Zápasy
so 27.1.2007 | Pavel Illich

Junioři Plzeň příliš nepotrápili, na bodový zisk čekají už čtyři utkání

Plzeňští dostali brzy pohodu a klid na své hokejky, jelikož už ve třetí minutě šli do vedení. Dlouhé minuty hosté drželi nejtěsnější rozdíl, Hradec se nedokázal prosadit. V polovině zápasu měli domácí jedinečnou příležitost k vyrovnání, ale nedokázali proměnit trestné střílení. To už však soupeř potrestal a dvěmi brankami na přelomu druhé a třetí části hry rozhodl o svém vítězství. Už to téměř vypadalo, že hráči Hradce nenajdou recept na brankáře Lasselsbergeru, ale korekce stavu se jim přeci jen podařila půl minuty před koncem utkání. Nic na další prohře hradeckých juniorů nezměnila ani pěstní výměna názorů mezi několika hráči na ledě.

Rychlá branka, která padla v čase 2:07, dala zápasu očekávaný směr. Po přihrávce Petra Jindry se o ní postaral plzeňský Jakub Kocman. Hradec na rychlý úvod nenašel odpověď a úroveň zápasu poté upadla do hlubokého průměru. Vyložené šance byly k vidění jen sporadicky, spíše se jednalo o náznaky šancí. Ve 12.minutě unikali domácí Ropický s Budajem 2 na 1, ale druhý jmenovaný se marně natahoval po polovysoké přihrávce. Následně si dvě příležitosti vytvořil plzeňský Stránský, když v prvním případě při vlastním oslabení prchal sám na Brože, ale s bekhendovým blafákem neuspěl. Stejně tak při střele z mezikruží ve druhém případě, kdy přestřelil. Nedlouho po něm nadvakrát dorážel před hradeckou brankou Krajčík, ale Brožův beton zůstal pevný.

Ve 23.minutě měli hráči Hradce příležitost hrát 36 vteřin přesilovou hru 5 na 3, ale v jediné šanci, která stojí za zmínku Pavlů přestřelil. Pak byla opět několik minut k vidění spíše bitva ve středním pásmu, než pohledný hokej, oběma mužstvům k výraznějšímu tlaku nepomohly ani přesilovky. Větší vzruch přišel až v čase 29:12. To unikajícího domácího útočníka v nouzi zahákoval Boháč a rozhodčí nařídil trestné střílení. K němu se postavil Jiří Šimoníček, ale s kličkou do forhendu díky neposlušnému puku ztroskotal na pravém Halmošiho betonu. Následovaly další dvě nebezpečné střely Plzně. V podobných situacích neskóroval Sýkora ani Stránský. Poté měli hosté možnost čtyřminutové početní převahy, ovšem přesilovky byly tentokrát pro oba týmy zakleté. Udeřilo až ve 36.minutě, kdy při hře 4 na 4 Lukáš Holub zúročil nájezd 2 na 1 po přihrávce Kocmana. I ve druhé třetině tak dokázali hosté jednou skórovat, Hradečtí se stále nemohli prosadit.

Poslední část hry začala rušně. Opět při hře 4 na 4 už po 27 vteřinách této třetiny totiž dokázal skórovat Martin Holý. Hned poté následovalo vyloučení Plzně, ale ani tuto výhodu Hradečtí nevyužili. Následovaly opět nezáživné pasáže tohoto utkání až zhruba do poloviny této třetiny. To se podruhé tváří v tvář Halmošimu řítil Šimoníček, ale ani tentokrát plzeňského brankáře neprostřelil. V 54.minutě na druhé straně nedotáhli do zdárného konce nájezd 2 na 1 Setíkovský s Kovářem. O minutu později měli hosté výhodu dvojnásobné přesilové hry trvající více než minutu. Brož však včasným přesunem vychytal v jasné šanci Holého. Od modré jej neprostřelil ani Boháč. Přesto plzeňští neztráceli chuť k útočení a o chvilku později zvýšil vedení hostů Jiří Benedikt. V další velké šanci Plzně chvíli nato bezmocně ležícího Brože nepřehodil Kocman, ani neprostřelil Holub. Už to vypadalo, že se zápas v klidu dohraje, ale poslední půlminutka byla ještě hodně živá. Nejprve v oslabení při nájezdu 2 na 1 Jiří Šimoníček na svůj třetí pokus v zápase překonal nadvakrát Halmošiho po Šejnohově přihrávce a pokazil hostům čistý štít. Ani to ale nebylo vše. V čase 59:47 se do sebe v obranném pásmu domácích pustili pěstmi hradecký Kubišta a hostující Špiler, načež se do potyčky zapojili i další hráči na ledě, včetně domácího brankáře. Ten tak, stejně jako další tři hráči, nemohl zápas dohrát. Naštěstí po delší pauze, kdy se sepisovaly tresty, se poslední vteřiny dohrály v poklidu a zápas tak skončil vítězstvím Lasselsbergeru v poměru 1:4.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Branislav Bendík 0 0 0 0 0
Jan Berger 0 0 0 0 0
Robert Budaj 0 0 0 0 0
Patrik Černák 0 0 0 0 0
Ondřej Fiedler 0 0 0 0 0
Martin Klement 0 0 0 0 0
Ondřej Kohout 0 0 0 0 0
Tomáš Kubišta 0 0 0 0 0
Michal Pavlů 0 0 0 0 0
Jiří Pišta 0 0 0 0 0
Lubomír Pochobradský 0 0 0 0 0
Tomáš Prostředník 0 0 0 0 0
Petr Ropický 0 0 0 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
Jan Šejnoha 0 1 1 0 0
Jiří Šimoníček 1 0 1 0 0
Tomáš Zadina 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Balážik 1 0 0 0 0,00 0 0
Miroslav Brož 59 31 4 27 87,10 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Luštinec Tomáš Luštinec - trenér Hradce Králové:
Soupeř, který hraje na hraně play-off byl po celý zápas lepší a zaslouženě vyhrál. Pokud chceme pomýšlet na lepší výsledek, tak musíme proměňovat šance jako samostatné nájezdy nebo přesilovky 5 na 3.

Fotogalerie