Zápasy
ne 17.9.2006 | Lukáš Souček

Junioři nezvládli třetí třetinu

Hradečtí nevstoupili do utkání vůbec špatně, od úvodního buly hráli s Libercem vyrovnanou partii. I přesto se ale hosté na začátku druhé třetiny dostali do vedení. Energetikům se podařilo ve 42. minutě zásluhou Petra Pospíšila vyrovnat, jenže od té doby šel výkon domácích rapidně dolů. Do kolen je poslala nevyužitá dvojnásobná přesilovka. Po té se dokázali Liberečtí vzchopit a třemi brankami zaskočili všechny hradecké příznivce. Hradečtí si dobře rozehrané utkání v posledních dvaceti minutách zbytečně pokazili, Liberec si připisuje další tři body a posouvá se tak do čela tabulky.

Obě strany začaly utkání trochu opatrně, nikdo nechtěl inkasovat branku jako první. Hradečtí s papírově silnějším soupeřem drželi krok, dokonce se mohli dostat do vedení, jenže Petru Ropickému při samostatném nájezdu na Nedvídka utekl kotouč. Na druhé straně vyvolala největší rozruch střela Karla Vacha, kterou Michal Rýdl vyrazil a chvíli o ní nevěděl. Celá situace však pro domácí dobře dopadla. V šanci se následně ocitl ještě Jiří Šimoníček, ale pouze vyprášil Nedvídkovu lapačku. Do šaten se tak po prvních dvaceti minutách odcházelo za bezbrankového stavu.

Ve druhém dějství se skóre poprvé měnilo. Liberecký kapitán Petr Hrach poslal na hradeckou branku propagační střelu, která si našla místo nad ramenem Michala Rýdla. Hradečtí měli následně čtyři přesilové hry, ve kterých měli několik příležitostí k vyrovnání. Jediným výsledkem však byla střela do krku brankáře Nedvídka, po které se liberecký gólman jen těžce zvedal z ledu.

Do závěrečné třetiny vstoupili Hradečtí výborně. Hned ve 42. minutě se do samostatného nájezdu dostal podruhé v utkání Petr Ropický. Podruhé ale v souboji prohrál, Nedvídek na něj znovu vyzrál. O minutu později se však Energetici konečně dočkali. Trenér Jiří Seidl dal příležitost Petru Pospíšilovi, který vysedával na lavičce náhradníků a ukázalo se to jako skvělý tah. Hradecký útočník se totiž postaral o vyrovnání. Netrvalo dlouho a Liberec byl zpět ve vedení. Jaroslav Samec doplatil na nová pravidla a byl vyloučen za vyhození kotouče mimo hřiště. Právě při této přesilové hře se podařilo hostům strhnout vedení na svou stranu, jmenovitě se o to postaral Miroslav Kopic. Následovalo neuvážené chování libereckého gólmana, který úmyslně píchnul hokejkou jednoho z hradeckých hráčů a byl po zásluze potrestán trestem do konce utkání. V tu chvíli měli Hradečtí výhodu přesilové hry 5 na 3, na kterou navazovala přesilovka 5 na 4 dlouhá zhruba tři a půl minuty. V těchto okamžicích se lámal chleba celého zápasu. Hradečtí však šanci na vyrovnání doslova prospali, během těchto přesilovek se dostali pouze k jediné střele. To domácí poslalo do kolen a Liberec se dokázal rychle vrátit do zápasu využitím dvou přesilových her. První zakončoval Michal Bárta a na 4:1 pro Liberec zvyšoval Radim Křišťán. Hradečtí už poté úplně rezignovali, což se ještě jednou promítlo na konečném výsledku. Na listinu střelců se ještě před sirénou zapsal Martin Tondr.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Branislav Bendík 0 1 1 0 0
Patrik Černák 0 0 0 0 0
Michael Hanousek 0 1 1 0 0
Jan Hloušek 0 0 0 0 0
Jiří Janoušek 0 0 0 0 0
Ondřej Kohout 0 0 0 0 0
Pavel Kotrč 0 0 0 0 0
Marcel Macháček 0 0 0 0 0
Martin Petružálek 0 0 0 0 0
Lubomír Pochobradský 0 0 0 0 0
Petr Pospíšil 1 0 1 0 0
Petr Ropický 0 0 0 0 0
Jakub Rozlivka 0 0 0 0 0
Jaroslav Samec 0 0 0 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Jan Šejnoha 0 0 0 0 0
Jiří Šimoníček 0 0 0 0 0
Tomáš Zadina 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Michal Rýdl 60 46 5 41 89,13 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Seidl Jiří Seidl, hlavní trenér Hradce Králové:
Rozhodujícím momentem utkání byla přesilová hra 5 na 3 ve třetí třetině za stavu 1:2. V té jsme se prakticky nedostali ke střele, to se nesmí stávat. Poté se naše hra úplně rozpadla a Liberec toho dokázal využít ve svůj prospěch.

Fotogalerie