Zápasy
so 9.9.2006 | Lukáš Souček

Dorost přivezl tři body ze Sparty

Zápasové menu

Po perfektním utkání na domácím ledě proti Českým Budějovicím zavítali Hradečtí na led pražské Sparty, kde chtěli zopakovat čtvrteční výkon. Vstup do zápasu ale Energetici nezvládli a po deseti minutách prohrávali už o dvě branky. V tu chvíli Sparta přestala hrát a Východočeši jejího zaváhání dokonale využili. Ještě do přestávky totiž stihli vyrovnat. Druhá třetina byla ovlivněna hromadou přesilových her. Domácí však nevyužili tři za sebou, a tak se Hradečtí chytli příležitosti a vstřelili dvě branky. V posledních dvaceti minutách už se hosté soustředili pouze na uhájení svého náskoku, což se jim také po celou dobu dařilo. Navíc dvě minuty před sirénou zvýšili na konečných 5:2.

Do zápasu lépe vstoupili domácí. Hned ze začátku utkání několikrát sevřeli Hradecké v útočném pásmu a již v šesté minutě se dostali do vedení zásluhou Dominika Pacovského. Zatímco Hradec stále podřimoval, Sparta pokračovala ve vysokém tempu. To se také domácím vyplatilo, jelikož v desáté minutě namířil svou střelu Ondřej Pekárek na protější tyč a překonal Petra Lochmana. Zanedlouho se do první velké šance dostal Petr Zmítko, když zazvonil na horní tyč Kociánovi branky. Z následného protiútoku úplně stejné zakončení zvolil Tomáš Bříza. Dvoubrankové vedení Spartu příliš ukolébalo a Hradečtí se rázem dostali do hry. Zhruba za minutu se Energetikům povedlo zásluhou Patrika Stehna snížit na rozdíl jediné branky a v 17.minutě zakončil kombinaci druhého útoku Ondřej Březina. Oba góly padly v přesilových hrách.

Po přestávce měli domácí tři přesilové hry po sobě, avšak ani jednu nedokázali využít. Následně Sparťané několikrát doplatili na svou nedisciplinovanost, hlavní rozhodčí byl nucen kolikrát udělit dva tresty najednou a Hradečtí tak měli spoustu přesilových her a příležitostí ke vstřelení branky. Jednu z nich využili, avšak až při plném počtu hráčů na ledě. Marek Jankovský zužitkoval přesnou přihrávku Ondřeje Matějčka a poslal Hradec do vedení. O tři minuty později zvýšil na rozdíl dvou branek Martin Hadrava a Sparta měla během přestávky o čem přemýšlet.

Třetí třetina měla průběh jaký každý očekával. Sparťané dobývali svatyni soupeře, zatímco Hradečtí se pečlivě soustředili na obranu. Nejblíže ke gólu byl až v 54. minutě David Tůma, ale Petr Lochman pohotově zasáhl vyrážečkou. Místo snížení, tak přišla branka na druhé straně kluziště. V čase 57:41 našel Martin Hadrava před bránou Petra Zmítka, který ukázkově z první poslal kotouč za Kociánova záda. Energetici si tak na své konto připisují již druhé vítězství, Sparťané se po výhře v Pardubicích musí smířit s první prohrou.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Březina 1 1 2 0 0
Adam Gold 0 0 0 0 0
Martin Hadrava 1 1 2 0 0
Marek Jankovský 1 0 1 0 0
Lukáš Karlík 0 0 0 0 0
Jan Kotas 0 0 0 0 0
Petr Krause 0 0 0 0 0
Matěj Kufr 0 0 0 0 0
Tomáš Marek 0 0 0 0 0
Ondřej Matějček 0 1 1 0 0
Jakub Měsíček 0 0 0 0 0
Pavel Němeček 0 0 0 0 0
Patrik Stehno 1 1 2 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
Ludvík Svoboda 0 0 0 0 0
Ivo Teichman 0 0 0 0 0
Pavel Vaněk 0 0 0 0 0
Jan Vlček 0 2 2 0 0
Petr Zmítko 1 1 2 0 0
Hynek Zohorna 0 2 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Petr Lochman 60 34 2 32 94,12 0 0

Ohlasy k utkání

Pavel Táborský Pavel Táborský - hlavní trenér Hradce Králové:
Vítězství si strašně cením, i když jsme už v desáté minutě prohrávali 2:0, hráči dokázali svojí bojovností a větší vůlí po vítězství vyhrát. Kromě začátku zápasu jsme byli lepším a jednotnějším týmem. Sparta si zápas prohrála svojí nedisciplinovaností.