Zápasy
st 7.2.2007 | Daniel Višňák

Energetici udrželi v přímém souboji s Ml. Boleslaví druhé místo

Přímou bitvu o druhé místo odstartovali lépe hosté, kteří šli díky Sedlákovi do vedení. Hradec ale do konce první třetiny průběh utkání otočil po gólech Haluzy a kapitána Roubíka. Ve druhé třetině se hra přelévala ze strany na stranu, branka nakonec padla ale pouze do mladoboleslavské branky. Postaral se o ní krásným zakončením Roman Vondráček, který tak využil druhou přesilovou hru svého týmu. Závěrečná dvacetiminutovka přinesla snahu hostů o snížení, ale ti pokaždé narazili na výborného Hyláka. Závěr zápasu boleslavští trochu neunesli, když se zbytečnými fauly oslabili a navíc hrstka jejich příznivců vyprovokovala úplně zbytečnou bitku v ochozech stadionu.

Úvodní minuty zápasu patřily hostům, ti těžili zejména z přílišného respektu hradeckých a tak se musel tradičně několikrát vyznamenat brankář Hylák. Opačnou úlohu měl v této fázi zápasu na druhé straně hřiště Altrichter, který si sáhl na puk poprvé až po čtyřech minutách hry. V polovině úvodního dějství ukázal své zkušenosti mladoboleslavský kapitán Král. Několika ladnými kličkami dal lekci hradecké obraně, pak našel před brankou Sedláka, který už neměl těžkou pozici a poslal hosty do vedení. To Škodovákům vydrželo až do závěru třetiny. V 18. minutě využil drobného zaváhání hostů na obranné modré Šeda, pohotově našel Petra Haluzu a ten tvář v tvář před Altrcihterem zamířil přesně. V poslední minutě si podruhé došel aktivní hradecký útočník Šebek pro faul a Hradec tuto přesilovou hru bleskově dokázal využít. Střelu Toužimského Alrtichter ještě ztlumil, ale na dorážku Jaroslava Roubíka už nedosáhl – 2:1.

V prostředním dějství měli hosté šanci k vyrovnání hned z jejího kraje, hráli totiž necelou minutu ve dvojnásobné přesilové hře. Hradečtí se ale ubránili. Blízko ke srovnání skóre měli Středočeši ve 27. minutě, ale Eiselta vychytal v jasné pozici Hylák. Na druhé straně se oháněl Altrichter při střelách Roubíka a Vondráčka. V polovině utkání dostali i Energetici možnost sehrát dvojnásobnou přesilovou hru, ale ani oni ji nedokázali přetavit v důležitou branku. Radovali se až ve 38. minutě v klasické početní převaze jednoho muže v poli. Rychlou kombinační akci zakončil přesnou střelou Roman Vondráček a bylo to 3:1.

Dvoubrankový náskok si už hradečtí v závěrečné dvacetiminutovce zodpovědně hlídali a to i přesto, že hráli několikrát oslabeni. Veliký podíl na středeční výhře měl tradičně brankář Hylák, který čaroval zejména v dalším oslabení 5 na 3 z 54. minuty. I Altrichter ukázal své kvality, v samém závěru zápasu zlikvidoval efektivním zásahem sólový únik Cetkovského. Mladá Boleslav se o závěrečný nápor připravila sama, dvakrát totiž zbytečně, možná až zákeřně faulovala. Atmosféra díky těmto momentům zhoustla nejenom na ledě, ale také v hledišti, kde hrstka hostujících fanoušků vyvolala bitku.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Cetkovský 0 0 0 0 0
Patrik Fink 0 1 1 0 0
Boris Flamík 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 0 0 0 0
Petr Haluza 1 0 1 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Jaroslav Koma 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 1 1 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Petr Mocek 0 1 1 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Roman Prošek 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 1 0 1 0 0
Petr Sakrajda 0 0 0 0 0
Patrik Šebek 0 0 0 0 0
Jan Šeda 0 1 1 0 0
Petr Šinágl 0 0 0 0 0
Zdeněk Toužimský 0 1 1 0 0
Daniel Volráb 0 1 1 0 0
Roman Vondráček 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 35 1 34 97,14 0 0

Ohlasy k utkání

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové):
Chtěli jsme odčinit prohru z Chomutova, což se nám podařilo. Pomohla nám hrozně moc čtvrtá lajna svým gólem na 1:1. Zápas jsme pak otočili a dokázali vedení udržet. Výborný byl tradičně Saša Hylák. Celé mužstvo dobře bránilo, vrátili jsme se ke zodpovědné hře, což je také důležité. Na Richarda Krále jsme nechytali žádnou speciální taktiku, ale už po prvním brance bylo hned vidět, jaká je to osobnost. Postupně si ale myslím, že jsme ho do šancí nepouštěli.

Jiří Režnar (hlavní trenér Mladé Boleslavi):
Zápas se mi hodnotí špatně, protože jsme v něm ztratili tři body. Dnes jsme se mohli dostat o bod před Hradec a vše mohlo být veselejší. Na utkání jsme se celé dva dny připravovali, studovali jsme i všechny tři předešlé zápasy s Hradcem na videu. V první třetině jsme šli do vedení, soupeře k ničem nepustili, ale pak bohužel inkasovali na 1:1 a vzápětí hned na 2:1. Druhou třetinu jsme odehráli ještě z mého pohledu přijatelně. V té poslední jsme nebyli schopni až do její dvanácté minuty vůbec hrát hokej, soupeř nás přebruslil a přehrával. Bylo tam vidět více srdíčka než u našich hráčů. Nemůžeme hrát pořad na kdyby. Prostě musíme dát na 2:0, pak by tam žádné kdyby nebylo. Mužstvo jaké tady je by mělo vytěžit více než jen vedení 1:0. Hradec srovnal a šel do vedení po našich obrovských hrubkách, takoví hráči si to nemůžou dovolit.

Fotogalerie