Zápasy
ne 7.12.2008 |

Zápas Hr. Králové - Pardubice

Zápasové menu
Srdcervoucí zápas jsme dnes měli možnost vidět na zimním stadionu v Hradci Králové. V začátku zápasu jsme hned dvakrát ohrozili branku hostí. Skóre otevřel Jarda Hůla, který odražený puk nekompromisně dostal za záda hostujícího gólmana, stav HC VCES HK – HC Moeller Pardubice 1:0.

Pak soupeř využil naše zaváhání a vyrovnal skóre na 1:1. Krásnou akcí předvedl Zdenda Václavec, který našel Jardu Dvořáka a ten krásnou střelou poslal Hradec do vedení, stav 2:1.

Druhá třetina však přinesla pro hradecké barvy pohromu. Z naší hry se vytratila rychlost, přihrávky a soupeř toto tvrdě trestal a to třemi góly, jeden jsme obdrželi v oslabení. Díky brankáři Štěpánu Koubovi, který měl pár pěkných zákroků a náhodě jsme nedostali gólů více.

Soupeř využil druhou třetinu a otočil zápas ve svůj prospěch 2:4. Velmi emotivní nádech měla přestávka v šatně, kterou velmi dobře svou řečí ke klukům zvládl hlavní trenér.

Do třetí třetiny hradečáci nastoupili bravurně. Na začátku třetí třetiny se Mario Kellner protáhl za soupeřovou brankou a našel úplně volného Robina Netušila a ten se nemýlil - 3:4.

Tato dvojice si akci ještě zopakovala, když Robin nahrál Mariovi a ten dostal puk za gólmana hostí - stav 4:4. To v co málokdo doufal se stalo skutečností, kluci nesložili zbraně, zabojovali a skóre vyrovnali. Chybu v otevřené obraně potrestal soupeř a znovu se tři minuty před koncem utkání ujal vedení 4:5.

Necelé dvě minuty před koncem jsme odvolali brankáře. Veliká bitva se chýlila ke konci a v čase 14:53 našel krásnou přihrávkou Kryštof Hroudný Robina a ten upravil na konečných a zasloužených 5:5. Všem klukům patří veliké poděkování za třetí třetinu, za bojovnost, za to, že nesložili zbraně a dokázali sobě, rodičům i trenérům, že hokej hrát umí. Dnes za předvedený výkon znělo z hradeckého kotle „hoši děkujem“.