Zápasy
čt 22.2.2007 | Pavel Illich

Junioři se doma rozloučili vysokou porážkou s Rabatem Kladno

Poslední zápas na domácím ledě v letošní sezóně odehráli junioři Hradce Králové s týmem Rabatu Kladno. Rozlučka však měla hořkou příchuť, jelikož hosté v pohodlném tempu zvítězili jednoznačným rozdílem. Domácí šli sice brzy do vedení, ale soupeř je už k dalším brankám nepustil a sám postupně navyšoval skóre. Hradec se s postupem času vytrácel z ledové plochy, ke snížení skóre nevedly přesilové hry, ani trestné střílení. Poslední zápas letošního ročníku odehrají Energetici v sobotu na ledě Slavie Praha.

Již první vteřiny zápasu nabídly hodně vzruchu. Při první útočné akci Kladna zachránila Balážika tyč a po 31 vteřinách se na druhé straně prodral před branku Ondřej Březina a skóroval. Kladno si v dalších minutách vytvořilo několik náznaků šancí a oba týmy se brzy poté mohly předvést ve svých početních výhodách. Kromě brejku Rabatu v oslabení z toho však nebylo nic. Zdálo se, že Hradec přebírá otěže zápasu do svých rukou, ještě v těch chvílích byl vidět rychlý bojovný hokej. Navíc Janoušek při přesilovce 4 na 3 trefil tyč. Optická převaha Hradce však trvala jen do 15. minuty, kdy soupeř vyrovnal. Postaral se o to úspěšnou dorážkou Jan Rudovský. Navíc o minutu a půl později otočil vývoj skóre při kladenské přesilovce Jakub Valský. V závěru třetiny nejprve při nájezdu 2 na 1 neuspěl Hoffmann, a ani na druhé straně s bekhendovou střelou nepřekvapil Cikánka domácí Janoušek.

Zkraje druhé třetiny hráči Rabatu navýšili svoje vedení. Po 58 vteřinách se do Hlusičkovy přihrávky trefil Jan Bláha a o chvíli později po rychlé kombinaci s Kazatelem zavěsil také Jan Rudovský. I v dalších minutách si Kladenští vytvářeli dostatek nebezpečných akcí, kdežto hráči Hradce se ke střelám dostávali spíše z uctivé vzdálenosti. Ke korekci výsledku nevedla ani 39 vteřin dlouhá přesilovka domácích 5 na 3. Poté si Hradec přeci jen vytvořil pár slibnějších šancí, ale Ropický ani na několik pokusů nepřekonal Cikánka a Prostředník od modré branku minul. Závěr druhé třetiny tak opět patřil Kladnu. Balážik však sólo Hlusičky vytěsnil se štěstím betonem a Kazatelova střela se otřela o břevno hradecké branky.

I ve třetí třetině se už značně tápající Hradec snažil ještě s výsledkem něco udělat. Ropického střela v přesilové hře však byla zblokována. V čase 44:16 navíc Cikánek vhodil svojí hůl do střely soupeře a rozhodčí nařídil trestné střílení ve prospěch Hradce. Ale kapitán Janoušek s bekhendovou kličkou na kladenského brankáře nevyzrál. I nadějnou dorážku Pochobradského v další početní výhodě Cikánek vytěsnil betonem. Po neproměněných šancích Hradce se tak ke slovu opět dostali hráči Rabatu. V 50. minutě našel Procházka u tyče volného Marka Lhotského, pro kterého už nebyl problém doklepnout puk za bezmocného Balážika. Navíc o 25 vteřin později zužitkoval další útočnou akci hostí David Hauer. V těch chvílích si Hradečtí vyložené šance nedokázali vytvářet. A tak se na straně Kladna mohl předvést také Dominik Stehlík, který výstavní dělovkou od modré vymetl horní růžek branky. Rozhodčí poté Kladnu neuznal další branku pro postavení útočícího hráče v brankovišti, ale to už hráčům Rabatu nemohlo pokazit radost z vysokého vítězství na hradeckém ledě.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Branislav Bendík 0 0 0 0 0
Ondřej Březina 1 0 1 0 0
Robert Budaj 0 0 0 0 0
Ondřej Fiedler 0 0 0 0 0
Jiří Janoušek 0 0 0 0 0
Ondřej Kohout 0 0 0 0 0
Pavel Kotrč 0 0 0 0 0
Tomáš Kubišta 0 0 0 0 0
Marcel Macháček 0 0 0 0 0
Lubomír Pochobradský 0 0 0 0 0
Petr Pospíšil 0 0 0 0 0
Tomáš Prostředník 0 0 0 0 0
Petr Ropický 0 0 0 0 0
Jakub Rozlivka 0 0 0 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
Jan Šejnoha 0 0 0 0 0
Tomáš Zadina 0 0 0 0 0
Tomáš Zindulka 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Balážik 60 42 7 35 83,33 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Luštinec Tomáš Luštinec - trenér Hradce Králové:
Pouze v první třetině jsme se soupeřem drželi krok. Druhou a třetí třetinu jsme již na Kladno nestačili herně ani bruslařsky.


Fotogalerie