Zápasy
so 16.12.2006 | Jan Wirkner

Junioři podlehli v důležitém utkání Jindřichově Hradci

Zápasové menu

Energetici začali na ledě soupeře velmi dobře. Hned ve druhé minutě utkání otevřel skóre Jan Hloušek a o čtyři minuty později zvyšoval na 2:0 pro Hradec Králové Lubomír Pochobradský. Ještě do přestávky ale Východočeši inkasovali a druhou třetině nezvládli. Do poslední dvacetiminutovky vstupovali s dvougólovým mankem, které stačili pouze snížit zásluhou Petra Ropického. Ze souboje dvou posledních týmů tabulky tak vyšel vítězně Jindřichův Hradec.

Lepší vstup do utkání si hosté nemohli přát. V úvodu druhé minuty putoval po vhazování kotouč na modrou čáru k Černákovi, ten vystřelil a Jan Hloušek neměl problémy s dorážkou - 0:1. O minutu později rozehráli svou útočnou akci Janský se Zichem. Ve 3. minutě musel faulovat Anděl, v oslabení se do brejku vydali Dolina se Zichem, ale i tato akce skončila nedobře. V 5. minutě měl slibnou příležitost Jan Kamír. Na začátku 6. minuty přidali hosté druhou branku. Kuchař v brance Vajgaru podcenil lehkou střelu Lubomíra Pochobradského a kotouč mu propadl mezi betonem a pravou tyčkou - 0:2. Mezi tyče se poté postavil Tomáš Kalčík. V 7. minutě pykal hostující Nermuť, do Brože v brance hostů bezúspěšně pálil Týmal, ale i přesto byla tato početní výhoda využita. Jakub Fiedler poslal kotouč obloučkem směrem na branku a Ivo Novák snížil pohotovou dorážkou - 1:2. V 10. minutě měli domácí několik slušných šancí na vyrovnání. Nejprve nahazoval na branku Slavík, zprudka se na Brože řítil Novák a jeho střela se otřela o tyčku. Na druhé straně kontroval Michal Pavlů. Převaha domácích pokračovala i nadále, z ojedinělého protiútoku zahrozili Nermuť s Ropickým. Ve 14. minutě plácl do puku Šejnoha a ten olízl břevno Kalčíkovo. Poté fauloval Slepička a hosté dostali dvojnásobnou přesilovku v trvání celé jedné minuty, kterou ale promrhali. V 17. minutě pěkně kombinovali Kašpárek s Freibergem, kteří si na ledě začínají velmi dobře rozumět. V závěrečné minutě úvodní třetiny ještě zahrozil Jan Kamír, který nedokázal kotouč sklepnout za Brožova záda.

Vajgar dohrával přesilovku z první třetiny. Petr Freiberg zavezl kotouč do třetiny, sám Brože dvakrát ohrozil, ale Brož byl pozorný. Přišla 23. minuta, Dolina zavezl kotouč, našel zcela volného Jana Kamíra a ten střelou po ledě k tyči vyrovnal - 2:2. Domácí ožili, Petr Freiberg svým rychlým bruslením činil soupeři nemalé problémy a ve 24. minutě si vykoledoval faul. Prakticky celou přesilovku strávil Vajgar před brankou Východočechů, ale bez střely gól nepadne. V polovině utkání šel Ropický zcela sám na Kalčíka, ale gólman domácích zůstal i po této akci stoprocentní. Ve stejné minutě šel Vajgar do vedení. Rychlý protiútok doslova "vyrobil" Petr Freiberg, nahrávkou zpoza branky našel Jakuba Týmala, který pohotovou dorážkou dostal svůj tým do vedení - 3:2. Trenér hostů si vzal oddechový čas na uklidnění svých svěřenců a o několik málo vteřin později získali další přesilovku, když Janský přehnal svůj důraz před východočeskou brankou. V oslabení mohli Freiberg s Kašpárkem zvýšit náskok Vajgaru, ale jejich brejk gólem neskončil. Ve 34. minutě skočil do střely Jaroslav Slepička, který se velmi ztěžka zvedal z ledu. V minutě 37. měl k vyrovnání velmi blízko kapitán Janoušek, který zamotal hlavu domácí obraně. Po odpískání neudržel nervy na uzdě Slepička, za což byl odměněn desetiminutovým trestem. V předposlední minutě druhého dějství měli po šanci domácí Novák, na druhé straně se předvedl Hloušek. V závěrečné minutě hosté faulovali, v signalizované výhodě přidali další nedovolený zákrok a Vajgar mohl hrát dvě minuty proti třem soupeřům. V čase 39:59 přidali čtvrtou branku. Freiberg našel chytrou přihrávkou Jakuba Týmala a ten nedal Brožovi šanci - 4:2.

Obrovitý Patrik Černák vyslal na Kalčíka dělovku ve 42. minutě. O tři minuty později zlobil hosty Jan Kamír, kterého nedovoleně držel Seidl. Početní výhoda nebyla ze strany Vajgaru sehrána nejlépe a až v jejím samotném závěru měl Brož trochu práce. Ve 47. minutě kousal Kamír v brankovišti hostů, hlavní sudí Pešina to ohodnitil dvouminutovým trestem a za bouchnutí holí do mantinelu přidal dalších deset minut osobního trestu. Oslabení Vajgar přečkal poměrně v klidu. Kalčíkovu lapačku našel kotouč po střele Šejnohy. V 50. minutě fauloval zcela zbytečně ve středním pásmu kapitán Adam Kašpárek. Pokusy Michala Pavlů a Jana Hlouška Kalčík ještě pokrýt dokázal i přesto byla tato přesilovka přetavena v branku. Tomáš Prostředník vystřelil do modré čáry a Petr Ropický snížil na rozdíl jedné branky pohotovou dorážkou - 4:3. V 53. minutě nedosáhl na kotouč Nermuť. O minutu později hráli hosté přesilovku šest proti pěti, za což dostala hráčská lavice dvouminutový trest. V oslabení vyhazoval jeden z hostujících beků kotouč, který se svezl po mantinelu mimo kluziště, jenže sudí si vymysleli teč a proto hosté nemuseli do tří. Od modré pálil Slepička, Novák mířil nad branku a Jakub Týmal málem dokonal svůj hattrick. Na druhé straně zahrozil Pochobradský. Tři minuty před koncem se hosté radovali z vyrovnání, ale kotouč dle hlavního rozhodčího v brance po střele Branislava Bendíka neskončil. Zastavil se buď o tyčku nebo hromádku sněhu vedle ní. V 59. minutě nahazoval před branku Freiberg, Týmal neměl prostor ani čas na přesné zakončení. Devadesát vteřin před koncem třetí třetiny hákoval Dolina, hosté to zkusili bez brankáře, ale skóre zápasu se již neměnilo.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Branislav Bendík 0 0 0 0 0
Patrik Černák 0 0 0 0 0
Jan Hloušek 1 0 1 0 0
Jiří Janoušek 0 0 0 0 0
Martin Klement 0 0 0 0 0
Tomáš Nermuť 0 0 0 0 0
Michal Pavlů 0 0 0 0 0
Lubomír Pochobradský 1 0 1 0 0
Petr Pospíšil 0 0 0 0 0
Tomáš Prostředník 0 1 1 0 0
Petr Ropický 1 0 1 0 0
Jaroslav Samec 0 0 0 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Jan Šejnoha 0 0 0 0 0
Tomáš Zadina 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Brož 60 29 4 25 86,21 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Luštinec Tomáš Luštinec - trenér Hradce Králové:
V důležitém utkání jsme vedli 2:0 a měli jsme hru ve své režii. Na konci první třetiny přišel zbytečný faul v útočném pásmu a následoval gól do šatny. Ve druhé třetině jsme propadli po taktické stránce a v té třetí jsme bez úspěchu dotahovali náskok soupeře.