Zápasy mládeže
so 12.10.2013 | Rudolf Bernart, Martin Voltr

Starší dorost marně doháněl manko, Mladé Boleslavi nedokázal vstřelit gól

Ve druhé části domácího víkendu chtěli starší dorostenci navázat na vítězství proti Liberci. V zápase s Mladou Boleslaví se prezentovali nadějným startem, ale po nevyužitých přesilovkách jim soupeř sebral dvěma góly vítr z plachet. Toto manko se Královským lvům až do konce utkání nepodařilo stáhnout. Nestačil jim ani vytrvalý tlak ve třetí třetině a konečná střelecká převaha 41:27.

Hradec nevyužil přesilovky a Boleslav trestala

Mírně aktivněji vstoupili do utkání mladíci Hradce Králové. Chalupa ujížděl sám na Růžičku, který však jeho bekhendovou kličku přečetl. Ihned z protiútoku ukryl Petric kotouč ve své lapačce a byl to na dlouhou dobu jeho poslední kontakt s pukem. Hosté totiž umožnili Hradeckým hned čtyři přesilové hry za sebou. V nich se domácí snažili prosadit z předbrankového prostoru, ale například po Čechově střele nedokázali propasírovat puk za Růžičku ani Miškář s Hronkem.

Velký tlak domácích vrcholil únikem Jiřího Drobného, ten byl ale hákován Semrádem a Hradec měl k dispozici další početní převahu. Jenže v oslabení se ke střele dostal na druhé straně Ondřej Žalud a jeho přízemní rána prošla Petricovi pod betonem – 0:1. Ihned po inkasování se svěřenci trenéra Vybírala snažili o rychlé vyrovnání stavu. Zahradníkovu střelu dorážel David Chalupa, který byl opět faulovaný a Hradec tak měl další přesilovku.

Ta však netrvala dlouho, protože nejdříve na trestnou lavici zamířil Matěj Bažant a následoval ho Filip Luštinec. Oslabení třech proti čtyřem ještě domácí ustáli, na dvojnásobnou převahu soupeře již ale nestačili. Dlouho odolávali i díky skvělému Petricovi, který se blýskl ukázkovým semaforem po ráně Michala Mattise. Zlikvidoval i dorážku Jakub Durdila po sérii šancí hostů. Střelu Davida Marčeka od modré čáry ale tečoval Dominik Skořepa a Boleslav šla do dvoubrankového trháku – 0:2. I když v první třetině měli ze hry více domácí, byli to hosté, kdo do kabin odcházel šťastnější.

Zodpovědná hra Středočechů domácí k ničemu nepouštěla

Očekávaný tlak Královských lvů se v prostředním dějství nekonal. I když se jim snaha upřít nedala, v pohodě hrající hosté hru naprosto kontrolovali. Byli to navíc právě oni, kdo měl šanci změnit stav zápasu. Ve 24. minutě se ve velké šanci ocitl Liridon Dupljaku, ale jeho střela skončila na spojnici tyčí domácí klece. Tentýž hráč měl o necelou minutu další tutovku, ale ranou z mezikruží nechal pouze promluvit Petricovu lapačku.

Hra Hradeckých byla neefektivní, chyběla jim lehkost. Brankář Petric a jeho levačka však nechávaly jeho tým na dostřel svému soupeři. Tentokrát se vyznamenal při šanci Jana Prokopa, jehož střelu do protipohybu vyškrábl mimo tři tyče. Snaha se domácím ale upřít nedala. Jejich šance však končily buď na hokejkách hostujících obránců, nebo ve výstroji jistého Jana Růžičky.

Hradecká snaha byla marná, Boleslav uhájila čisté konto

Co se nekonalo ve druhé třetině, mohli diváci vidět v té poslední. Hradečtí dostali brzy možnost korigovat výsledek v podobě přesilovky 5 na 3. Přes minutu dlouhá dvojnásobná početní převaha ale v gól nevyústila. Dobrou střelou z první se prezentoval Matěj Bažant, jenže Růžička ji vyrazil mimo bránu. Dorazit pokus jednoho ze svých spoluhráčů mohl Tomáš Zahradník, pálil ale jen do boční sítě.

Hradec byl v poslední třetině lepším týmem, ale nedařilo se mu vytvořit souvislý tlak. Mladá Boleslav hrozila jen z brejků. Jan Prokop se šikovně prosmýkl soupeřovou obranou a ve skórování mu zabránily až připravené Petricovy betony. Královští lvi bojovali jeden za druhého s vidinou vstřelení kontaktní branky. Zkoušel to aktivní Tomáš Zahradník, jeho střela ale mířila těsně nad Růžičkovu branku. Šance Hradce nebraly koncí, v brankovišti úřadovali třeba i Tomáš Drašnar a Matěj Bažant.

Hostující útočníci nezaměstnávali domácí obranu tak často. Výborný obranný zákrok si ale připsal Tomáš Hofman, který v poslední chvíli zmařil tutovku jednoho z Boleslavských. I přes velkou snahu domácích se nakonec Středočechům podařilo uhájit čisté konto. Nutno podotknout, že v brance jim stál jistý Jan Růžička, který měl celý zápas pod kontrolou. Do Mladé Boleslavi si tak svěřenci trenéra Jan Křivohlávka odvezli všechny tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Bažant 0 0 0 0 2
Adam Čech 0 0 0 -1 0
Tomáš Drašnar 0 0 0 0 0
Jiří Drobný 0 0 0 0 0
Jaroslav Faltýnek 0 0 0 0 0
David Gančarčík 0 0 0 0 0
Štěpán Havránek 0 0 0 0 0
Tomáš Hofman 0 0 0 0 0
Filip Hronek 0 0 0 -1 0
David Chalupa 0 0 0 0 0
Filip Luštinec 0 0 0 0 2
Marek Malinský 0 0 0 -1 0
Patrik Miškář 0 0 0 -1 0
Vlastimil Šeda 0 0 0 0 0
Emil Veselý 0 0 0 -1 0
David Voříšek 0 0 0 0 0
Tomáš Zahradník 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip-Daniel Petric 60 27 2 25 92,59 0 0

Ohlasy k utkání

Miroslav Vybíral (Královští lvi Hradec Králové):
V utkání jsme zaplatili za chyby, které jsme vytvořili a soupeř nás za ně potrestal. Potom jsme byli výrazně lepším týmem, ale projevila se naše střelecká nemohoucnost a to, že si s brankovou příležitostí neumíme poradit. Zápas jsme měli rozhodnout v první polovině první třetiny, kdy jsme to měli třikrát do prázdné brány, ale jsme nedůrazní a někdy ani nevystřelíme. Hráčům se pak v žádném případě nedá upřít bojovnost, nicméně to někdy nestačí. Když potřebujete dát góly, chce to něco navíc.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav):
Jsem rád, že kluci utkání zvládli, protože v Písku jsme zaváhali. To nás mrzelo a do Hradce jsme přijeli s tím, že tu prohru chceme odčinit. Podařila se nám první třetina, kdy jsme sice hráli čtyři oslabení za sebou, ale sami jsme v jednom z nich dokázali dát gól a pak možná i trochu šťastně zvýšit na 0:2. Soupeř potom od druhé třetiny zvýšil aktivitu, hodně se tlačil do branky. Musím ale kluky pochválit za dobrou obrannou činnost a gólmana za parádní výkon. Za tři body jsem rád, byla to od nás parádní práce.

Fotogalerie