Zápasy
st 15.11.2006 | Daniel Višňák

Hradec vydřel vítězství nad Kadaní, Severočechy porazil 4:1

Souboj výborného brankáře Štelmacha a hradeckých útočníků, tak by se dalo ve zkratce zhodnotit středeční utkání Hradce s Kadaní. Dlouho to vypadalo, že diváci v Hradci Králové neuvidí branku ani po dvou třetinách, proti byl však domácí kapitán Roubík, který poslal svůj celek ve 36. minutě do vedení. To stihli Energetici ještě navýšit po navršení 40. minuty Danielem Volrábem. I přesto, že Kadaň v závěrečném dějství snížila, v Hradci na body nedosáhla, dvěma následnými góly uklidnil Východočechy Petr Domin. Do utkání nenastoupil ještě Roman Prošek, protože čeká na vyřízení transferu od IIHF.

První třetina moc hokejové krásny nepřinesla, přesto si domácí několik šancí vypracovali. Hosté neměli příležitosti na rozdávání k tomu, aby výrazněji ohrozili branku Hyláka, protože hráli celkem sedmkrát v oslabení. Hradec mohl otevřít skóre hned ve 4. minutě, ale Pavel Suchý po přihrávce Domina minul prázdnou klec Štelmacha. V polovině úvodní části hry hráli Energetici necelou půlminutu ve dvojnásobné převaze, ale ani to nevedlo k jejich brankovému úspěchu. Stejná šance se nabídla hradeckým ještě v samém závěru první dvacetiminutovky, ale Štelmach byl k nepřekonání.

Ve druhých dvaceti minutách měli nejprve výhodu tří přesilových her v krátkém sledu hosté, ale Hyláka se jim překonat nepodařilo. Když už to vypadalo, že na východě Čech nepadne branka ani v prostředním dějství, ujel domácí kapitán Jaroslav Roubík a dlouhé čekání hradeckých fanoušků na branku ukončil přesnou střelou pod Štelmachovu lapačku. Kadaňský brankář předváděl v Hradci ale výborný výkon, byl to on, kdo držel neustále Severočechy ve hře. Ve 38. minutě nesmyslně po odpískání udeřil pěstí do obličeje domácího Lesáka Metlička a putoval na trestnou lavici, kde doplnil již předtím vyloučeného Pospíšila. V době kdy byli hosté už ve čtyřech otřel Hendrich svou dělovku o horní Štelmachovu tyč, poté se ale dostal puk před branku na hůl Daniela Volrába, který zády ke kadaňské brance rychlou střelou přidal druhou branku Energetiků.

V závěrečné třetině se Kadaň dostala hned z kraje znovu do utkání, šikovnou tečí před Hylákem vstřelil kontaktní branku na 2:1 Krpenský. Hradec se uklidnil až v 54. minutě, v době kdy měl na ledě převahu dvou mužů v poli. Nadvakrát dorazil puk za záda Štzelmacha Petr Domin a královehradecký stadion vybouchl nadšením. Ten samý hráč uzavřel v 57. minutě trošku kuriózně skóre utkání, když sebral Štelmachem přikrytý puk a zasunul ho je jeho branky – 4:1. Kadaň tak v Hradci prohrála 1:4, ale rozhodně utkání nebylo tak jednoznačné, jak by mohlo skóre napovídat.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Burian 0 0 0 0 0
Lukáš Daňo 0 0 0 0 0
Richard Diviš 0 0 0 0 0
Petr Domin 2 0 2 0 0
Miroslav Fišer 0 0 0 0 0
Petr Haluza 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 1 1 0 0
Jaroslav Roubík 1 0 1 0 0
Pavel Suchý 0 1 1 0 0
Patrik Šebek 0 0 0 0 0
Jan Šeda 0 0 0 0 0
Zdeněk Toužimský 0 2 2 0 0
Daniel Volráb 1 0 1 0 0
Roman Vondráček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 16 1 15 93,75 0 0

Ohlasy k utkání

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové):
Bylo to upracované vítězství. Hrozně jsme se nadřeli na góly. Předchozí zápasy rozhodovali v první třetině, dnes to bylo úplně jiné. Důležité ale je, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce. Hosté tři utkání v řadě neprohráli, hráli v klidu a v pohodě. Naše neproměňování šancí je stavělo stále více a více na nohy. Určitě absence Mocka a pohyb Fořta chybí, jsme dost oslabení, ale s tím se musíme vypořádat.

Jindřich Setíkovský (hlavní trenér Kadaně):
Myslím si, že jsme sehráli dobré utkání. Chci pogratulovat soupeři k vítězství. Nemůžeme ale souhlasit s výroky profesionálního rozhodčího Jeřábka. Hradec má dobré mužstvo a nepotřebuje, aby mu rozhodčí takto pomáhal. Zápas se zlomil v době, kdy jsme se dostali naší brankou do utkání a poté inkasovali v oslabení.

Fotogalerie