Zápasy
pá 8.12.2006 | Marek Chlupatý

Junioři vybojovali v Plzni vítězství 3:2

Zápasové menu

P l z e ň - Hradečtí mladíci zajížděli v dalším kole juniorské extraligy na západ Čech. V plzeňské ČEZ Aréně se představili proti místnímu Lasselsbergeru. Ač nebyli favority a dokonce krátce po začátku prohrávali, zvedli se a bojovným výkonem přehráli domácí tým. Dvěma brankami k vítězství výrazně přispěl Petr Ropický. Pod výhru Energetiků se také skvělým výkonem podepsal brankář Jan Balážik.

Domácí na svého soupeře vlétli a snažili se ihned dostat do vedení. Ve 3. minutě přišla první velká příležitost, jenže Holub nadvakrát neuspěl, gólmana neprostřelil a následně ani kličku nedotáhl do zdárného konce. Další potíže měli Východočeši při oslabení, naštěstí pro ně se Plzeňáci přes dobrou kombinaci k nadějnější střele nedostali. V 7. minutě už červenožlutým nic nepomohlo a paradoxně to byla čtvrtá formace, která otevřela skóre. Tím, kdo zúročil tlak, byl Pitule. Dlouho se Západočeši neradovali, ani ne za minutu snad první střelou na branku vyrovnal Pavlů. Kdo čekal pokračující příval branek, byl zklamán. Hráči nezvolnili, ale z úporné bitvy se těžko rodily příležitosti. Snad jen Novák mohl ve 14. minutě ze zmatku před brankovištěm vytěžit víc. I když Sýkora po ideální příhře právě od Stránského musel být svým zakončením ještě zklamanější. Za hosty kontroval pěkným švihem Janoušek a do vedení Energetiky dokonce poslal šikovnou tečí Prostředníkovi střely Ropický. Do šaten šli tedy spokojenější hosté.

Hradečtí se v začátku druhého dějství ubránili krátkému náporu a sami měli možnost navýšit vedení. Hráli totiž dvě slepené přesilovky. Macháček v konci druhé z nich spálil stoprocentní šanci, když zůstal sám před Rücklem, který v pauze vystřídal Halmošiho, a trefil jen jeho vyrážečku. Ve 28. minutě se ozvali i Plzeňáci, Šimán však branku ani netrefil. Lasselsberger bojoval, měl více ze hry, nebezpečnější ale byli hosté. Šejnoha po zmatcích v soupeřově obraně jen těsně minul odkrytou klec. Až chvíli po půlce zápasu dostali Západočeši možnost hrát skoro dvě minuty přesilovku v pěti proti třem a s vedením Východočechů to vypadalo špatně, jenže bez střel se gólu docílit nedá, neustálé přihrávání nepřineslo žádný výsledek. Další průběh nabídl vzrušujících momentů ještě méně, a tak byla siréna vysvobozením a nadějí pro dalších dvacet minut.

Hned po několika sekundách po vhazování mohlo být vedení Hradeckých o stupeň jasnější. Šejnoha byl v ideální střelecké pozici, jenže Rückl jeho střelu po zemi vyrazil. Domácí se nepoučili a v čase 40:52 opravdu inkasovali. Janoušek dal krásnou zadovkou puk Ropickému a ten poslal kotouč gólmanovi mezi nohy. Ve 48. minutě jsme se dočkali dramatizace. Kubalík se prosadil u pravé tyče a bylo to znovu jen o jednu branku. Abychom byli svědky závěrečného tlaku, musel ještě Rückl vychytat Šimoníčka, který řešil přečíslení střelou. V 56. minutě opravdu přišla možnost srovnat, Kubalík by ale svůj nájezd musel lépe zakončit. Trenér Rulík si vzal oddechový čas a 102 sekund před koncem zkusil hrát power-play, tlak byl obrovský, ale Černý svou jedinečnou šanci promarnil a víc srdnatě bojující Východočeši nepovolili. Ve vyrovnaném duelu se tak radoval efektivněji zakončující tým.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Branislav Bendík 0 0 0 0 0
Jan Hloušek 0 0 0 0 0
Jiří Janoušek 0 1 1 0 0
Martin Klement 0 0 0 0 0
Ondřej Kohout 0 0 0 0 0
Pavel Kotrč 0 0 0 0 0
Marcel Macháček 0 0 0 0 0
Tomáš Nermuť 0 0 0 0 0
Michal Pavlů 1 0 1 0 0
Petr Pospíšil 0 0 0 0 0
Tomáš Prostředník 0 1 1 0 0
Petr Ropický 2 0 2 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Jan Šejnoha 0 1 1 0 0
Jiří Šimoníček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Balážik 60 23 2 21 91,30 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Luštinec Tomáš Luštinec - trenér Hradce Králové:
Utkání jsme zvládli velice dobře po taktické stránce. Tentokrát nám nechyběla ani bojovnost. V závěru nás podržel brankář Balážik.