Zápasy
út 21.8.2012 |

Zápas Olomouc - Hr. Králové

Zápasové menu

Střetnutí začalo lépe domácí mužstvo, které si hned při prvním střídání vynutilo faul. Dvouminutovou přesilovku se ale Kohoutům nepodařilo proměnit. V sedmé minutě mohl skórovat na druhé straně Jan Kulhánek a chvíli na to i Tomáš Šťastný. Oběma hráčům však Lukáš střely pochytal.

Největší příležitost prvních dvaceti minut si připravil Tadeáš Ouzký. Z nařízeného trestného střílení se ale radovat nemohl. Bekhendový pokus hradeckého hráče Lukáš předpovídal a zneškodnil.

Druhá třetina začala aktivně z obou stran. Ve dvaadvacáté minutě neproměnil samostatný nájezd Tomáš Půlpán a vzápětí mohl litovat. Olomouckým vyšlo přečíslení, když Radek Číp tečoval kotouč přesně mezi betony hradeckého gólmana.

V polovině utkání dostali Hanáci výhodu pětiminutové hry proti čtyřem, dlouhotrvající tlak ale v druhou branku neproměnili. Minutu před koncem prostředního dějství se do jasného gólového zakončení dostal v přesilové hře David Brančík. Rychle se přesunující Michal Šivel ale jeho ránu vyrazil betonem.

Skóre měnilo až v šestačtyřicáté minutě. V pořadí už druhé nařízené trestné střílení pro hosty tentokrát využil Tomáš Půlpán. Nerozhodný stav však vydržel jen necelých pět minut. V početní výhodě tečoval Milan Ostřanský ránu Petra Vondry tak dokonale, že hradecký gólman neměl šanci.

Ve čtyřiapadesáté minutě po ostrém zákroku oslabil na dlouhých pět minut domácí mužstvo Alex Rašner. V dlouhé početní výhodě tak musel zachraňovat těsné vedení Olomouce vystřídavší Krkoška. Branky se ale Východočeši nedočkali a v poslední minutě zkusili hru bez brankáře. Místo srovnání však přišla třetí branka Hanáků. Gólový účet uzavřel Radek Číp.

Ohlasy k utkání

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc):
Byl to opět jiný soupeř. Mužstvo Hradce hrálo silovější styl hokeje, mělo dobře propracovanou defenzívu a my jsme se špatně prosazovali. Nevytvářeli jsme si moc šancí, ale když už jsme se do nějaké vrhli, šli hráči důrazně do koncovky. Proto bylo utkání celou dobu vyrovnané. Hradec už loni patřil do špičky první ligy a bude do ní patřit i letos. Rozdíl mezi jejich a naší soutěží se rok od roku zmenšuje. Kvalita prvoligových hráčů už není taková, jaká bývala v minulosti, kdy extraligové týmy střílely deset nebo patnáct branek za utkání.

Miloš Říha (Královští lvi Hradec Králové):
V minulém týdnu jsme hráli tři těžká utkání s extraligovými mužstvy. Zkoušeli jsme nějaké varianty. Výkon proti Olomouci byl zatím nejlepší ze všech zápasů, ale i přesto jsme prohráli. Chybí nám hlad po gólu. Měli jsme deset vyložených šancí, dvě trestná střílení a dali jsme jen jednu branku. To je málo. V závěrečné pětiminutové přesilovce jsme mohli zápas otočit, ale bohužel nám chybí koncovka. Výkon byl dobrý, ale je to porážka. Proto hodnotím zápas negativně.