Zápasy
st 13.9.2006 | Daniel Višňák

Vstup do sezóny Energetikům vyšel, zvítězili v Brně 3:1

Zápasové menu

To co všichni čekali se potvrdilo. Zaplněná hala Rondo vytvořila prvnímu kolu mezi domácí Kometou a Hradcem Králové výbornou kulisu. Hosté se však na tento zápas dlouho připravovali a věděli, co je na Moravě čeká. Vycházeli ze zajištěné obrany a čekali na své příležitosti. První z nich využil v úvodní třetině Roman Vondráček a když po něm zvyšoval na 2:0 Patrik Fořt, brněnskou halu zavalilo nečekané ticho. Ve 24. minutě udělal ze zápasu drama snížením domácí Hodek a Rondo opět bouřilo. Když hosté nevyužili několik slibných šancí v poslední třetině, přišla příležitost pro Kometu v podobě čtyřminutové přesilové hry v samém závěru zápasu. Tu však Energetici precizně ubránili a Richardem Divišem při power-play upravili na konečných 3:1.

Foto ze zápasu
Audio hodnocení J. Mičky

Hned po 17 vteřinách hry vyzkoušel Maláčovu pozornost tvrdou střelou Fišer. Domácí odpověděli Šúrkem, ale Hylákova lapačka byla na místě. Kometa pak hrála dvě přesilové hry, ale ani v jedné nedokázala přetavit své šance ve vedoucí gól. To hosté touto příležitostí nepohrdli a nacvičený signál druhé formace znamenal ve 12. minutě jejich vedení. Martin Koudelka na sebe pomalým pohybem mezi kruhy upoutal pozornost, našel volného Romana Vondráčka, který prudkou střelou bez přípravy otevřel skóre středečního zápasu. V 17. minutě měli Energetici notnou dávku štěstí, střela Patrika Fořta se nejprve odrazila od tyče ke Špeldovi a od jeho nohy do domácí branky – 0:2. V závěru třetiny mohli hosté lehkovážně o svůj dvoubrankový náskok přijít díky jejich špatné souhře ve vlastním pásmu, ale skóre se už neměnilo.

Druhá třetina začala rychlým snížením Komety Danielem Hodkem a domácí byli rázem včetně zaplněného publika na koni. Dvoubrankové vedení mohl Hradci vrátit hned záhy Suchý, ale Maláč jeho rychlou střelu vyrazil. Ve 33. minutě se otřela Vondráčkova střela o břevno brněnské branky. Na druhé straně měl vyrovnání na holi ze sóla Černý, ale puk mířící mezi betony Hyláka hostující gólman vystihl a drama pokračovalo. V samém závěru prostřední části měli Východočeši skoro minutovou výhodu dvojnásobné přesilové hry, ale Kometa se v čele s Maláčem ubránila.

V poslední třetině se hradečtí příznivci museli držet za hlavu ve 48. minutě, to volný Diviš před brněnským brankovištěm svoji střelu namířil těsně nad. Hosté poté hráli dvě přesilové hry, ale ani z jedné svůj hubený náskok nenavýšili, a tak přišly kruté chvíle i pro ně. V 55. minutě dostal hradecký Diviš čtyřminutový trest a zaplněná hala Rondo se dožadovala vyrovnání. Toho se naštěstí pro hosty nedočkala, Energetici dlouhé oslabení ustáli s bravurou. Poslední slovo zápasu měli oni, při power-play to nejprve hořelo před Hylákem, ale poté dojel vyražený puk Richard Diviš a rozhodl o první výhře Energetiků v letošní sezóně.

Foto ze zápasu (autor Ivo Dostál - www.hc-kometa.cz )
Audio hodnocení J. Mičky (autor Václav Plecháček - ČRoHK 99,1 FM)

Doma se Energetici představí poprvé v sobotu, na východ Čech přijede Chomutov.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Burian 0 0 0 0 0
Richard Diviš 1 0 1 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Miroslav Fišer 0 1 1 0 0
Patrik Fořt 1 0 1 0 0
Petr Haluza 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 1 1 0 0
Petr Mocek 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Ondřej Potůček 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Michal Šeda 0 0 0 0 0
Jan Šeda 0 0 0 0 0
Zdeněk Toužimský 0 1 1 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 26 1 25 96,15 0 0

Ohlasy k utkání

Lubomír Oslizlo (hlavní trenér Komety Brno):
Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř. V zápase nám utekl začátek, hráli jsme na čtyři pětky a hráči se nemohli dostat do tempa. Od poloviny utkání jsme hru stáhli na tři formace, hru jsme vyrovnali, ale škoda neproměněných šancí. Ve čtyřminutové přesilovce nás pak soupeř k ničemu nepustil.

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové):
Čekal jsem těžký zápas, což se nakonec potvrdilo. Dobře jsme zvládli přesilové hry a oslabení, což se ukázalo jako rozhodující v dnešním zápase.