Zápasy
ne 14.1.2007 | Pavel Illich

Junioři rozhodli o svém vítězství nad Budějovicemi ve třetí třetině

I ve druhém zápase na domácím ledě v řadě se hradeckým juniorům postavil do cesty velmi silný soupeř. Ale v pohodě hrající Hradec chytil po novém roce zřejmě druhý dech a zatímco pražská Slavia přišla v předchozím zápase v Hradci o bod, Jihočeši odjížděli domů bez bodu. V pohledném kombinačním zápase bylo skóre po dvou třetinách nerozhodné, o svém vítězství rozhodli domácí až v závěrečné části. O všechny branky Hradce se postaral Jiří Šimoníček, který završil svůj hattrick při závěrečné powerplay hostů.

Už to, že soupeřem Hradce byl tým z absolutního popředí ligové tabulky, zaručovalo vysokou atraktivitu a úroveň zápasu, což se také potvrdilo. Po úvodním otrkávání se oba týmy pustily do zápasu s plnou vervou. Ovšem první přesilová hra domácích zůstala nevyužita. Podobnou příležitost měli hosté v polovině první třetiny. Ačkoliv si nevedli při své výhodě nejhůře, udeřilo naopak na druhé straně. Domácí podnikli rychlý výpad a na konci celé akce stál Jiří Šimoníček a domácí šli proti favoritovi do vedení. Ani nadále však nebyli horším týmem. Naopak šance střídala šanci na obou stranách. Třeba v 16. minutě měl další gól na hokejce Pochobradský, ale nepřihrál ani na výhodněji postaveného spoluhráče a přestřelil. Budějovice zahrozily v další početní výhodě v závěru třetiny, kdy si rychlou kombinací pohrávali s domácí čtveřicí, ale bez výsledného efektu.

Hned zkraje druhé části se musel zaskvět hostující brankář Kovář při nepřehledném závaru s několika dorážkami v těsné blízkosti své svatyně. Ve 24. minutě se Hradec po zbytečných faulech dostal do tří, ale domácí hráči se obětavě v této situaci ubránili. Poté vysunuli napadání soupeřovy rozehrávky, což mělo svůj efekt jen pár chvil. Poté se totiž hosté dostali do brejku a nenápadnou střelou vyrovnal Rudolf Červený. Od té chvíle byli Budějovičtí výrazně lepší, hradeckým hráčům jako by došly síly. Aktivitu soupeře umocnila ještě další přesilovka. Když podobnou příležitost měl i Hradec, byli to právě hosté, kdo si vytvořil po úniku 2 na 1 velikou příležitost. Další obrovskou šanci měli Jihočeši při přesilové hře v 35. minutě, ale skvělým přesunem vychytal Brož hostujícího Ježka v jasné gólové příležitosti. V závěru druhé třetiny měli šanci na strhnutí vedení na svojí stranu domácí při dvojnásobné početní výhodě. Brzy z toho ale byla situace jen 4 na 3, z čehož Hradec nic nevytěžil.

I na úvod závěrečné části si připravili hosté závar v domácím brankovišti. Nedlouho poté už se skoro Budějovičtí radovali z branky, ale před Horákem na poslední chvíli zaskočil svého brankáře jeden z domácích obránců. Hosté ovládali zápas a bylo otázkou času, kdy skórují. Jejich naděje ovšem otupila 47. minuta, kdy Parýzek vyfasoval za nebezpečné naražení zezadu trest do konce zápasu. Zle s hosty bylo ve druhé polovině tohoto dlouhého oslabení, jelikož na trestnou lavici putoval také Slavík za vysokou hůl. Této příležitosti už se domácí nezřekli a skórovali. Ve velké mlýnici dopravil poskakující kotouč za Kovářova záda Jiří Šimoníček. Hradec se tak parádním způsobem vymanil z drtivého tlaku soupeře. A náhle byl led plný žlutočervených. V pokračující přesilovce 5 na 4 tvrdě pálil Pavlů, ale Kovář byl pozorný. Tentýž hráč při následném úniku 2 na 1 nevyzrál na Kováře ani kličkou. S blížícím se koncem zápasu drama vrcholilo. Budějovičtí se zakousli do domácích, ale v největší šanci Stejskal netrefil branku. Když se Hradec ubránil i závěrečnému oslabení, vybrali si hosté v čase 57:52 oddechový čas a odvolali brankáře. Kolem hradecké branky tak bylo stále velmi rušno, ale poslední slovo nakonec měl přeci jen Hradec. Domácím se podařilo vyvézt puk z obranné třetiny, Šejnoha přistrčil na prchajícího Jiřího Šimoníčka a ten 5 vteřin před koncem završil do prázdné branky svůj hattrick v utkání. Hradec tak po velkém a pohledném boji po pražské Slavii obral o body i dalšího velmi silného soupeře a porazil České Budějovice 3:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Patrik Černák 0 0 0 0 0
Ondřej Fiedler 0 0 0 0 0
Jan Hloušek 0 0 0 0 0
Jiří Janoušek 0 0 0 0 0
Tomáš Kubišta 0 0 0 0 0
Marcel Macháček 0 0 0 0 0
Michal Pavlů 0 0 0 0 0
Lubomír Pochobradský 0 0 0 0 0
Petr Pospíšil 0 0 0 0 0
Tomáš Prostředník 0 0 0 0 0
Petr Ropický 0 0 0 0 0
Jakub Rozlivka 0 0 0 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Jan Šejnoha 0 1 1 0 0
Jiří Šimoníček 3 0 3 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Brož 60 34 1 33 97,06 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Luštinec Tomáš Luštinec - trenér Hradce Králové:
Potvrdili jsme zlepšenou formu proti velkému favoritovi celé soutěže. Opět velice dobře zachytal Brož.


Fotogalerie