaji minimálně o stupínek výše. Rádi bychom také v dohledné době představili minimálně dvě další posily do našeho mužstva, které čeká velmi náročná a pestrá sezóna,“ prozrazuje předseda představenstva Mountfieldu HK.

Kromě Mountfieldu HK, domácího Davosu, Výběru Kanady a švýcarského národního týmu se turnaje zúčastní také finský celek HPK Hämeenlinnan Pallokerho. Jméno šestého a posledního účastníka prozatím není známé.

Jisté je ale to, že se Hradec Králové může těšit na další top akci!