Aktuální zprávy z klubu
po 5.7.2021 | Jan Brůna

Měsíc do zápasové přípravy: Přijede Vídeň či finalista TELH

Hráči Mountfieldu HK si užívají zaslouženého volna a znovu se sejdou v polovině července. S tréninky na ledě brzy přijde také zápasová praxe, kterou hokejisté jistě uvítají. Změří totiž síly s řadou kvalitních soupeřů, např. s vídeňskými Capitals nebo s finalistou TELH z Liberce. Lvi si také téměř po dvou letech opět zahrají s Grazem. První zápas s Kolínem je plánován od pondělí přesně za měsíc – 5. srpna.

SC Kolín: Partnerský klub na úvod přípravy

První zápas přípravy odehrají Lvi s partnerským klubem z Kolína, a to 5. srpna. Kozlové zakončili poslední ročník Chance ligy na 16. místě, a vstupenku do play off si tak nevybojovali, nicméně v dresu s kozlem na hrudi se ukázala řada Východočechů. Z obránců jmenovitě Miroslav Kukla, Jakub Muška a Jakub Váchal, z útočníků pak Vojtěch Síla, Martin Štohanzl, který nastoupil do všech 34 utkání, a Jan Veselý. Kolínští po dohodě s Mountfieldem od startu června využívají led v Hradci, což je jeden z důkazů plánované užší spolupráce. Tým ze středu Čech zároveň rozšířil soupisku a přivedl další hráče, kteří okusili hradecký hokej: Štěpána Matějčka a Jakuba Sklenáře.

HC Olomouc: Moravané doplnili hlavně obranu

Vítěz tuzemské nejvyšší hokejové soutěže z ročníku 1993/94 bude dalším soupeřem Hradeckých, kteří se s ním utkají 10. srpna a 2. září. Tvář mančaftu Mory se oproti minulé sezóně zatím příliš nezměnila, odehrály se jen tři transakce. V květnu opustil kabinu Kohoutů forvard Tomáš Gřeš, jenž se po vypršení smlouvy vrátil do Poruby. Ještě před tím však Olomoucké posílili beci Alex Rašner, který se vrátil z hostování, a Dalibor Řezníček ze Zlína.

HC Energie Karlovy Vary: Posily z Liberce i konec ikony

Mužstvo ze západu Čech provedlo změn o poznání více a Lvi se s novými hráči Energie střetnou 12. srpna, kdy je zápas plánován. Zdrojem pro posily Varů byli především Bílí Tygři, od nichž se do města filmového festivalu přesunul trojlístek Tomáš Hanousek, Tomáš Havlín a Jiří Průžek. Jmenovku v šatně KV Areny má nově rovněž Ondřej Dlapa, který přišel z Mladé Boleslavi. Západočeši se ale museli poprat také s dvěma výraznými odchody; ve prospěch Motoru je opustil Petr Šenkeřík a kariéru ukončil Václav Skuhravý.

Graz 99ers: Vzpomínky na vlakový výjezd v CHL

Současný celek ze Štýrského Hradce existuje od roku 1999 a téměř stejně dlouhou dobu hraje nejvyšší rakouskou soutěž (dnes ICEHL, dříve EBEL). Hokejisté Grazu v posledním ročníku nepostoupili ani do play off a pod taktovkou švédských koučů si budou chtít v příští sezóně napravit reputaci. Herní praxi si vyzkouší mj. 13. srpna proti Mountfieldu a v souvislosti s tímto utkáním si jistě řada příznivců Lvů vzpomene na říjen 2019, kdy v rámci Ligy mistrů zamířila do Štýrska vlakem početná východočeská výprava.

Vienna Capitals: Přijede dvojnásobný šampion EBEL

Tým z hlavního města Rakouska vídáme na hokejové mapě od počátku tohoto milénia a za tu dobu toho stihl opravdu hodně, včetně dvou titulů v dnes již přejmenované EBEL (2005 a 2017). V ročníku 2020/21 dokráčeli Vídeňané až do semifinále play off, a pro Hradecké tak budou představovat dobrý test. Stejně jako v létě roku 2019, kdy na ně Východočeši narazili rovněž v rámci přípravy – tehdy se radovali Lvi po výhře 5:1. Letos se na to pokusí navázat 18. a 24. srpna.

iClinic Bratislava Capitals: Nový tým s bývalým koučem Lvů

Třetím účastníkem ICEHL, kterého Východočeši potkají během přípravy, jsou bratislavští Capitals. Celek ze slovenské metropole nese současný název teprve od roku 2019, kdy nahradil HC Bratislava, a po ročníku stráveném v druhé nejvyšší soutěži na Slovensku bude už druhým rokem hrát rakouskou první ligu. Pro hradecké příznivce bude jistě zajímavou postavou trenér Capitals Peter Draisaitl, jenž v necelých třech sezónách vedl také Mountfield. Na lavičce ho budou moci vidět 20. srpna.

Bílí Tygři Liberec: Finalista extraligy s bývalými Lvy

Mužstvo zpod Ještědu patří již několik let k jednomu z největších strašáků play off a nejvyšší ambice bude mít i nadcházející ročník. Hradečtí s ním změří síly hned dvakrát – 26. a 31. srpna. V kádru Severočechů zůstávají hráči s větší či menší hradeckou minulostí; Jaroslav Pavelka, Mislav Rosandič a Marek Zachar. V mančaftu Tygrů působil minulou sezónu i ex-hradecký Radovan Pavlík, ten ale zamířil do Komety. Z mistrovského Zvolenu doplnili Liberec dva borci: Michal Ivan a Thomas Joseph Melancon.

Rozpis přípravných zápasů 2021/22


přát. (místo konání bude upřesněno), čt 5.8.2021
SC Kolín Kolín - Mountfield HK Mountfield HK
 
přát., út 10.8.2021
Mountfield HK Mountfield HK - HC Olomouc Olomouc
 
přát., čt 12.8.2021
HC Energie Karlovy Vary Karlovy Vary - Mountfield HK Mountfield HK
 
přát., pá 13.8.2021
Mountfield HK Mountfield HK - Graz 99ers Graz
 
přát. (Znojmo), st 18.8.2021
Vienna Capitals Vienna - Mountfield HK Mountfield HK
 
přát., pá 20.8.2021
Mountfield HK Mountfield HK - iClinic Bratislava Capitals Bratislava Capitals
 
přát., út 24.8.2021
Mountfield HK Mountfield HK - Vienna Capitals Vienna
 
přát., čt 26.8.2021
Bílí Tygři Liberec Liberec - Mountfield HK Mountfield HK
 
přát., út 31.8.2021
Mountfield HK Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec Liberec
 
přát., čt 2.9.2021
HC Olomouc Olomouc - Mountfield HK Mountfield HK