Zápasy
po 30.10.2006 | Daniel Višňák

Hradec ukončil sérii porážek domácím vítězstvím nad Mladou Boleslaví

Pondělní utkání mělo dva hrdiny. Tím první byl domácí brankář Alexandr Hylák, který svým fantastickým výkonem dokázal udržet Energetikům nejprve pouze jednobrankové manko v první třetině a pak za stavu 1:1 několikrát famózně vychytal hostující útočníky. Tím druhým hrdinou zápasu byl hradecký útočník Martin Koudelka, který dvěma góly zlomil odpor zkušeného týmu ze středu Čech a přispěl tím také výraznou měrou k důležité výhře Hradce Králové 4:2. Východočeši se tak znovu díky zaváhání Chomutova s Berouně vracejí na první příčku, co je ale pro ně daleko důležitější, dokázali ukončit sérii dvou porážek právě vítězstvím nad Mladou Boleslaví.

Hosté hned z první akce utkání udeřili. Před Hylákem našel zcela volného Gombára Pavel Zdráhal a mladoboleslavský útočník zkušeným zakončením poslal Mladou Boleslav do vedení 0:1. Ještě hůře bylo domácím o několik málo minut později, to hráli hosté dvojnásobnou početní převahu, naštěstí pro Energetiky ale Zdráhal v jasné gólové pozici pouze orazítkoval Hylákovu tyč. Ve 13. minutě hradecký brankář vyrazil Bauerovu teč pouze reflexivním zákrokem, opět málo chybělo k druhému úspěšnému zásahu Středočechů. Domácí se ale do konce třetiny přeci jen dočkali vyrovnání. Nahození Pazdery od modré Šindelářovi vypadlo z lapačky, Martin Koudelka puk pod jeho tělem poslal na Romana Vondráčka a pro něho už nebylo problémem vyrovnat – 1:1.

Druhá třetina začala dvojnásobnou přesilovkou domácích, ale v ní mohli udeřit paradoxně z přečíslení hosté, výborný Hylák byl ale proti. Mladé Boleslavi ubráněná přesilovka zvýšila sebevědomí a domácí gólman byl v jednom ohni střel. Sám před ním neuspěl Štrach ani Bauer. Energetici o sobě dali vědět až v polovině zápasu, ale Fišer ani Fořt na Šindeláře nevyzráli. Stejně tak si vedl i v obrovské šanci Starý, který trestuhodně odmítl poslat domácí do vedení po parádním pasu Martina Koudelky. Centr druhé formace vzal odpovědnost na sebe ve 34. minutě kdy si v přesilovce najel na modrou a bombou propálil vše co mu stálo v cestě včetně mladoboleslavského Šindeláře – 2:1. V závěru prostřední části se museli hradečtí ještě bránit v několika oslabeních, jednou dokonce dvojnásobnému, ale branku diváci z těchto situací neviděli.

Závěrečná třetina odstartovala rychlým gólem Martin Koudelky z pokračující přesilovky. Ve 45. minutě bylo favoritům z Mladé Boleslavi ještě hůře, to ze sóla překonal Šindeláře počtvrté Daniel Volráb. Středočechy vrátil do utkání ještě deset minut před koncem střelou od mantinelu Nouza, ale to bylo z jejich strany vše. Ke kýženému vyrovnání nepřivedla hosty ani více než dvouminutová závěrečná hra bez brankáře umocněné navíc převahou dvou mužů v poli. Brankář Energetiků Alexandr Hylák jen potvrdil, že byl zcela po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem utkání, své spoluhráče zachránil několikrát v pondělním duelu nejen od rozdílových branek Mladé Boleslavi.

První liga pokračuje ve středu svým 17. kolem, to hradečtí hokejisté zajíždí do Třebíče. V sobotu pak doma přivítají od 18:00 Jihlavu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Burian 0 0 0 0 0
Richard Diviš 0 0 0 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Miroslav Fišer 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 0 0 0 0
Petr Haluza 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Jaroslav Koma 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 2 1 3 0 0
Petr Mocek 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 2 2 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Jan Starý 0 2 2 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Patrik Šebek 0 1 1 0 0
Michal Šeda 0 0 0 0 0
Jan Šeda 0 0 0 0 0
Zdeněk Toužimský 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 1 0 1 0 0
Roman Vondráček 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 33 2 31 93,94 0 0

Ohlasy k utkání

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové):
Potřebovali jsme po dvou porážkových opět zvítězit, ale věděli jsme, že nás čeká znovu velmi silný protivník. Nevyšla nám podle představ první třetina, málo jsme bruslili. Důležité bylo, že jsme dokázali vyrovnat na 1:1 a pak ustáli sérii oslabení. Kluci, co byli na ledě to parádně odehráli, včetně brankáře Hyláka, kterému patří absolutorium. Oba poslední zápasy, kde jsme nebyli horší jsme prohráli díky naší špatné úspěšnosti v koncovce. Ne že by to dnes bylo ideální, ale branky jsme dokázali dát čtyři a to je bylo důležité. Mrzí mě, že naše inkasované góly padly po hrozných individuálních chybách. Gól na 4:2 doslal soupeře znovu na nohy a my museli utkání ještě bránit zuby nehty do úplného konce, o to je ale zase na druhou stranu vítězství cennější.

Martin Koudelka (útočník Hradce Králové):
Branku na 2:1 jsem dal golfem a to je letos už moje druhá v sezóně, přitom tolik takovýhlech gólů jsem nedal za posledních deset let. Nemohl jsem se už dívat na obránce, tak jsem vystřelil jako blázen a spadlo to tam. Brankář moc neviděl. Při třetím gólu jsem čekal, že by se na tuhle stranu mohl puk odrazit, ještě tam při pádu do puku šťouchl Honza Starý a tím mi ho přihrál. S Kometou Brno jsem sice nehrál, ale z této série tří utkání mi připadal jako nejtěžší soupeř Chomutov, je kompaktní, jsou spolu nejdéle, mají zkušený tým.

Jiří Režnar (hlavní trenér Mladé Boleslavi):
První třetina byla z naší strany slušná, za stavu 1:0 jsme mohli dát druhou branku, ale Pavel Zdráhal trefil pouze tyč. To trošku rozhodovalo, kdyby to tam spadlo, tak jsme se mohli uklidnit a vše mohlo být jinak, ale to je pouze možná. Bohužel, dostali jsme nešťastný gól na 1:1 a najednou jsme přestali hrát to, co jsme si řekli. Herní disciplína zmizela, u některých hráčů prakticky ale vůbec nebyla. Osobní tresty za kecání jsou pro mě nepřijatelné. Začali jsme se soustředit více na výkon rozhodčího než na hru. Pokud nebude mít mužstvo vnitřní sílu a absolutní disciplínu tak to nepůjde. My jsme od toho abychom hráli a ne sledovali jestli rozhodčí něco zapíská nebo ne. Toto mužstvo není plně schopné se koncentrovat na svůj výkon a svou hru, někteří hráči roli favoritů a lídrů v mužstvu vůbec nezvládají.

Fotogalerie