Zápasy
so 23.9.2006 | Lukáš Souček

Junioři podlehli Pardubicím 1:6

Zápasové menu

Junioři se stále nemohou odpoutat od samého dna tabulky. V sedmém kole extraligy podlehli odvěkému rivalovi z Pardubic. Hradečtí působili od začátku utkání zakřiknutým dojmem. O jediný gól Energetiků se postaral Tomáš Zadina, který tak snížil na 2:1. To bylo ale ze strany Hradce vše, o další gólové úspěchy už se postarali domácí. Po šedesáti minutách hry na ukazateli skóre svítil stav 6:1. Pardubice si tak do tabulky připisují třetí vítězství, Hradec zůstavá předposlední se třemi body.

Pardubice vstoupili do utkání bez zábran a hned ve druhé minutě slavili gólový úspěch. Ugo Dobiáš prostřelil z prostoru mezi kruhy hradbu těl a zřejmě po teči jednoho z hráčů skončil kotouč v hradecké síti. O několik minut později zapomněla hradecká obrana na Marka Drtinu, který ujížděl sám směrem na Balážika a volil tvrdou střelu z levé strany od mantinelu, která se ukázala být jako nejlepší řešení jeho úniku. Hned v dalším střídání ale udeřili gólově i Energetici. Jiří Janoušek našel před bránou volného Tomáše Zadinu, jenž nedal Růžičkovi střelou po zemi žádnou šanci. V době vstřelené branky se trenér Seidl odhodlal k nečekanému tahu a poslal do brány Michala Rýdla. Ten si ještě pořádně nesáhl na kotouč a už lovil puk ze své sítě. Od modré ho prostřelil Tomáš Bláha.

Ve druhé třetině měly Pardubice další přesilovku, kterou se jim podařilo zužitkovat. Od modré nahazoval puk před hradeckou bránu Jakub Nakládal a zaskočil Michala Rýdla, který měl zřejmě zakrytý výhled. Po zbytek třetiny se ale Energetikům povedlo částečně eliminovat útok Pardubic a do zbytku třetiny už neinkasovali. Naopak se ve velké šanci ocitl Jan Šejnoha, když ujížděl pardubické obraně. Jenže právě ve chvíli, kdy se chystal k zakončení ho zasáhl hokejkou do obličeje Tomáš Bláha a hradecký útočník byl rád, že měl všechny zuby na svém místě. Pardubický centr dostal za svůj zákrok pětiminutový trest s trestem do konce utkání. Hradečtí ale nedokázali velkou příležitost využít a nepodařilo se jim skórovat ani v přesilovce 5 na 3. Přesilovka nebyla z hradeckého podání sehraná vůbec špatně, ale na Martina Růžičku to bylo málo.

Třetí třetina se odehrávala převážně v hradeckém pásmu, k čemuž také přispěly tři přesilové hry domácích. Těm se sice Hradečtí ubránili, ale i přesto nedokázali zabránit dalším dvěma gólům Pardubic. V čase 50:46 zvyšoval již na 5:1 Michael Paučin a o pět minut později uzavřel skóre utkání pardubický kapitán Otakar Janecký.

Junioři nyní mají na programu snad dvě nejdůležitější utkání první čtvrtiny soutěže. Nejprve ve čtvrtek na ledě Jindřichova Hradce a poté na domácím ledě proti Ústí nad Labem. V těchto zápasech už junioři musí předvést vše co umí, jelikož body z těchto utkání mají mnohokrát vyšší cenu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Branislav Bendík 0 0 0 0 0
Michael Hanousek 0 0 0 0 0
Jan Hloušek 0 0 0 0 0
Jiří Janoušek 0 1 1 0 0
Martin Klement 0 0 0 0 0
Ondřej Kohout 0 0 0 0 0
Pavel Kotrč 0 0 0 0 0
Marcel Macháček 0 0 0 0 0
Martin Petružálek 0 0 0 0 0
Jiří Pišta 0 0 0 0 0
Petr Pospíšil 0 0 0 0 0
Petr Ropický 0 0 0 0 0
Jakub Rozlivka 0 0 0 0 0
Jaroslav Samec 0 0 0 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Jan Šejnoha 0 0 0 0 0
Jiří Šimoníček 0 0 0 0 0
Tomáš Zadina 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Balážik 12 12 2 10 83,33 0 0
Michal Rýdl 48 31 4 27 87,10 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Luštinec Tomáš Luštinec, trenér Hradce Králové:
Soupeř nás dnes přehrál ve všech směrech. Pardubice mají dobře sehrané přesilovky, což dnes třemi góly potvrdili. Starší hráči by se nad sebou měli zamyslet, čekáme od nich mnohem více.