Aktuální zprávy z klubu
čt 29.10.2020 | Jan Vavřina | Foto: Karel Švec / Český hokej

Filip Hronek pojede na Karjala Cup, Marek Mazanec náhradníkem

Naposledy v únoru se sešla česká hokejová reprezentace na společné akci, od té doby bylo několik událostí přesunuto nebo zrušeno. Nyní by se měl národní tým konečně dočkat, na začátku listopadu odcestuje i s hradeckými tvářemi do finských Helsinek na tradiční Karjala Cup.

Filipa Pešána čeká premiérová reprezentační akce coby trenéra seniorského národního týmu a současná nepříznivá situace mu při nominaci několikrát zkřížila plány. Tým plný krajánků působících v zahraničí doplní několik hráčů z Tipsport extraligy. Mezi nimi je také Filip Hronek.

Pro hradeckého rodáka půjde o druhý turnaj v rámci Euro Hockey Tour, v roce 2019 se zúčastnil dvou utkání Carlson Hockey Games. „Konečně si zase zahraju a navíc za národní tým, takže se moc těším. A to nejen na zápasy, ale taky na kluky a partu, která tam je. Dlouho jsme byli bez ledu, tak doufám, že se do toho brzy dostanu, bude to v pohodě a turnaj se povede. Jak řekl Filip Pešán, budeme tam chtít vyhrát každý zápas,“ říká zadák týmu Detroit Red Wings ve službách Mountfieldu HK.

Brzy třiadvacetiletý bek je jediným hráčem klubu NHL v aktuálním reprezentačním výběru Filipa Pešána. „Filip má velkou touhu jet reprezentovat a já ho velmi rád přivítám v našem kádru. Prostřednictvím komunikace s manažerem Detroitu Stevem Yzermanem jsme ho mohli nominovat. Filip má ve své organizaci tak silnou pozici, že ho na reprezentační akci velmi lehce uvolnil,“ nechal se na tiskové konferenci slyšet hlavní kouč národního týmu.

Mezi náhradníky figuruje dalších 27 jmen, jedním z nich je také Marek Mazanec, který by se v dresu se lvem na prsou mohl objevit poprvé od sezóny 2017/18. Stabilní součástí realizačního týmu je rovněž fyzioterapeut hradeckého klubu Radovan Sakaláš, který bude na české borce dohlížet i v Helsinkách.