Zápasy
čt 21.9.2006 | Daniel Višňák

Výtečný výkon celého týmu a Hradec je stále první!

Zápasové menu

Fantastický výkon, asi tak by se dal bez nadsázky zhodnotit výkon Energetiků v Mladé Boleslavi. Hráči z Hradce Králové dokázali po perfektním kolektivním výkonu zvítězit na ledě největšího favorita první ligy 4:1. Nezlomila je ani souvislá dvanáctiminutová hra v oslabení ze začátku druhé třetiny, po snížení na 2:1 Energetici naopak Michalem Šedou zvýšili ve 39. minutě na 3:1. V závěrečné třetině hosty podržel výtečný Alexandr Hylák a Energetici už zodpovědnou hrou domácí ke snížení nepustili. Hradec Králové tak vyhrál i na ledě Mladé Boleslavi a po třetím kole drží stále první místo v tabulce.

Foto ze zápasu
Audio hodnocení J. Mičky

Do úvodní části nastoupili hosté bez respektu k favorizovanému soupeři. Střelu Domina z otočky Mařík vyrazil, stejně tak jako pokus Toužimského. V polovině úvodní části stálo při domácím brankáři štěstí, bombu Pazdery odrazila jeho pravá tyč. Domácí odpověděli záhy, ale Gombár před odkrytou Hylákovou klecí zaváhal. Energetici se dočkali ve 12. minutě, v přesilové hře se dostal kotouč na hůl Petra Domina a ten zblízka poslal puk nechytatelně pod horní Maříkovu tyč. V početní převaze si zahráli i domácí, Východočeši však byli pozorní. Když už to vypadalo, že první třetina skončí jednobrankovým náskokem hostů, udeřili hradečtí podruhé. Dvojitý faul na jejich kapitána potrestal v závěru dvojnásobné přesilové hry výstavní bombou z mezikruží Jiří Hendrich, který dostal parádní pas od Martina Koudelky.

Prostřední třetina začala dvanáctiminutovým oslabením hostů, ti se celých 12 minut museli bránit ve čtyřech a třikrát dokonce ve třech! Všemu ale předcházelo nejprve břevno ze sóla, které nastřelil Patrik Fořt a neproměněné trestné střílení Jaroslava Roubíka. Poté už ale následovala zmíněná „dvanáctiminutovka“ domácích, jejímž výsledkem bylo kýžené snížení Mladé Boleslavi. Až z deváté přesilovky se prosadil Richard Bauer a bylo to 2:1. Hradecké předtím zachránil minimálně od tří jistých gólů famózní brankář Hylák! Hosté viditelně vysíleni dokázali ale ještě v samém závěru třetiny gólově namotivované domácí uštknout. V jedné z jejich početních výhod napřáhl Michal Šeda a jeho švihem umístěná střela jen zazvonila o horní Maříkovu tyč a pak zaplula za jeho záda.

V závěrečných dvaceti minutách se hosté díky výtečnému Hylákovi ubránili od snížení a drželi utkání zodpovědnou hrou ve své moci. V 50. minutě už boleslavští diváci zvedali ruce nad hlavu, ale místo puku v brance byl v lapačce doslova výtečného Alexandra Hyláka! V 57. minutě dostali domácí poslední šanci ke snížení, to když dostal právě Hylák dvě minuty za zdržování hry, poté co přikryl na své hrudi nahozený puk… Zkušený domácí tým už ale snížit nedokázal, naopak ještě při power-play z hole Romana Vondráčka inkasoval čtvrtý gól.

Okamžiky po závěrečné siréně hovoří samy za sebe… Všichni Energetici se seběhli za bouřlivého skandování hradeckých fanoušků u brankáře Hyláka a začali společně skákat. Hradec Králové tak po výborném kolektivním výkonu drží stále první místo v tabulce.

V sobotu přivítají Východočeši na domácí půdě od 18:00 Třebíč.

Foto ze zápasu (autor: www.bkboleslav.cz)

Audio hodnocení J. Mičky (autor Václav Plecháček - ČRoHK 99,1 FM)

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Burian 0 0 0 0 0
Richard Diviš 0 0 0 0 0
Petr Domin 1 0 1 0 0
Miroslav Fišer 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 0 0 0 0
Petr Haluza 0 1 1 0 0
Jiří Hendrich 1 1 2 0 0
Martin Koudelka 0 2 2 0 0
Petr Mocek 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Ondřej Potůček 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Michal Šeda 1 0 1 0 0
Jan Šeda 0 0 0 0 0
Zdeněk Toužimský 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 1 1 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 38 1 37 97,37 0 0

Ohlasy k utkání

Jan Neliba (hlavní trenér Ml. Boleslavi):
O kvalitách soupeře jsme moc dobře věděli. Na úvod soutěže dvakrát vyhrál. Poctivě jsme se na to připravovali. Rozhodlo se v přesilových hrách. My využili jedinou, hosté tři. Musím říci, že Hradec výborně bruslil. Moc nám toho nedovolil, i když nějaké šance jsme měli a nastřelili například dvě tyče. Žádné další vyložené šance jsme ale prakticky neměli. Myslím si, že někteří hráči nesou až moc velkou zodpovědnost za svůj výkon. Hrajeme v některých okamžicích moc křečovitě. Toho se rychle musíme zbavit. Hlavně doma si nemůžeme dovolit prohrávat.

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové):
My jsme v Mladé Boleslavi dlouho nevyhráli. Mně osobně se to s Hradcem na boleslavském ledě vlastně do dnešního večera nepodařilo. Do utkání jsme mohli vstoupit relativně s klidem, na našem kontě bylo po úvodních dvou kolech šest bodů. A to ze zápasů se soupeři, kteří jsou silní. Už v Brně to napovědělo, že hrajeme dobře a s Chomutovem jsme to potvrdili. Zápas v Mladé Boleslavi se nám podařilo uklidnit první třetinou, kdy se nám podařilo získat dvoubrankové vedení. Pak jsme ale neproměnili trestné střílení a naopak domácí skórovali. Třetí gól nás ale znovu uklidnil. Ve třetí části jsme kromě přesilovek domácí nepustili do žádného tlaku. Gólman Hylák navíc znovu potvrdil, že má výbornou formu. Samozřejmě bez té vůle a nasazení, pokud chcete získávat body, se hrát nedá. Proto musím klukům poděkovat.

Ohlasy převzaty z www.bkboleslav.cz