Zápasy
st 24.1.2007 | Daniel Višňák

Hradec porazil Prostějov vysoko 8:2

Už to vypadalo, že první třetina skončí bez branek. Pět vteřin před jejím koncem se ale trefil Jiří Cetkovský a poslal Energetiky do vedení. Hned na začátku té druhé zvýšil bombou od modré obránce Aleš Pazdera na 2:0. Po gólech Koudely a Haluzy nakonec vedli domácí už 4:1. Jestřábi sice dokázali v 52. minutě snížit na rozdíl dvou branek, ale tři rychlé góly Východočechů jim rychle vzaly vítr z plachet. Utkání nakonec skončilo vítězstvím Hradce 8:2. Nejlepším hráčem středečního duelu byl vyhlášen Jiří Cetkovský, který se postaral o dvě branky domácího týmu. Tři body zaznamenal také Martin Koudelka. Do utkání nenaskočil ještě Patrik Fink, který si tak bude muset na svůj první start ve žlutočerveném dresu ještě minimálně týden do utkání s Brnem počkat.

V první třetině měli více ze hry domácí, ale pokaždé narazili na zkušeného brankáře Biegla. Ten s klidem vyřešil šance, včetně asi největší, která přišla v polovině úvodní části, v době, kdy seděl na trestné lavici obránce Mocek. Hradecký kapitán Roubík ujel prostějovské v obraně, ale jeho sólo Biegl vyrazil betonem. Stejný hráč si na gólmana Jestřábů nepřišel ani z následné akce, kterou si vypracoval s Patrikem Fořtem. Nejnebezpečnější šancí hostů byla střela Nakládala z 16. minuty, ale ta šla těsně nad. Branky se nakonec domácí příznivci přeci jen dočkali. Pět vteřin před koncem úvodního dějství zdárně zakončil akci Koudelky se Šebkem z dorážky Jiří Cetkovský.

Vedení 2:0 vtěsnali Energetici do necelé minuty. Už ve 35 vteřině druhé třetiny propálil Biegla od modré Aleš Pazdera. Hradec měl evidentně více ze hry a byl to prostějovský brankář, kdo se musel pořádně ohánět. V polovině třetiny při něm ale stálo štěstí, když Šeda v pádu nedokázal přesně zakončit do prázdné branky. O chvíli později ale hradečtí využili dvojnásobnou přesilovou hru Martinem Koudelkou a bylo to 3:0. Stejnou šanci ale dostali o několik málo minut později i hosté a i oni ji využili. Nejprve ale ujel Cetkovský s Hendrichem do přečíslení a moc nechybělo, aby domácí udeřili i ve třech. To se však nestalo a tak na druhé straně od modré propálil vše včetně brankáře Hyláka prostějovský obránce Flašar. S koncem třetiny ale přišla další parádní akce s gólovou koncovkou v podání Energetiků. Martin Koudelka našel přesně před Bieglem osamoceného Petra Haluzu. Ten nejprve chvíli počkal, poté bleskovým bekhendem nedal nejen Bieglovi šanci, ale zároveň zvýšil na 4:1.

Závěrečných dvacet minut zápasu s sebou přineslo ještě čtyři branky Energetiků, kteří s přehledem kontrolovali vývoj středečního duelu. Kaňkou na utkání byla určitě nečistá hra hostů, která často hraničila až se zákeřností. Nejprve hosté sice snížili necelých deset minuz před koncem zápasu Vymazalem na 2:4, ale poté začali úřadovat opět Východočeši. V 53. minutě přidal pátou domácí branku Jiří Cetkovský. Právě tento gól odstartoval rychlou brankovou smršť, která přišla hned záhy. Za necelou půlminutu lovil Biegl puk ze své klece pošesté, úspěšným střelcem byl Pavel Suchý. Když zaznamenal za další dvě minuty sedmý gól Energetiků přesnou střelou Jaroslav Roubík, byli hosté zralí na ručník. Poslední slovo u utkání měl v samém závěru zápasu Petr Haluza, jenž upravil na konečných 8:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Cetkovský 2 0 2 0 0
Petr Domin 0 1 1 0 0
Miroslav Fišer 0 1 1 0 0
Boris Flamík 0 1 1 0 0
Patrik Fořt 0 1 1 0 0
Petr Haluza 2 0 2 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 1 2 3 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Petr Mocek 0 2 2 0 0
Aleš Pazdera 1 0 1 0 0
Roman Prošek 0 1 1 0 0
Jaroslav Roubík 1 1 2 0 0
Pavel Suchý 1 1 2 0 0
Patrik Šebek 0 2 2 0 0
Jan Šeda 0 1 1 0 0
Zdeněk Toužimský 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 29 2 27 93,10 0 0

Ohlasy k utkání

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér H. Králové):
I když výsledek vypadá jednoznačně, tak to tak lehké nebylo. Góly tam napadly hodně až na konci. Důležitá byla ale naše branka na 2:0 a poté na 4:1. Byl to zbytečně hodně vyhrocený zápas a já jsem rád, že jsme v něm zvítězili. Věděli jsme , že proti nám Říha v minulém zápase zaznamenal šest bodů, tak jsme si na něj dnes dali větší pozor. Patrik Fink dnes ještě nehrál, čeká se až bude všechno administrativně přesně dořešeno.

Aleš Flašar (hlavní trenér Prostějova):
K utkání se odmítl vyjářit.

Fotogalerie