Zápasy
so 9.9.2006 | Lukáš Souček

Junioři napravili zaváhání z prvního zápasu

Po nevydařeném vstupu do sezóny se hradeckým juniorům podařilo naplno bodovat na domácím ledě proti pražské Spartě. Skóre se měnilo hned po 23 vteřinách, Energetiky do vedení poslal Jan Šejnoha. Vzápětí však Sparta srovnala na 1:1, naštěstí pro domácí se ale v 15. minutě trefil Petr Ropický a svému týmu tak vrátil vedení. Hradec pokračoval ve skvělém výkonu, který zezadu podporoval brankář Michal Rýdl. Ve druhé třetině přidal svou druhou branku v utkání Jan Šejnoha a na 4:1 už zvyšoval Jiří Šimoníček. Hostům se podařilo výsledek minutu před koncem už jen zkorigovat na konečných 4:2.

Hradečtí vstoupili do utkání více než výborně. Uplynulo teprve 23 sekund a na ukazateli skóre už svítil stav 1:0. O jeden z nejrychlejších gólů se postaral Jan Šejnoha za přispění přihrávky Martina Petružálka. Sparta však s vyrovnáním dlouho nečekala. O necelé tři minuty později zakončil přesilovkovou kombinaci Kanova a Kafky Lukáš Rybecký. Energetici sice čekali s odpovědí na první branku hostů trochu déle, ale přece se dočkali. Vedení hradeckému týmu vrátil v 15. minutě Petr Ropický, asistenci si připsal Jaroslav Samec. Sparťané s takovým vývojem utkání určitě nepočítali, a tak měli v kabině o přestávce nepochybně dusno.

Na první pohled bylo znát, že trenér Sparty Jiří Doležal promluvil svým svěřencům do duše. Hosté se více nutili do střelby, jenže Michal Rýdl v hradecké brance všechno pochytal. Gólová radost se tak již potřetí přesunula na střídačku domácích, když svou druhou brankou utkání zvýšil náskok Energetiků Jan Šejnoha. Do přestávky se skóre měnilo ještě jednou. Vratislav Vajner lovil puk ze své sítě počtvrté, na listinu střelců se tentokrát zapsal Jiří Šimoníček.

Sparťané nesložily zbraně ani ve třetí třetině, ale dohnat tříbrankový náskok bylo i pro tak zkušené mužstvo tvrdým oříškem. Navíc, když hradeckou klec hájil výborně chytající Rýdl. Nakonec se Spartě podařilo akorát zkorigovat, ale až 87 vteřin před závěrečnou sirénou, což bylo na obrat příliš pozdě. Hradec tak dokázal napravit zaváhání z prvního extraligového kola, Sparta v letošní sezóně poprvé okusila hořkost porážky.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Branislav Bendík 0 0 0 0 0
Michael Hanousek 0 0 0 0 0
Jan Hloušek 0 0 0 0 0
Jiří Janoušek 0 1 1 0 0
Ondřej Kohout 0 0 0 0 0
Pavel Kotrč 0 0 0 0 0
Marcel Macháček 0 0 0 0 0
Martin Petružálek 0 1 1 0 0
Jiří Pišta 0 0 0 0 0
Petr Ropický 1 2 3 0 0
Jakub Rozlivka 0 0 0 0 0
Jaroslav Samec 0 1 1 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Jan Šejnoha 2 0 2 0 0
Jiří Šimoníček 1 0 1 0 0
Tomáš Zadina 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Michal Rýdl 60 36 2 34 94,44 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Seidl Jiří Seidl - hlavní trenér Hradce Králové:
Hráči po celou dobu zápasu plnili stanovenou taktiku, což se nám vyplatilo a nakonec také dovedlo k úspěchu. Vynikající výkon podal brankář Rýdl, který dnes celé mužstvo několikrát podržel.

Fotogalerie