Zápasy
st 6.10.2004 | Daniel Višňák

Hradec si z Písku odváží tři body za vítězství 3:1

Zápasové menu

Ve středu čekala hradecké hokejisty dlouhá cesta na jih Čech, konkrétně do Písku. Z jeho ledu si východočeši v loňské sezóně ze dvou utkání odvezli pouhý bod za remízu 1:1, v prvním zápase prohráli i s reprezentační trojící Koukal – Kolář – Průcha 2:0. Ve středu však tuto nepříznivou bilanci prolomili a vyhráli 3:1. Branky Hradce střílel Martinec, Roubík a Cetkovský (na snímku).

Nejdůležitější momenty první třetiny byly k vidění na jejím začátku, kdy poslal hosty do vedení ukázkovým zakončením blafáku Tomáš Martinec, a na jejím konci, to se v téměř totožné situaci objevil před Hylákem na chvíli úplně osamocený Lukáš Zika, ale koncovku neměl tak přesnou jako Martinec, i když chyběly milimetry. Za zmínku stojí určitě také šance hradeckého Becka, ta se odehrála pro pořádek uprostřed první části hry, kdy dostal střelec hattricku z posledního hradeckého utkání Patrik Beck na svou hůl přihrávku od Jaroslava Roubíka, jeho blafák mu ale Lukáš Mensator vystihl a pravým betonem puk vyrazil.

Ve druhých dvaceti minutách viděli diváci mnohem atraktivnější hokejovou podívanou a to zásluhou bojovného přístupu obou týmů. Po odhodlaném nástupu domácích se musel několikrát předvést Alexandr Hylák v hradecké brance, svůj asi nejtěžší zákrok předvedl v 28. minutě, kdy vychytal před ním volně najíždějícího Jiřího Jelena. Písek se přeci jen o minutu později mohl radovat z vyrovnání, puk se odrazil zpoza brány nečekaně před Hyláka a u tyčky číhající Lukáš Zika ho důrazným doklepnutím dorazil za záda hradeckého gólmana. Za 55 vteřin však odpověděl Hradec, první formace se dostala do přečíslení a Jaroslav Roubík po přihrávce skřítka Fořta střelou pod horní tyč strhl vedení na východočeskou stranu. Hra přelévající se rychle ze strany na stranu pokračovala i v dalším průběhu druhé dvacetiminutovky, střelec vedoucího hradeckého gólu nastřelil ve vlastním oslabení horní Mensatorovu tyč, hned z protiútoku ve vyložené šanci nedokázal dorazit puk do Hylákovy klece Jan Kožnar.

Ve třetí třetině nastal zlom utkání v 54. minutě, kdy se z trestné lavice řítil na Hyláka úplně sám Martin Šimek, jeho střelu namířenou přesně do pravého horního růžku hradecké branky však Hylák zázračně chytil lapačkou. Pravidlo nedáš dostaneš naplnil Jiří Cetkovský (na snímku), který v nejtěžších fázích utkání napřáhl kousek před modrou a Mensator našel jeho puk po tvrdé střele až za svými zády. Hradec si po vstřelení třetího gólu v 56. minutě vzal time-out a do navršení šedesáté minuty nedovolil svému soupeři utkání nijak zdramatizovat a odváží si tak z jihu Čech tři body za výhru 3:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Anton Alexejev 0 0 0 0 0
Patrik Beck 0 0 0 0 0
Jiří Cetkovský 1 0 1 0 0
Roman Červenka 0 0 0 0 0
Petr Domin 0 1 1 0 0
Lukáš Fejgl 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 1 1 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Tomáš Kolafa 0 0 0 0 0
Jan Kubišta 0 1 1 0 0
Tomáš Martinec 1 0 1 0 0
Stanislav Mečiar 0 0 0 0 0
Ondřej Potůček 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 1 0 1 0 0
Pavel Suchý 0 1 1 0 0
Petr Suchý 0 0 0 0 0
Michal Šeda 0 0 0 0 0
Jan Šulc 0 1 1 0 0
Pavel Táborský 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 33 1 32 96,97 0 0

Ohlasy k utkání

Václav Boďouček (trenér Písku)
"My jsme měli velmi špatný nástup, pak to byl vyrovnaný zápas, v kterém jsme měli spoustu šancí, je velká škoda že jsme je nevyužili. Pokračuje naše trápení v koncovce, je to už trošku křeč. Musím se ale vyjádřit k hlavnímu rozhodčímu Wűrtherlemu, který pískal už druhý náš zápas a pokaždé máme výhrady. Dnes neodpískal faul na Řehoře, který byl podle mne na pět minut plus do konce utkání, ne-li na další disciplinární trest."

Robert Horyna (asistent trenéra Hradce Králové)
"Byl to pro nás těžký zápas, protože Písek na nás umí zahrát, proti nám hraje vždy s maximálním nasazením. I toto utkání bylo velice vyrovnané, rozhodlo hodně štěstí, ale my jsme byli důraznější před brankou a dokázali jsme si uhlídat vedení. Písek má vzadu mladé kluky, proto má trochu s defenzívou problémy, ale až tito hráči vyzrají, budou to určitě kvalitní hokejisté."