Zápasy
čt 19.10.2006 | Lukáš Souček

Junioři vezou z Liberce bod za prohru v prodloužení

Zápasové menu

Hradečtí junioři si vedli ve středečním utkání na ledě Liberce velmi dobře. Už od úvodního vhazování drželi s domácími krok a ve druhé třetině se dostali do vedení, které však vzápětí ztratili. Ještě do sirény ale dokázali skórovat podruhé a do závěrečné části tak šli s jednogólovým náskokem. Ten bohužel po nešťastné inkasované brance ztratili a rozhodnout tak muselo prodloužení, ve kterém se štěstí přiklonilo na stranu Liberce. Každý bod má ale nyní pro juniory obrovskou cenu, takže můžeme určitě hovořit o úspěchu.

První třetina byla vyrovnaná z obou stran. Největšími pány byli na ledě oba brankáři, kteří za svá záda v prvních dvaceti minutách nepustili žádný kotouč. Většina třetiny se odehrála při plném počtu hráčů na ledě, oba týmy si přesilovou hru vyzkoušeli pouze jednou, avšak bez úspěchu.

Po přestávce se hned v čase 21:19 prosadil Petr Ropický a poslal Hradec Králové do vedení. Hradecká radost ale netrvala příliš dlouho. Za necelé dvě minuty totiž vyrovnal Miroslav Kopic. V tu chvíli se začínalo opět od začátku. Oba týmy zase předváděly vyrovnanou hru. Gólovou výhodu nakonec strhnul na stranu hostů svým druhým gólem v utkání Petr Ropický. Hradečtí po druhé vstřelené brance přestali úplně hrát a Liberec vycítil další šanci k vyrovnání. Tlak domácích byl tak silný, že trenér Seidl musel vzít oddechový čas ještě minutu před sirénou, aby své svěřence dovedl do kabiny za tohoto stavu. To se mu také nakonec podařilo, jelikož Liberec nedokázal ze svého tlaku vytěžit druhou branku.

Domácí však své zaváhání z druhé třetiny napravili v čase 45:31. Hradeckou branku obkroužil Michal Nevyhoštěný a z otočky trefil mezeru mezi betony Marka Šimka. Jelikož se stav 2:2 ve zbývajícím čase nezměnil, muselo o vítězi utkání rozhodnout prodloužení, ve kterém byli šťastnější domácí. O vítěznou branku Liberce se postaral Martin Tondr.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Branislav Bendík 0 0 0 0 0
Patrik Černák 0 0 0 0 0
Michael Hanousek 0 0 0 0 0
Jiří Janoušek 0 0 0 0 0
Pavel Kotrč 0 0 0 0 0
Lubomír Pochobradský 0 1 1 0 0
Petr Pospíšil 0 0 0 0 0
Tomáš Prostředník 0 0 0 0 0
Tomáš Přeučil 0 0 0 0 0
Petr Ropický 2 0 2 0 0
Jaroslav Samec 0 0 0 0 0
Tomáš Seidl 0 1 1 0 0
Jan Šejnoha 0 0 0 0 0
Jiří Šimoníček 0 1 1 0 0
Tomáš Zadina 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Marek Šimko 64 37 3 34 91,89 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Luštinec Tomáš Luštinec - trenér Hradce Králové:
Po důrazné domluvě hráčům již před utkáním se konečně hra celého týmu zvedla. Hráči bojovali a určitě jsme mohli získat i body tři. Věřím, že když takto budeme přistupovat i k dalším zápasům, mohli bychom začít bodovat častěji.