Zápasy
pá 17.2.2006 | Lukáš Souček

44. kolo přineslo obrovskou gólovou přestřelku. Junioři porazili Litvínov 9:7!

Zápasové menu

Fanoušci, kteří ve čtvrtek zavítali na zimní stadion určitě nelitovali. Přímo před jejich zraky totiž padlo neuvěřitelných 16 branek. Do vedení šli jako první hosté již ve třetí minutě. Poté se skóre průběžně měnilo, žádný z týmů si však nedokázal vytvořit více jak jednogólový náskok. To se povedlo až 16 vteřin před závěrečnou sirénou, kdy Ladislav Lučan uzavřel svůj hattrick střelou do prázdné klece. Hattrickem se blýskl i jeho spoluhráč Jiří Janoušek, dva góly přidal Martin Dulovec a z jedné branky se radoval i Jan Šejnoha. Hradečtí tak vstřelili o dvě branky více, což jim přineslo další dva body do tabulky.

Odehrálo se přesně 156 vteřin hry a zapisovatel začal plnit střeleckou listinu. Nejproduktivnější střelec juniorské extraligy Vladislav Vrtek totiž vystřelil přes obránce a otevřel skóre utkání. Litvínov se ale z vedení dlouho neradoval. Jiří Janoušek se šikovně postavil před hostujícího Pošustu a těsně před ním tečoval střelu Štěpána Spudila. Neuplynuly ani tři minuty a vedení bylo opět na straně chemiků. Neposlušně skákající kotouč v hradeckém brankovišti dokázal trefit Lukáš Rindoš. Časomíra se posunula o pár minut vpřed, právě když Jiří Janoušek opět velmi šikovně tečoval. Tentokrát byl v roli střílejícího obránce Patrik Černák. V 15 minutě se Hradečtí dostali poprvé do vedení a to navíc ve vlastním oslabení. Situaci dva na jednoho skvěle vyřešili Jiří Šimoníček a Martin Dulovec, jenž zakončoval. Radost z vedení ale domácím nedopřál litvínovský útočník Jan Závada, který během 29 sekund zakončil ve dvou přesilových hrách. Diváci tak očividně překvapeni vývojem utkání, odcházeli za občerstvením za stavu 3:4.

Po přestávce to vypadalo, že se skóre na nějakou dobu ustálí, ale všechny vyvedl z omylu Ladislav Lučan, který znovu odstartoval gólové hody vyrovnávací brankou. Odpověď hostů přišla ve 33. minutě, kdy na 5:4 pro chemiky zvyšoval David Zíma. Domácí ale opět dokázali skóre otočit a tentokrát během neuvěřitelných pěti vteřin! Nejprve přelstil Pošustu střelou zpoza branky Martin Dulovec a z následného vhazování se mezi litvínovskými beky prosmýkl Ladislav Lučan a přesnou střelou pod vyrážečku překonal brankáře hostů. Domácí si ale pocit vedení udrželi pouze 27 sekund. Po uplynutí této doby totiž vyrovnal svým druhým gólem v utkání Lukáš Rindoš, který překonal hradeckého Svobodu. Ten po první třetině vystřídal Jana Balážika, jenž mu po čtyřech inkasovaných brankách místo v brance přenechal. Už to vypadalo, že oba týmy odejdou do šaten za nerozhodného stavu, jenže necelé dvě minuty před sirénou skóroval Vlastimil Salač, což znamenalo jednogólové vedení Litvínova.

Do závěrečné třetiny se lépe pustili domácí. Hned v úvodu totiž po senzační kombinaci vyrovnali. Na konci celé akce byl Jiří Janoušek, který si tak na svoje konto připsal zasloužený hattrick. Až do 50 minuty se hrálo za stavu 7:7. To se ale nelíbilo Ladislavu Lučanovi, jenž při akci dva na jednoho přehodil ukázkovou žabičkou obráncovu hůl. Přihrávka směřovala přesně do kroku Jana Šejnohy, který učebnicovou střelou z první poslal Hradec do vedení. Ve zbývajících minutách byli logicky aktivnější hosté, domácí se pouze soustředili na obranu hubeného náskoku. Trenéru Beránkovi už v posledních okamžicích zápasu nezbylo nic jiného než odvolat Pošustu a zkusit štěstí v power-play. To však mělo opačný účinek. Ladislav Lučan dostal přihrávku do prostoru a střelou do prázdné branky uzavřel svůj druhý hattrick v této sezóně. Litvínovští byli z výsledku viditelně zklamáni, jelikož se zmenšili jejich postupové šance na play-off. Na druhé straně byla naopak vidět velká radost z nejvyššího vítězství Energetiků letošní sezóny.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Burdych 0 0 0 0 0
Patrik Černák 0 1 1 0 0
Martin Dulovec 2 0 2 0 0
Michael Hanousek 0 0 0 0 0
Jan Hloušek 0 0 0 0 0
Jiří Janoušek 3 1 4 0 0
Lukáš Jirousek 0 0 0 0 0
Ondřej Kohout 0 0 0 0 0
Ondřej Kosina 0 0 0 0 0
Pavel Kotrč 0 0 0 0 0
Tomáš Kubišta 0 0 0 0 0
Ladislav Lučan 3 2 5 0 0
Karel Marša 0 0 0 0 0
Václav Petr 0 0 0 0 0
Martin Petružálek 0 0 0 0 0
Jakub Plíhal 0 2 2 0 0
Jaroslav Samec 0 0 0 0 0
Štěpán Spudil 0 4 4 0 0
Jan Šejnoha 1 3 4 0 0
Jiří Šimoníček 0 2 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Balážik 20 12 4 8 66,67 0 0
Roman Svoboda 40 27 3 24 88,89 0 0

Fotogalerie