Ohlasy k zápasu
ne 5.11.2023 | Tomáš Kalas

Naši fanoušci byli naprosto skvělí, smeká dvougólový Evan Jasper

Lepší zakončení před reprezentační přestávkou si snad Evan Jasper nemohl ani přát. Poprvé od 1. října se totiž gólově prosadil. Jeho dvě trefy navíc byly v utkání 18. kola na ledě Litvínova jediné, a tak mohl po zápase slavit výhru s téměř dvěma stovkami fanoušků. „Tenhle večer byli naprosto skvělí,“ vyjadřuje velkou pochvalu příznivcům Mountfieldu.

Výhra byla sladší o to více, že se stali Východočeši prvním týmem, kterému se povedlo porazit Litvínov na jeho vlastním ledě v této sezoně, navíc bez inkasované trefy. Před nedělním střetnutím ztratila Verva doma jenom jeden bod, a to s Kladnem. „Věděli jsme, že budou opravdu silní doma. Čekali jsme soubojový hokej, neboť je tu menší led,“ říká směrem i ke specifické atmosféře Zimního stadionu Ivana Hlinky Jasper.

Zároveň je ale naprosto spokojen s výkonem. „Přistoupili jsme k tomu skvěle. Vzadu nám ohromně pomohl Bartéz a vepředu jsme se dokázali dvakrát prosadit,“ chválí představení týmu na severu Čech. Spokojen byl i se svým příspěvkem. „Je to pro mě trochu i úleva po té době, co jsem se neprosadil,“ naráží „Jazzy“ na 34denní půst, ve kterém se do gólových kronik nezapsal.

„Fanoušci byli tenhle večer naprosto skvělí. Chtěli jsme vyhrát i pro ně.“

#46 Evan Jasper (o fanouškovské podpoře)

31letý útočník také přiznává, že vnímal tlak, který byl na něj vyvíjen. „Nebudu lhát, ten tlak, že jsem se dlouho neprosadil, jsem cítil,“ sděluje otevřeně. Ale jak říká dále, jeho dvě trefy mají pozitivní dopad i na tým. „Není to fajn jenom pro mne, ale i pro kluky v kabině, protože se vyhrálo. Předtím jsme totiž hodně zápasů ztratili těsným rozdílem, nebo až v úplném závěru,“ dává za příklad střetnutí s Kometou a Libercem rodák z Ontaria.

Před reprezentační přestávkou tak skončili Lvi se dvěma výhrami a prakticky se budou nadále držet v těsném kontaktu s první šestkou. Navíc se jim také povedlo naplno bodovat ve dvou případech za sebou teprve podruhé v sezoně! Navázali tak na začátek ročníku, kde nejprve vyhráli 4:0 na Kometě, posléze pak doma 5:3 s Libercem. „Těch šest bodů z víkendu je pro nás velmi cenných. Dodá nám to určitě sebevědomí, nemusíme vůbec řešit, že máme místo toho dvě prohry a jsme v tabulce ještě níže,“ neskrývá spokojenost předsezonní posila.

A zklamaná nebyla ani při otázce na fanoušky. Těch totiž první listopadovou neděli vyjelo pod Krušné hory na dvě stovky, a kromě neúnavného supportu se prezentovali i povedeným choreem. „Bylo to bláznivé. Neustále bouchali do bubnů a zpívali po celý zápas. Chtěli jsme vyhrát i pro ně a o to lepší pak bylo, když jsme mohli slavit tři body z Litvínova s nimi,“ děkuje tímto způsobem všem výjezdníkům.