Tiskové zprávy
pá 12.4.2024 | Tisková zpráva

Z Hradce do NHL! Oliver Okuliar podepsal smlouvu s Panthers

Hned 117 extraligových zápasů, 40 gólů a 48 nahrávek. To všechno stihl během dvou ročníků pod Bílou věží slovenský útočník Oliver Okuliar. Nyní se třiadvacetiletý hokejista s východními Čechy loučí. Podepsal totiž smlouvu v nejlepší hokejové lize světa – v NHL. Od nové sezony bude bojovat v organizaci amerického týmu Florida Panthers.

Vstřelil dost možná jeden z nejvýznamnějších gólů hradecké hokejové historie, kterým poslal Mountfield HK do prvního extraligového finále v historii, v letošním ročníku pak nasázel hned čtyřiadvacet branek a během dvou let na východě Čech se stal velkým oblíbencem hradeckých fanoušků. A navíc se vypracoval mezi nejlepší hokejisty Tipsport extraligy.

Nyní se ale Oliver Okuliar loučí. Aktuálně sice bojuje o místo na světovém šampionátu v České republice v barvách slovenského národního týmu, po mistrovství se ale bude připravovat na obrovskou kariérní výzvu: Míří za Atlantik, od nové sezony bude bojovat o prostor v NHL, a to v organizaci Florida Panthers.

Podpis smlouvy Olivera Okuliara v NHL komentuje generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček. „V prvé řadě je potřeba říct, že jsme to Oliverovi všichni přáli. Splnil se mu sen, se kterým vlastně do Hradce přišel. Jsem rád, že i my jsme mu mohli být nápomocni při jeho cestě do NHL. Rád bych mu poděkoval za jeho výkony, které předváděl v našem dresu. Je také potřeba říct, že Oliver zanechal v našem klubu nesmazatelnou stopu a já osobně mu přeji, aby mu jeho nové angažmá vyšlo, vyhýbala se mu zranění, a aby se v NHL prosadil,“ říká představitel Východočechů.