Zápasy
st 8.11.2006 | Daniel Višňák

Hradec porazil Olomouc vysoko 8:2

Souboj prvního s posledním se nakonec odehrál pod jasnou režií vedoucího Hradce Králové, který už po první třetině, kterou vyhrál 3:0, držel pevně průběh utkání pod svou kontrolou a nakonec zvítězil 8:2. Olomouc zaznamenala první branku až za stavu 6:0 po zaváhání domácího brankáře, jehož daleké vyjetí využil Šimo. Závěrečná třetina přinesla krom jedné branky na každé straně také zranění domácího útočníka Patrika Fořta po střetu se Švrčkem. První diagnóza hovoří o poranění kolene, více napoví rentgen na který se nejlepší východočeský střelec odebral ihned po utkání. V zápase zaznamenal tři kanadské body Miroslav Fišer a po zásluze byl tak vyhlášen nejlepším hráčem středečního duelu.

Po opatrném úvodu padla první branka utkání v 7. minutě, kdy se prosadil před Žigardym z dorážky Jan Šeda, který tak zaznamenal první gól v letošní sezóně. O další minutu to bylo už 2:0, v přesilové hře našel krásnou přihrávkou kapitán Roubík Miroslava Fišera a ten střelou bez přípravy zvýšil na rozdíl dvou branek. Do navršení dvacáté minuty stihli domácí svůj náskok ještě navýšit a opět to bylo v početní převaze. Po tyči Pavla Suchého rozehrál biliárovou akci Martin Koudelka a Roman Vondráček přesnou střelou do horního růžku olomoucké branky upravil skóre první třetiny na 3:0.

To se měnilo hned po půl minutě druhého dějství, Patrik Fořt vydoloval pod Žigardym puk a dorazil ho za jeho záda. Ve 23. minutě vyhnal olomouckého brankáře na střídačku Pavel Suchý, který využil přihrávky Haluzy z přečíslení. Páté brance předcházel ale sólový únik Hubáčka, ten ale na Hyláka kličkou nevyzrál. Nový muž v olomoucké brance Adamec se poprvé seznámil s pukem až po několika minutách po teči Suchého. Ve 32. minutě byl už ale krátký na bekhendovou střelu kapitána Jaroslava Roubíka a na východě Čech už bylo tak v polovině zápasu jasno a středečním vítězi. O chvíli později se dočkali i hosté, po Hylákově zaváhání se prosadil Šimo. Poslední slovo ve druhé třetině měli znovu domácí, Petr Mocek ve dvojnásobné přesilové hře napřáhl na modré a puk se zastavil až o síť Adamcovy branky.

V závěrečných dvaceti minutách se zápas už spíše dohrával, jeho stinnou stránkou bylo ale určitě pro domácí zranění útočníka první formace Patrika Fořta, který po střetu se Švrčkem zůstal v nehokejové poloze ležet na ledě a poté muset za doprovodu spoluhráčů a lékaře zamířit do kabin. Hosté stihli ve třetí třetině ještě kosmeticky stav upravit z jejich pohledu na 2:7 právě Švrčkem. Hned v zápětí Hradec odpověděl Petrem Haluzou, který ve 45. minutě uzavřel zápasový účet brankou na 8:2.

V příštím kole zajíždí Energetici do Ústí nad Labem, které má na hradecké v tabulce aktuálně ztrátu šesti bodů vzhledem ke středeční prohře 3:6 v Kadani. Druhý Chomutov sice ztratil bod v H. Brodě, i tak ale čeká s dvoubodovou ztrátou stále na jediné klopýtnutí Východočechů, aby se mohl vyhoupnout na čelo tabulky. Třetí Kometa Brno má na Hradec ztrátu čtyř bodů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Burian 0 0 0 0 0
Lukáš Daňo 0 0 0 0 0
Richard Diviš 0 1 1 0 0
Petr Domin 0 1 1 0 0
Miroslav Fišer 1 2 3 0 0
Patrik Fořt 1 0 1 0 0
Petr Haluza 1 1 2 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Jaroslav Koma 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 1 1 0 0
Petr Mocek 1 1 2 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 1 2 3 0 0
Jan Starý 0 1 1 0 0
Pavel Suchý 1 1 2 0 0
Patrik Šebek 0 0 0 0 0
Jan Šeda 1 0 1 0 0
Zdeněk Toužimský 0 1 1 0 0
Daniel Volráb 0 1 1 0 0
Roman Vondráček 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 36 2 34 94,44 0 0

Ohlasy k utkání

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové):
Bylo důležité, že jsme se do zápasu nabudili a nepodcenili ho. Klukům jsme to zdůrazňovali, protože zápasy prvního s posledním jsou zrádné. Ten poslední se vždycky musí na někom chytit a právě to bývá v těchto utkáních. Po první třetině, která skončila 3:0, jsme se uklidnili a zápas v klidu dohráli. Když se tyto utkání sehrají tak, jak se to podařilo nám, tak to jsou relativně klidné duely, ale může se stát cokoli. Důležité je opravdu to, že k tomu kluci přistoupili tak, jak jsme jim říkali. Těší nás, že se můžeme spolehnout na branky od všech formací. Nemusíme mít strach poslat na led čtvrtou lajnu, ta nás třeba v dnešním utkání odstartovala svým gólem. Patrik Fořt si poranil koleno, více nám napoví rentgen.

Jan Šeda (útočník Hradce Králové):
Je to úleva, dvacet zápasů jsem se snažil dát branku a podařilo se to až dnes. Snad to ze mě spadne a bude to jen lepší. Byl to odražený puk, Ríša Diviš výborně vystřelil a já to pak už jenom dorazil do prázdné branky. Snažím se podávat co nejlepší výkony a tím se znovu dostat v sestavě výše. Určitě se osobní neúspěch v podobě mého střeleckého půstu vstřebává lépe, když se daří týmu, ale přesto věřím, že jsem to prolomil a teď už to bude lepší.

Kamil Přecechtěl (hlavní trenér Olomoce):
K utkání se odmítl vyjádřit.

Fotogalerie