Zápasy
so 30.9.2006 | Daniel Višňák

Hradec dokázal zvítězit i posedmé v řadě

Zápasové menu

Vstup do zápasu hostům vyšel, neproměnili ale několik šancí a tak mohli nakonec děkovat výbornému Hylákovi, že první třetina skončila 0:0. První branku diváci v Olomouci viděli hned na začátku druhé části, kdy se prosadil ve vlastním oslabení hradecký Patrik Fořt. Hosté do konce druhé části hry dokázali zvýšit kapitánem Jaroslavem Roubíkem na 2:0. Když v 51. minutě přidal po krásné akci a ještě hezčím zakončení Roman Vondráček třetí gól hostů, o jejich vítězství pochyboval jen málokdo. Energetici mohou za export tří bodů z Moravy děkovat ale zejména výtečnému brankáři Alexandru Hylákovi, který Energetiky v rozhodující fázích zápasu výrazně podržel a za svá záda nepustil žádnou ze šancí Olomouce.

Audio hodnocení J. Mičky

Do první třetiny měli sice aktivnější vstup hosté, ale otěže postupně začali přebírat domácí, kteří si vytvořili několik slibných šancí. Největší příležitost hradeckých měl na holi obránce Burian, ale ten sám mezi kruhy neuspěl. Na druhé straně nepropasíroval puk za Hyláka Šimo. V 16. minutě už všechny olomoučtí fanoušci zvedali ruce nad hlavu, ale Čuřík ku podivu všech nedokázal ztečoval touš do prázdné Hylákovy klece.

Hned po 16 vteřinách druhé části ujel v oslabení hostů do sóla Patrik Fořt a střelou po ledě poslal Energetiky do vedení. O chvíli později mohli hradečtí vézt o dvě branky, ale Martin Koudelka puk přes Adamcův beton nepřehodil. V polovině zápasu měl hradecký brankář Hylák plné ruce práce, zuby si na něm postupně vylámal Šafařík, Bordowski a Bartoň. Ve 32. minutě hostující kapitán Jaroslav Roubík nedokázal trefit prázdnou olomouckou branku, vše ale napravil o chvíli později, kdy při signalizovaném vyloučení naskočil na led jako šestý hráč, dostal od Patrika Šebka přihrávku mezi kruhy a dělovkou která byla ztečovaná zvýšil na 2:0 pro Energetiky.

V závěrečné dvacetiminutovce se hosté v žádném případě nezaměřili pouze na bránění svého náskoku, ba naopak, zasypali Adamce jednou nebezpečnou střelou za druhou. V 51. minutě vystihl olomouckou rozehrávku na modré čáře Roman Vondráček, dostal se do přečíslení, které krásně sám zakončil střelou pod horní olomouckou tyč. Moravané mohli snížit z přesilové hry krátce po hostující třetí brance, ale Hylák jen potvrdil, jakou je Energetiky oporou. Ve zbývajícím čase si Východočeši svůj náskok pohlídali a vezou tak z Moravy vítězství 3:0.

Ve středu je na programu již 8. kolo 1. ligy, které nabídne v podání hradeckých hokejistů velmi zajímavý zápas, na východ Čech totiž přijede Ústí nad Labem. Vzhledem k tomu, že se na tento duel předpokládá v Hradci Králové nejvyšší návštěva dosavadního průběhu soutěže, budou k dostání už od pondělí lístky v předprodeji. Zakoupit si je budete moci v prodejně Střída Sportu na ZS.

Audio hodnocení J. Mičky (autor Václav Plecháček - ČRoHK 90,5 FM)

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Burian 0 0 0 0 0
Lukáš Daňo 0 0 0 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Miroslav Fišer 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 1 0 1 0 0
Petr Haluza 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Petr Mocek 0 0 0 0 0
Ondřej Potůček 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 1 0 1 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Patrik Šebek 0 1 1 0 0
Jan Šeda 0 0 0 0 0
Zdeněk Toužimský 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 32 0 32 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Aleš Tomášek (hlavní trenér Olomouce):
Pokračujeme ve střelecké mizérii, bohužel se nám nedaří dát gól, potřebovali bychom se chytit nějakou šťastnou brankou, podobnou té, kterou dnes vstřelil Hradec na 0-2. První gól byl po naší chybě, i když se potom hráč dostal až na úroveň střelce, stejně to tam spadlo. Myslím, že nám chybí to hokejové štěstí, ale i tak chci hráče pochválit. Bojovnost a nasazení nám máme. Samozřejmě, hlavně za první dvě třetiny, ve třetí už se velmi špatně hraje, pokud bojujete, nemůžete dát gól a soupeři tam spadnou takové dva knedlíky. A to už si Hradec pohlídal, s bodovým náskokem, který mají v tabulce se ani nedivím, že jsou schopni tak disciplinovaného taktického výkonu. Chyběl nám i Ministr, i když on sám nemůže táhnout střeleckou potenci celého mužstva. Musí se konečně rozstřílet nějaká pětka a k ní se přidají potom i další. Na tréninku vše samozřejmě pilujeme, ale v zápase se nedaří. Abych pravdu řekl, sám nevím, jak z toho ven. Musí se prostě už někdo chytit. Bojovnost a nasazení máme, daří se kombinace, prostě půjdeme dál a zkusíme to zase v dalším zápase v Berouně“

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové):
Utkání se mi hodnotí dobře, máme tři body. První třetina byla vyrovnaná, Olomouc měla ale spoustu šancí, podržel nás hodně Saša Hylák, bylo to hodně o bruslení a o soubojích. Pro nás bylo dobré, že jsme šli do kabiny za stavu 0:0. Ve druhé třetině jsme měli po gólu už navrch, a po druhé brance už bylo vidět, že máme utkání pod kontrolou. V závěrečné části hry jsme odvedli výborný taktický výkon. Chtěli jsme eliminovat nátlakovou hru Olomouce a vyvarovat se vyloučení. To nám vyšlo, Olomouc jsme už k ničemu nepustili.