Preview k zápasu
čt 2.11.2023 | Daniel Krátký

Volno navíc přišlo vhod! Lvy nyní čeká domácí bitva s Budějovicemi

Po dvou porážkách v řadě a jednom odloženém zápase jdou hokejisté Mountfieldu HK znovu do boje. Na svém ledě přivítají České Budějovice, které pod Bílou věž vždy zavítají s trochu větší kuráží a chtíčem po vítězství. Duel 17. kola Tipsport extraligy a souboj dvou bývalých trenérských kolegů začíná v pátek v 18:00. U něj nesmíte chybět!

FilipPřikryl
Platí za velký ofenzivní talent, ale v Plzni jej po návratu ze zámoří nedokázal úplně prosadit. Nyní to zkouší v Českých Budějovicích, kde má již během své druhé sezony na kontě dva góly a čtyři nahrávky. Loni zvládl šest gólů a tři nahrávky během celé sezony.

Po výborném startu potkala Budějovice zlá série

České Budějovice před sezonou zajímavě posílily, ať už trenérsky o exhradeckého Ladislava Čiháka nebo hráčsky o exhradeckého střelce Adama Kubíka. Start se jihočeskému celku výrazně povedl, v prvních osmi kolech Motoru došlo palivo jen ve dvou utkáních, a to v bitvách se Spartou a Kometou Brno. O jeden bod obrali v této sérii Jihočechy také královéhradecký Mountfield, jenž v Budvar aréně prohrál až v prodloužení, navíc po inkasování branky při risku bez gólmana. V říjnu se ale Českým Budějovicím moc nedařilo – z deseti zápasů vyválčili svěřenci Ladislava Čiháka pouze tři výhry. Ale přetlačit dokázali suverénní Pardubice, a to navíc po velkém obratu. Motor je se ziskem třiadvaceti bodů na 7. příčce.

Jestli něco zatím Jihočechům úplně nefunguje, tak jsou to přesilovky. V nich totiž vstřelila parta kolem Milana Gulaše jen sedm gólů, což je druhé nejnižší extraligové číslo. Naopak oslabení fungují Motoru skvěle – úspěšnost 86,79 % z něj dělají třetí nejlepší tým extraligy, navíc hned pětkrát udeřily České Budějovice i v oslabení, což dokázala mezi tuzemskou elitou letos doposud jen Sparta. Nikdo jiný. Jinak se ale i Budějovicím spíše v koncovce nedaří – vstřelily jen 37 branek, což je dokonce o jednu méně než Hradec Králové. I když nutno říci, že průměrně vypálí na gólmana soupeře Mountfield HK o deset střel více.

Start sezony potkal ve skvělé formě brankáře Dominika Hrachovinu, jenž ostatně v první vzájemné bitvě s Hradcem Králové deptal hradecké střelce, překonal jej až v závěru po závaru Jordann Perret. Poslední vítězství nad Plzní ale jistil z brankoviště Jan Strmeň. Produktivitou oplývá v úvodu extraligy Adam Kubík, jehož dvanáct bodů (8+4) z patnácti zápasů dokonce posunulo až do reprezentace, nominaci obdržel také exliberecký Jan Ordoš. Až v průběhu ročníku posílil Jáchym Kondelík, obrovitý odchovanec Českých Budějovic zatím v šesti zápasech zaznamenal pět bodů (1+4). A vždycky je si potřeba dát pozor na Milana Gulaše, ten se ostatně trefil poprvé v sezoně právě proti Hradci. Chybět mu ale bude zraněný kumpán Lukáš Pech.

Praktické informace pro fanoušky

  • Vstupenky: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 5 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 60 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.
  • Lví bulletin: Je nově v rozšířené verzi i velikosti A4 k dostání před zápasem za 50 korun na pokladnách, ve stánku za pokladnami a ve fanshopu. V nové listopadové verzi naleznete představení soupeřů, zajímavý rozhovor s Patrikem Marcelem, plakát Olivera Okuliara, rozlučkový rozhovor s Radkem Smoleňákem nebo příběh nejmladšího střelce extraligy Adama Novotného. Zkrátka všechno, co potřebujete o hradeckém hokeji vědět. Včetně soutěže!

Sestavy z minulého utkání