Zápasy
so 9.12.2006 | Pavel Illich

Junioři zápas s Litvínovem nezvládli

O tom, že se jim proti Litvínovu nedaří, se přesvědčili hradečtí junioři ve svém dalším zápase. Svému soupeři podlehli i na třetí pokus, opět rozdílem třídy. Po výborném výkonu v minulém zápase v tom dnešním hráči diváky příliš nepřesvědčili. Litvínovskou střelnici nezastavila ani výměna brankářů v domácím týmu, o čestný úspěch se Hradec postaral až v samém závěru.

Hlavní rozhodčí ihned v úvodu zápasu nasadil přísný metr a během tří minut už se na každé straně našel hříšník, který usedl na trestnou lavici. Oba celky své první oslabení ubránily, ale 5 vteřin po návratu potrestaného hráče Hradce otevřel skóre při vlastním oslabení litvínovský Karel Kubát. V 7.minutě hosté zahrozili znovu, ale nájezd 2 na 1 se minul účinkem, stejně tak jako opakovaná střela domácích o dvě minuty později. Poté hra upadla do průměru s ojedinělými šancemi. Až v 17.minutě měl Hradec dobrou šanci na vyrovnání. Tečovanou střelu v přesilové hře vytěsnil Fikrt na poslední chvíli betonem. Když už se zdálo, že víc branek v úvodní třetině nepadne, udeřili hosté ve 20.minutě podruhé. Martinkovu přihrávku zpoza branky zužitkoval Jan Nekvinda. Ještě v téže minutě mohl snížit Nermuť, ale v úniku neměl dostatečnou rychlost a protihráči jej snadno zneškodnili.

Ve 22.minutě se domácí radovali z branky, ale ta nebyla uznána, protože byla docílena bruslí. O 3 minuty později se blýskl Brož výborným zákrokem proti osamocenému hráči Litvínova, ovšem to byl také jeho poslední světlý moment zápasu. Ve 26.minutě jej totiž prostřelil od modré Petr Lomnička a zvýšil na 3:0 pro hosty. To už bylo na Brože moc a přepustil tak svoje místo v brankovišti Balážikovi. Ten ihned po několika vteřinách musel čelit závaru, který byl způsoben ztrátou hokejky jednoho z domácích hráčů. Ani za tohoto stavu se Hradec ještě nevzdával. V polovině zápasu však domácí neuspěli ani na několik dorážek při velkém závaru před brankou Litvínova, a stejně tak se Hradci vedlo i o několik minut později v podobné situaci. A tak začal úřadovat opět Litvínov. Nájezd Raise Balážik ještě zlikvidoval, ovšem chvíli nato už inkasoval i on. Nedlouho po sobě šli pykat dva domácí hráči. Ještě v klasické převaze našel střelu Martinky domácí brankář v lapačce, ovšem při 13 sekund trvající hře Litvínova 5 na 3 našel další střelu od modré, tentokrát z hole Jaroslava Češky, až ve své brance. Z prvního trestu zbývala jedna vteřina. Po čtyřiceti minutách tak byl stav 0:4.

V poslední třetině už byla vidět na hráčích Hradce odevzdanost a smír s výsledkem zápasu. Vázla kombinace, v některých případech i pohyb, z čehož pramenila řada vyloučení. Ve 46.minutě potrestal další vyloučení přízemní střelou z levé strany Karel Kubát. Kosmetickou úpravu Hradci nepřinesla ani téměř minutu trvající dvojnásobná přesila, kterou sehráli domácí bídně. Debakl Hradce ještě v 56.minutě navýšil v oslabení krásnou střelou do růžku branky Patrik Rais. Přesto se domácí čestného úspěchu dočkali. Zmatky před brankou Litvínova ukončil Jan Šejnoha. Poslední slovo měl však Litvínov. Na 1:7 upravil v 59.minutě David Zima, který zúročil nájezd dva na jednoho, a uzavřel tak skóre zápasu, na který by hráči Hradce jistě rádi rychle zapomenuli.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Branislav Bendík 0 0 0 0 0
Jiří Janoušek 0 0 0 0 0
Martin Klement 0 0 0 0 0
Pavel Kotrč 0 0 0 0 0
Marcel Macháček 0 0 0 0 0
Tomáš Nermuť 0 1 1 0 0
Michal Pavlů 0 0 0 0 0
Jiří Pišta 0 0 0 0 0
Lubomír Pochobradský 0 0 0 0 0
Petr Pospíšil 0 0 0 0 0
Tomáš Prostředník 0 0 0 0 0
Petr Ropický 0 0 0 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Jan Šejnoha 1 0 1 0 0
Jiří Šimoníček 0 0 0 0 0
Tomáš Zadina 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Balážik 34 26 4 22 84,62 0 0
Miroslav Brož 26 15 3 12 80,00 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Luštinec Tomáš Luštinec - trenér Hradce Králové:
Podali jsme jeden z nejhorších výkonů v sezóně. Hráči si mysleli, že to po výhře v Plzni půjde samo, ale velice se zmýlili.


Fotogalerie