Zápasy
pá 16.2.2007 | Pavel Illich

Junioři porazili odevzdaný Vajgar vysoko 10:3

V souboji dvou posledních celků si zachránění junioři Hradce poradili s odevzdaným soupeřem z Jindřichova Hradce rozdílem sedmi branek. Oboustranně byl k vidění bezstarostný hokej, ve kterém padlo třináct branek. Podruhé v řadě se tak příznivci žlutočervených barev dočkali v domácím prostředí dvouciferného přídělu pro soupeře. Po Pardubicích si podobný debakl odváží právě i sestupující Vajgar. Jindřichohradečtí výrazněji začali zasahovat do zápasu až od druhé třetiny, což bylo zřejmě na škodu, jelikož Hradec rozhodl o svém vítězství šesti brankami v prvním dějství. Hosté se začali střelecky prosazovat až od závěru druhé třetiny, čímž ale už jen mírnili hrozící ostudu na hradeckém ledě.

Již po osmnácti vteřinách hry načal střelecké hody Jiří Šimoníček. A když po 90 vteřinách od začátku zápasu po velkém závaru před brankou zvýšil Jan Berger, reagovali hosté oddechovým časem. Chvíli poté ještě trefil Pospíšil tyč a po tomto strhujícím úvodu se teprve mohli hosté dostat do prvních šancí. Ale ke snížení nevedl ani závar před Balážikem, ani střela Schmidta, která se mezi tři tyče nevešla. V polovině první třetiny tak udeřilo znovu před brankou Vajgaru, když švih Ondřeje Březiny zapadl přesně pod víko. Bezmocný Kalčík přepustil místo v brance svému náhradníkovi. Ten se ani nestihl ohřát a Petr Pospíšil jej překonal bekhendovou dorážkou. Následně Jindřichohradecký Bendík neproměnil svůj únik za hradeckou obranu a trest na sebe nenechal dlouho čekat. Březina předložil puk Janu Bergerovi a bylo to 5:0. V 15. minutě měli hosté tři dobré příležitosti při své přesilové hře, ale bez úspěchu. Na druhé straně se tak nejlépe zorientoval v brankovišti Petr Ropický a vstřelil šestou branku Hradce. V závěru třetiny ještě Pochobradský neproměnil svoje sólo.

Ve druhé třetině už nebyla k vidění taková smršť. Ropický dvakrát před Dvořákem neuspěl a Pospíšil neproměnil jeden z dalších úniků. V polovině zápasu však v oslabení ujel Tomáš Kubišta a zprava trefil bekhendem přesně nahoru. Následovaly opět neproměněné šance Ropického a Pospíšila. Rázem se dostali ke slovu i hosté a to hned dvakrát a úspěšně. Nejprve Petr Zich zpoza branky propasíroval puk mezi Balážikovy betony a nedlouho nato neudržel domácí brankář střelu Nováka a Petr Pankratz se nemýlil. Druhou třetinu uzavřel neúspěšným bekhendem Pochobradský.

Úvod závěrečné části však opět patřil Hradci. Po jejích 64 vteřinách zvýšil Jan Šejnoha a 74 vteřin po něm se mohl po důrazu domácích hráčů za brankou radovat z další trefy Ondřej Březina. Do branky Vajgaru se opět vrátil Kalčík. Ve 47. minutě korigoval za hosty Luboš Perník kterému Novák ukázkově naservíroval puk před odkrytou brankou. Následně se zjevil před Balážikem osamocený Týmal, ale domácího gólmana nepřekonal. Chvíli poté se opět zastřeloval Ropický. Kýžené „desítky“ se Hradečtí dočkali v čase 52:47, kdy střelu Březiny Kalčík neudržel a úspěšnou dorážku si připsal Lubomír Pochobradský. O chvíli později vyškrábl pod Balážikem puk Pankratz, ale přehodil brankáře i s brankou. Poslední šanci zápasu si vypracoval domácí Šejnoha, ale jeho střela tahem skončila na tyči Kalčíkovy branky. I tak ale Hradec zvítězil jednoznačným poměrem 10:3.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 2 0 2 0 0
Ondřej Březina 2 1 3 0 0
Patrik Černák 0 0 0 0 0
Jiří Janoušek 0 1 1 0 0
Martin Klement 0 0 0 0 0
Ondřej Kohout 0 0 0 0 0
Pavel Kotrč 0 1 1 0 0
Tomáš Kubišta 1 0 1 0 0
Marcel Macháček 0 0 0 0 0
Lubomír Pochobradský 1 3 4 0 0
Petr Pospíšil 1 1 2 0 0
Tomáš Prostředník 0 1 1 0 0
Petr Ropický 1 3 4 0 0
Jakub Rozlivka 0 0 0 0 0
Tomáš Seidl 0 1 1 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
Jan Šejnoha 1 1 2 0 0
Jiří Šimoníček 1 0 1 0 0
Tomáš Zindulka 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Balážik 60 34 3 31 91,18 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Luštinec Tomáš Luštinec - trenér Hradce Králové:
Po výborné první třetině naši hráči polevili a soupeř vyrovnal hru. Škoda, že naši hráči nedokáží hrát celých šedesát minut naplno.


Fotogalerie