Akademie ČH
út 30.1.2024 | Jan Brůna

Týden akademie? Nabitý program dorostu i nový start devítky

S novým týdnem je tu i nový program hradecké akademie. Junioři v pondělí nestačili na Budějovické těsně 2:3, od startu února budou ale válčit o další body. Dorost potřebuje po nepříliš vydařeném úvodu nadstavby zabrat a šanci bude mít hned třikrát včetně úterní dohrávky druhého kola. A devítka vstoupí sobotou do skupiny O účast v play-off, první mač ji čeká v Ostravě.

Juniory před pauzou čekají soupeři z Moravy

Svěřencům Martina Vágnera skončila závěrem ledna třízápasová série výher. Nejstarší hradečtí akademici postupně porazili Litvínov 5:0, v derby vyválčili vítězství 2:1 a nakonec přejeli Přerov 6:1. V pondělí ale nestačili v Budějovicích. Po ztrátách z předchozích utkání to vše napomohlo tomu, že se Mountfield posunul na třetí místo tabulky (dva body před Olomouc). S postupovou matematikou ale ještě mohou zamíchat Zubři, kteří mají o tři body a dva duely méně než Hradec.

Ten má další program už ve čtvrtek; první únorový den přivítá na svém ledě Zlín. Beranům patří v tabulce šestá příčka a se Lvy se dosud v nadstavbě utkali dvakrát. V obou případech uspěli Východočeši za dva body, nejprve 7:6 po nájezdech a poté 4:3 po prodloužení. Moravané naposledy doma přesvědčivě pokořili druhé Pardubice, a to 4:1.

V sobotu pak hradečtí mladíci zavítají do Olomouce, s níž mají zatím v druhé části sezóny bilanci vyrovnanou 1:1. Nejprve na Hané podlehli domácímu celku těsně 2:3, aby ho následně porazili doma opět těsně 2:1. Kdo urve třetí vzájemný mač? Dozvíme se v sobotu odpoledne.

Dorost má kvůli dohrávce nabitý týden

Hoši Jiřího Janouška ze sedmi odehraných mačů vyválčili zatím jen dvě výhry. První přišla až 11. ledna, kdy dorostenci doma i díky parádě Patrika Hendrycha porazili jihočeský Motor 4:3. A díky obratu v samotném závěru uspěla Lvíčata i v osmém kole na půdě Mladé Boleslavi. Posledně padla v derby na ledě rivala fotbalově 0:2.

Z toho je ale třeba se rychle oklepat, jelikož v úterý se koná zápas s Plzní přesunutý ze dne 23. prosince minulého roku, kdy byl den státního smutku po tragické předvánoční události v Praze. Plzeňští mládenci si naposledy poradili doma s Českými Budějovicemi 4:2 a v tabulce okupují třetí pozici.

Pak bude čekat věkově prostřední tým akademie trip na západ Čech, kdy se v pátek a v sobotu střetnou postupně s Karlovými Vary a znovu s Plzní. Hokejisté z města filmového festivalu mají na chlup stejně bodů jako indiáni a patří jim druhé místo. Z osmi utkání v nadstavbě nebodovali jen jednou, a to naposledy doma se Slavií. Jinak čítají už pouze jedinou prohru, a to na ledě Třince 5:6 po nájezdech.

Devítka začne o víkendu nižší nadstavbu

Základní část pro hradecké hokejisty deváté třídy rozhodně nebyla příjemná procházka. Po mnoha ztrátách možná už nikdo nedoufal, že by svěřenci Luboše Dvořáka mohli dosáhnout na postupové pozice. Ale pak v prosinci a lednu přišla senzační série šesti tříbodových vítězství a najednou byli deváťáci kousek. Soutěž tak nemohla mít lepší konec než vzájemný souboj Lvíčat s Dynamem o místenku do skupiny O pořadí v play-off. Tu si zabrali Pardubičtí výhrou 6:3, a Mountfield tak bude muset o účast ve vyřazovací bojích ještě zabojovat. První krok k tomu může udělat v sobotu ve Vítkovicích.

Program akademie pro nadcházející dny


JUNIOŘI: 20. kolo, čt 1.2.2024
Mountfield HK Mountfield HK - Berani Zlín Zlín
17:15
JUNIOŘI: 21. kolo, so 3.2.2024
HC Olomouc Olomouc - Mountfield HK Mountfield HK
12:00
DOROST: 2. kolo, út 30.1.2024
Mountfield HK Mountfield HK - HC Škoda Plzeň Plzeň
17:30
DOROST: 11. kolo, pá 2.2.2024
HC Energie Karlovy Vary Karlovy Vary - Mountfield HK Mountfield HK
16:45
DOROST: 12. kolo, so 3.2.2024
HC Škoda Plzeň Plzeň - Mountfield HK Mountfield HK
13:00
9. TŘÍDA: 1. kolo, so 3.2.2024
HC Vítkovice Ridera Vítkovice - Mountfield HK Mountfield HK
16:30