Zápasy
út 19.12.2006 | Pavel Illich

Další důležitý zápas zvládli junioři na výbornou

V posledním ligovém zápase letošního roku junioři deklasovali neškodné Ústí rozdílem šesti branek. Po nezdařeném zápase v Jindřichově Hradci hráči neponechali další důležitý zápas náhodě a soupeře nijak nešetřili. V první třetině Hradec otočil vývoj zápasu a lekci z produktivity si schoval do druhého dějství, ve kterém smetl Severočechy pěti brankami. Závěrečná část byla ovlivněna velkým počtem vyloučených a diváci už se tak dalších branek nedočkali.

Už v úvodu zápasu byla vidět na hokejkách domácích hráčů větší aktivita, která s postupem času ještě vzrůstala. V úvodních pěti minutách si domácí vytvořili tři slibné šance, navíc měli k dispozici i přesilovou hru, ale ani jedna se z útočných akcí neujala A tak udeřilo z první vážnější šance na opačné straně kluziště. Do přihrávky Bacovského si chytře sjel Miroslav Jindřich a otevřel skóre zápasu. Nedlouho poté navíc mělo Ústí rovněž svojí první početní výhodu, ale efekt byl přesně opačný. Do úniku tři na dva se dostal Hradec a vtipnou zpětnou přihrávku přetavil ve vyrovnávací branku Jan Šejnoha. S přibývajícím časem však hra obou mužstev upadla do mírné letargie. Výjimkou byla šance Ropického, který místo přihrávky na výhodněji postaveného spoluhráče volil střelu, která ale šla vysoko nad. Přesto šel Hradec ještě do první přestávky do vedení. První část čtyřminutové přesilovky v závěru třetiny využil svým druhým gólem v zápaseJan Šejnoha po chytré přihrávce Ropického.

Zkraje druhé třetiny šli domácí do oslabení a soupeř měl příležitost k vyrovnání stavu. Ovšem v pohodě hrající Hradec udeřil i podruhé při převaze soupeře. Šimoníček vyslal do úniku Branislava Bendíka a ten střelou do horní části branky nedal Dědkovi šanci. O tom, že hra v nestandardním počtu hráčů na ledě Hradci svědčila se Ústečtí přesvědčili znovu hned ve 26.minutě. To pykal na trestné Fryč a Petr Pospíšil ve spolupráci se Seidlem zvýšil na rozdíl tří branek. Hráči Ústí pomalu začali vyklízet pozice na ledě a další přečíslení zužitkoval Lubomír Pochobradský. Ojedinělá šance Ústí přišla v závěru jeho přesilové hry, ale střelu Zukala zastavila tyč. Hradec se však rychle přemístil zpět do útočného pásma a Lubomír Pochobradský pošesté rozvlnil síť za Dědkem. Tomu došla trpělivost a přepustil místo v brankovišti Barochovi. Frustraci Ústeckých dokumentovala 39.minuta, kdy už pykal Macaj a Hrala inkasoval za napadení trest do konce utkání. Hradec však mohl hrát pouze 4 na 3, jelikož rozhodčí posoudil pozdní střídání domácích jako zdržování. Přesto i tuto přesilovku domácí využili díky ráně Michala Pavlů a po dvou třetinách měli Severočeši zaděláno na pořádný výprask.

V úvodu třetí části ještě Hradec dohrával dlouhou přesilovku, ale v jediné šanci se zjevil Janoušek, který z mezikruží vyprášil jen Barochovu lapačku. Hradec dále v poklidu dohrával rozhodnutý zápas. Až 48.minuta naznačila, že na ledě vládnou napjaté vztahy mezi hráči. I domácí Pišta tak musel po zbytečném krosčeku předčasně do sprch. Rozhodčí však v trendu vylučování pokračoval a v brzkém sledu byli vyloučeni další dva hráči Hradce. Ústí si však nevědělo rady ani s dvěmi krátkými přesilovkami 5 na 3. Šancí tak moc k vidění nebylo. Až v samém závěru mohlo padnout po jedné brance na každé straně, ale hostující Mach neměl v úniku dostatek klidu k zakončení a dělovka hradeckého Pavlů skončila na výstroji brankáře Barocha. Přesto Hradec vyhrál v posledním zápase tohoto roku jednoznačně 7:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Branislav Bendík 0 1 1 0 0
Robert Budaj 0 0 0 0 0
Patrik Černák 0 1 1 0 0
Jan Hloušek 0 0 0 0 0
Jiří Janoušek 0 1 1 0 0
Martin Klement 0 0 0 0 0
Ondřej Kohout 0 0 0 0 0
Michal Pavlů 1 1 2 0 0
Jiří Pišta 0 0 0 0 0
Lubomír Pochobradský 2 0 2 0 0
Petr Pospíšil 1 0 1 0 0
Tomáš Prostředník 0 1 1 0 0
Petr Ropický 0 2 2 0 0
Jaroslav Samec 0 0 0 0 0
Tomáš Seidl 0 1 1 0 0
Jan Šejnoha 2 0 2 0 0
Jiří Šimoníček 0 1 1 0 0
Tomáš Zadina 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Brož 60 19 1 18 94,74 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Luštinec Tomáš Luštinec - trenér Hradce Králové:
Po vyrovnané první třetině jsme zápas rozhodli ve druhé části utkání, kdy jsme do puntíku plnili stanovenou taktiku a oproti jiným zápasům se nám střelecky dařilo. Třetí třetina už se jenom dohrávala.

Fotogalerie