Zápasy mládeže
čt 10.2.2022 | Adam Černý, Petr Koval

11brankovou přestřelku zvládly lépe Budějovice. Junioři padli 4:7

Zápasové menu

I ve druhém vzájemném duelu letošní sezóny vstoupil do utkání lépe Motor a už v šesté minutě vedl o dvě branky. Na rozdíl od listopadového utkání však Hradec neudržel se soupeřem krok a v jedenáctibrankové přestřelce prohrál 4:7. V rámci posledního kola základní části tak bude proti Salcburku bojovat o co nejlepší postavení v tabulce, kde bude rovněž hájit 7. příčku před dotírajícím rivalem z Pardubic.

Motor se ujal vedení už ve 3. minutě

Jihočeši nastoupili do duelu velmi aktivně a rychle se ujali vedení. Po rychlých akcích první útočné formace se dokázal prosadit Jaroslav Pouzar, který dvěma brankami během prvních šesti minut poslal domácí do trháku. I v dalším průběhu třetiny Budějovičtí pokračovali ve své aktivitě, ale šance většinou končily na hostujícím brankáři Kasalovi, a tak přišel trest. Těsně po ukončení trestu Sochora dostal prostor mezi kruhy Matěj Beneš a snížil.

Hradec vyrovnal, pak ale přišel další trest

Ve druhé třetině diváci čekali na branku do pětadvacáté minuty, kdy se dostal do samostatného úniku z pravé strany Jan Janoch, jenž ho zakončil bravurně. Bekhendovou kličkou poslal domácí do vedení o dvě branky, hosté však nic nezabalili. Po brankách Jiřího Klímy a kapitána Jaroslava Kašpara dokonce v utkání srovnali. Poslední slovo si ve druhé periodě ale vzala nedávná posila domácích Josef Koláček, který nejprve s přehledem proměnil samostatný únik a následně vymetl i střelou z mezikruží levý horní roh branky Kasala. Domácí si nesli do třetí části dvoubrankový náskok.

Budějovice nepřipustily žádné drama

V úvodu třetí periody putoval na trestnou lavici domácí Janoch a hosté trestali. Po souhře Budiny s Jakubem Naarem druhý jmenovaný nedal Malečkovi v brance Motoru žádnou šanci. To bylo od hostů ale v zápase vše, naopak Jihočeši přidali ještě dvě branky. Ve 48. minutě se do samostatného úniku dostal po Koláčkově pasu Tomáš Chlubna a s přehledem proměnil. Ještě veseleji bylo z pohledu českobudějovického celku o šest minut později. Střelu Janocha dokázal ještě hostující Kasal zlikvidovat, na dorážku Dominika Vaňka se již natahoval marně. Právě Vaňkova trefa byla tou poslední v zápase a domácí junioři mohli slavit. Svému soupeři tak vrátili porážku z jeho ledu.

Ohlasy k utkání