Zápasy
so 6.1.2007 | Daniel Višňák

Ústí porazilo Hradec i potřetí a na čele už má šestibodový náskok

Utkání dvou celků z čela tabulky se hrálo před extraligovou návštěvou, která čítala téměř čtyři a půl tisíce diváků. O výsledku prestižního duelu mezi dvěma týmy z čela první ligy rozhodly využité přesilovky. Domácí se ujali rychle vedení, už ve 3. minutě využil nahrávku Komy Patrik Šebek a Hradec vedl. Severočeši rychle srovnali s domácími krok, i oni přetavili Pazourkem svou dvojnásobnou početní výhodu. Rozhodující moment celého zápasu nakonec přinesla 32. minuta a další přesilovková trefa, tentokrát byla z hole obránce Jana Kudrny. Hradec i před závěrečný tlak vyrovnat nedokázal a s Ústím prohrál i potřetí v letošní sezóně.

První třetina s sebou přinesla krom dvou branek také celkem jedenáct vyloučených. Energetici se ujali vedení hned ze své první početní převahy, přihrávku Jaroslava Komy využil před brankou číhající Patrik Šebek a střelou nad Přikrylovo rameno otevřel gólový účet. I hosté ze severu Čech ale dostali výhodu dvojnásobné početní převahy, v 5. minutě se nejlépe zorientoval ve skrumáži před Hylákem Pazourek a dorazil do domácí branky poskakující kotouč. Oba týmy pak měly ještě po jedné dvojnásobné přesilovce, ale krom tyče Jana Kudrny v ní zaplněné hradecké ochozy více neviděly a tak se šlo do šaten po dvaceti minutách za nerozhodného stavu 1:1.

V prostřední části hry měli domácí nejprve tři veliké šance, ale ani jedna vedoucí brankou neskončila. Nejprve uháněli na Přikryla v přečíslení Roubík s Haluzou, ale ústecký brankář puk našel v lapačce. V polovině utkání hráli Energetici přesilovou hru, teč Petra Haluzy šla pouze o milimetry nad horní tyč ústecké branky a Pavel Suchý byl před rozhodující dorážkou před prázdnou severočeskou klecí nekompromisně sražen k ledu. A tak přišel zákonitý trest. Hosté ve 32. minutě využili v Hradci druhou početní převahu a dostali se tak do důležitého vedení. Na modré napřáhl Jan Kudrna a střela přešla přes hradbu těl až za domácího gólmana Hyláka. Hradec měl k vyrovnání ještě hodně blízko v samém závěru třetiny, ale z pod ležícího Přikryla nakonec touš odpálili hostující obránci na zakázané uvolnění.

V poslední třetině se hrála taktická bitva, přesto byly k vidění další zajímavé momenty. Ve 43. minutě krásně vystřelil ve vlastním oslabení přes obránce Jaroslav Roubík, střela šla však těsně nad. Deset minut před koncem mohl pohnout s ukazatelem skóre i domácí Haluza, ale ani on před Přikrylem neuspěl. Poté mohli definitivně rozhodnout hosté, ale Hulvovu střelu odrazila branková konstrukce východočeské branky. Při závěrečném náporu Energetiků v power-play měl blízko k vyrovnání Cetkovský, avšak ani jemu se nepodařilo dotlačit puk za záda ústeckého brankáře. Lvi si vezou tedy z Hradce Králové důležité tři body a mají nyní na prvním místě tabulky náskok šesti bodů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Burian 0 0 0 0 0
Jiří Cetkovský 0 0 0 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Miroslav Fišer 0 0 0 0 0
Petr Haluza 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Jaroslav Koma 0 1 1 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Petr Mocek 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Roman Prošek 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Jan Starý 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Patrik Šebek 1 0 1 0 0
Jan Šeda 0 0 0 0 0
Zdeněk Toužimský 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 37 2 35 94,59 0 0

Ohlasy k utkání

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové):
Myslím si, že byl k vidění pěkný hokej, ve kterém jsme nebyli horší, nemáme se za co stydět. Dokonce jsme chvílemi byli i lepší, ale prohráli jsme stejně jako dosud pokaždé s Ústím. Ve druhé třetině jsme měli dvě nebo tři gólovky, ty jsme bohužel nedali a pak jsme inkasovali z takové situace, jak by měl obránce střílet v přesilové hře. Střela by měla jít zhruba padesát centimetrů nad ledem. Kluci to všichni oddřeli a odmakali, za co jim patří veliké dík.

Pavel Hynek (hlavní trenér Ústí nad Labem):
Chtěl bych klukům poděkovat za vydřené body. Dneska se hrál zápas prvního s druhým před parádní diváckou návštěvou i kulisou. Kdo čekal hokej plný kombinací a šancí, hru nahoru dolu, mohl být asi trošku zklamaný, byl to spíš úporný hokej o každý centimetr ledu. V první třetině mi připadaly oba týmy trošku přemotivované, dělaly zbytečné fauly. My jsme prohrávali, ale dokázali jsme zápas otočit a získat tyto vydřené body. Chtěl bych ale vyzdvihnout i výkon Hradce, hrál opravdu dobře, domácí dřeli a měli i šance na vyrovnání. V rozhodujících chvílích nás podržel brankář Přikryl.

Fotogalerie