Zápasy
so 3.3.2007 | Daniel Višňák

Po vydřeném vítězství na H. Brodem Hradec slaví další historický úspěch! Po základní části už nemůže skončit hůře než druhý!

V nepříliš pohledním utkání Hradce Králové s Havlíčkovým Brodem padla první branka už po půl minutě hry. Domácí hokejisté zaváhali na obranné modré a Třetina dokázal puk přehodit přes Hylákův beton do jeho branky. V 6. minutě našel Flámik krásně Miroslava Fišera a ten se v přesilové hře nemýlil – 1:1. V polovině první třetiny získal domácím vedení ve dvojnásobné přesilové hře Petr Sakrajda. Hosté však krátce před polovinou zápasu vyrovnali v oslabení a z utkání se stalo veliké drama pro Hradec. O vítězství Hradce nakonec rozhodl ve 48. minutě kapitán Jaroslav Roubík. Hradec tedy vyhrál 3:2, do tabulky si připsal tři body a díky tomu a také sobotním výsledkům už nemůže skončit po základní části hůře než druhý!

Hosté měli do utkání parádní vstup, už po půl minutě hry využili zaváhání domácí obrany a Čermák společně s dorážejícím Třetinou poslali Rebel do vedení. Hradecké očividně tento průběh hodně zaskočil a Linhart byl dlouho bez práce. Prakticky první vážnější zásahy měl až na počátku 5. minuty. V krátké přesilové hře, která následovala zády dokázali ale domácí hráči smazat jednobrankové manko Rebelů. Boris Flámik krásně našel Miroslava Fišera, který tvrdou střelou vyrovnal. V polovině úvodního dějství měli Energetici po faulu Čermáka a Veselého výhodu celé dvě minuty přesilové hry 5 na 3. Tu dokázali přetavit ve vedoucí branku. Pro vyražený puk Linhartem si dojel Petr Sakrajda a rychle ho zasunul do havlíčkobrodské branky – 2:1.

Druhých dvacet sobotního minut moc hokejové krásy nepřineslo. Nejdříve viděli diváci znovu několik vyloučených na obou stranách a poté i branku v síti domácího brankáře Hyláka. Nešťastného odrazu kotouče o plexisklo využili Rebelové ve vlastním oslabení k vyrovnání na 2:2. Ve 28. minutě Kraučuk proměnil blafákem svou nenadálou šanci -2:2. Domácí měli největší šanci k vedoucí brance ve 37. minutě, ale střela Hendricha se pouze otřela o horní Linhartovu tyč.

V závěrečné třetině pokračoval urputný boj o každý centimetr ledu, oba brankáři často čekali dlouhé minuty na zákrok, bojovalo se zejména v rohu hřiště a nebo v jeho středu. Konečné rozuzlení sobotního 49. kola na východě Čech přinesla 48. minuta. Patrik Fink našel před Linhartovou brankou najíždějícího kapitána Jaroslava Roubíka a ten dotlačil puk i s havlíčkobrodským brankářem do branky čímž poslal Energetiky do vedení 3:2. Hubený náskok královéhradečtí hokejisté udrželi až do konce utkání a díky zisku dalších tří bodů a zaváhání svých největších konkurentů v tabulce tak mají jistou, že po základní části soutěže neskončí hůře než druzí a to je v novodobé historii klubu aktuálně největší úspěch!

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Burian 0 0 0 0 0
Patrik Fink 0 1 1 0 0
Miroslav Fišer 1 0 1 0 0
Boris Flamík 0 2 2 0 0
Patrik Fořt 0 0 0 0 0
Petr Haluza 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 1 1 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Tomáš Prostředník 0 0 0 0 0
Roman Prošek 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 1 0 1 0 0
Petr Sakrajda 1 0 1 0 0
Jan Starý 0 0 0 0 0
Patrik Šebek 0 0 0 0 0
Petr Šinágl 0 0 0 0 0
Zdeněk Toužimský 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 27 2 25 92,59 0 0

Ohlasy k utkání

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové):
Se třemi body jsme spokojeni. Byla to pro nás moc těžká povinnost. Po zprávách z Boleslavi jsme věděli, že tam Brod hrál velmi dobře. Zlomila je až pětiminutová přesilovka Mladé Boleslavi. To potvrdili i dnes. Všichni hráči Brodu bruslí, hrají trošku zákeřně. Nemohli jsme se v zápase dostat dlouho do tempa, trošku nás zastavil gól hned v první minutě. Důležité ve třetí části a u našeho vítězného gólu byl důraz Jardy Roubíka, že šel důrazně do brány. Poté jsme zbytek třetiny odehráli z naší strany takticky dobře, za což jsme klukům poděkovali. Na výhru jsme se hodně nadřeli. Ale na druhou stranu jsme měli tento týden náročný program, někteří hráči odehráli utkání v Pardubicích. Nyní si odpočneme a připravíme se na závěrečné zápasy.

Petr Novák (hlavní trenér Havlíčkova Brodu):
My jsme přijeli do Hradce s tím, že nemáme co ztratit a vlastně celý zápas se nám to dařilo a hráli jsme tak. Jsem s výkonem týmu maximálně spokojen, kluci si sáhli na dno. Kdybychom měli jenom trochu štěstí, tak jsme ten zápas zdramatizovali daleko více než takhle. Hradec se klepal do poslední minuty a nevypadalo to vůbec, že hrál první tým s předposledním. Když se podíváme na vývoj utkání, tak my jsme dali góly při hře pět na pět a Hradec jenom v přesilových hrách. Z naší strany je tedy maximální spokojenost.

Fotogalerie