Preview k zápasu
čt 21.12.2023 | Tomáš Kalas

Předvánoční hokejový program zakončí Lvi proti Mladé Boleslavi

Než se extraliga uloží ke kratičcé vánoční pauze, je na programu ještě jedno kolo. Hradečtí hokejisté v něm přivítají na domácím ledě Mladou Boleslav a bude to speciální duel. Lvi totiž nastoupí v unikátních vánočních dresech, na stadionu bude navíc připraven doprovodný program spojený s vánočním časem. Domácí by navíc rádi odčinili středeční prohru s Libercem. Vánoční duel začíná v ČPP Aréně od tradičních 18:00.

FilipPavlík
Dřívější stálice hradecké obrany a majitel jedné z nejtvrdších střel extraligy přestoupila do Boleslavi výměnou za návrat Martina Pláňka. V dresu Bruslařů odehrál celkem sedm utkání a průměrně stráví na ledě 18 minut a 22 sekund, na první kanadský bod ale zatím čeká.

Trápení Boleslavi nebere konců, ztráta narůstá

Středočeši se letos velmi trápí. Aktuálně mají za 28 kol nasbíráno jenom 18 bodů a na třinácté Kladno ztrácí už šest bodů, přičemž mají odehráno o dva duely více. Navíc táhnou Bruslaři sérii šesti proher, od 26. listopadu, kdy vybojovali dva body na ledě Kladna, na další příspěvek čekají. Nepodařilo se jim zvládnout ani důležité utkání na ledě Vítkovic, na gól čekají navíc už 84 minut! Od nástupu Richarda Krále na trenérskou lavici, jehož premiéra byla shodou okolností v posledním utkání proti Hradci Králové, tak Boleslav získala pouhých šest bodů a zbytek základní části pro ni bude opravdu náročný.

Zelenobílým se nedaří především v defenzivní činnosti. 94 inkasovaných branek je nejvíce z celé extraligy, lepší to není ani směrem dopředu, kde jsou s průměrem 1,89 gólů na zápas nejhorší. Na druhou stranu se může celek z průmyslového města pyšnit druhými nejlepšími přesilovkami. Rovnou čtvrtinové využití je druhé nejlepší po suverénních Pardubicích, situace v oslabení je ale přesně opačná. Tam mají úspěšnost pouhých 69,15 %! Přitom nepatří Boleslav mezi nejvíce trestané, 230 udělených trestných minut je třetí nejmenší počet v extralize.

Nepříznivá situace již měla za následek několik změn v týmu. Švédský forvard Tim Söderlund odešel do Plzně, kde výrazně pookřál, na konci smlouvy se Boleslavští dohodli i s Juhamattim Aaltonenem, jenž byl druhý nejproduktivnější útočník a řídil přesilovky. Trejd proběhl také s Hradcem, obránce Filip Pavlík odešel do středních Čech, místo něj pak přišel Martin Pláněk. Bodovou produktivitu táhne stále Róbert Lantoši, za 22 utkání zaznamenal 11 gólů a 11 bodů, mezi obránci pak s bilancí 3+10 kraluje ofenzivní bek Filip Pyrochta. O brankářskou pozici se dělí ex-hradečtí gólmani Filip Novotný s Janem Růžičkou. Více prostoru dostává prvně jmenovaný, který má po stránce úspěšnosti lepší číslo, a to 89,98 %. Růžička odchytal 12 utkání s bilancí dvou výher a deseti porážek.

Praktické informace pro fanoušky

  • Skóruj pro: Již od startu prosince běží osmý ročník projektu Skóruj pro…, díky kterému každý gól Mountfieldu HK pomáhá dětem, které pomoc skutečně potřebují. Získejte gólový puk a podpořte dobrou věc.
  • Vstupenky: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 5 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 60 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.
  • Lví bulletin: Je nově v rozšířené verzi i velikosti A4 k dostání před zápasem za 50 korun na pokladnách, ve stánku za pokladnami a ve fanshopu. V nové prosincové verzi naleznete představení soupeřů, zajímavý rozhovor s Patrikem Miškářem, plakát Jérémieho Blaina a další zajímavé informace. Zkrátka všechno, co potřebujete o hradeckém hokeji vědět. Včetně soutěže!

Sestavy z minulého utkání