Zápasy
út 19.9.2006 | Lukáš Souček

Dorost po dvou prohrách opět bodoval naplno!

Po dvou nevydařených utkáních se podařilo hradeckým dorostencům vybojovat další cenné body. Tentokrát si třetí třetinu bezpečně pohlídali a to je také dovedlo k vítězství. Litvínov držel s Energetiky krok prvních 40 minut, závěrečnou dvacetiminutovku už hosté neměli pod kontrolou. Doplatili zejména na fauly, v oslabení totiž dostali dvě branky, které rozhodly o konečném výsledku. Hradečtí tak poskočili o pár příček v tabulce výše, důležité ale je, že se stále vzdalují od spodních pozic. Cesta k úspěchu ale bude dlouhá, dorostenci jsou teprve na jejím začátku.

Úvod zápasu příliš hokejové krásy nepřinesl. Oba mančafty byly trochu zaskočeni. Pravděpodobně se na jejich výkonu také podepsalo velké teplo, jenž v hale panovalo. V první vážnější šanci se ocitl Petr Krause a hned po něm Tomáš Marek. Ani jeden z hradeckých útočníků však tvrdou střelou brankáře Sorka nepřekvapil. Skóre na světelné tabuli se poprvé měnilo v čase 8:30, kdy přihrávku Martina Hadravy zužitkoval Pavel Němeček a svým prvním extraligovým gólem otevřel skóre zápasu. Hradecká radost ale příliš dlouho netrvala. O dvě minuty později totiž vyrovnal Daniel Kolář, když si nepozorovaně zajel za hradecké beky a proměnil svůj samostatný nájezd blafákem do bekhendu. Ve zbývajícím čase první třetiny už na listinu střelců nepřibylo žádné jméno, a tak se obě mužstva rozešla na první přestávku za nerozhodného stavu.

Po přestávce byla hra na pohled o něco zajímavější. Diváci měli příležitost vidět více hokejových akcí a kombinací než v první dvacetiminutovce. Po pěti minutách hry se skóre měnilo potřetí. Adam Veverka vyjel z pravého rohu kluziště a střelou nad Blažkovo rameno poslal Litvínov do vedení. Největší hradeckou šanci měl bezpochyby Hynek Zohorna, ale při samostatném nájezdu přestřelil. Vzápětí se do úplně stejné šance dostal litvínovský Adam Veverka, ale Blažek si s ním podruhé už poradil. V tu chvíli se hradečtí borci zvedli a zjistili, že pro vítězství musí něco udělat. To přineslo ovoce již ve 30. minutě, kdy Adam Svoboda našel na druhé straně kluziště vysokým lobem Petra Zmítka. Ten na Tomáše Sorka vyslal tvrdý projektyl, který litvínovský brankář neudržel a Martin Hadrava ho následně pohotově dopravil za brankovou čáru.

Oba týmy věděly, že potřebují body, s čímž také do závěrečné třetiny nastupovaly. O dalším vývoji zápasu se však rozhodlo až nečekaně rychle. V čase 40:31 poslal hlavní rozhodčí Litvínov do třech. Hradeckým trvalo pouhých 6 vteřin než našli na modré čáře Adama Svobodu, který vyslal na bránu hostů nechytatelnou střelu pod víko Sorkovy branky. I nadále však pokračovala početní výhoda domácích. Za dalších 19 sekund se na listinu střelců zapsal Ondřej Březina, jemuž při brance asistoval přesnou příhrávkou Jakub Měsíček. Litvínov se ve zbytku třetiny pokoušel o vyrovnání, případně o snížení, avšak všechny nadějné pokusy končily na chráničích hradeckého gólmana Jiřího Blažka.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Březina 1 1 2 0 0
Adam Gold 0 0 0 0 0
Martin Hadrava 1 1 2 0 0
Marek Jankovský 0 0 0 0 0
Lukáš Karlík 0 0 0 0 0
Petr Krause 0 0 0 0 0
Tomáš Marek 0 0 0 0 0
Ondřej Matějček 0 0 0 0 0
Jakub Měsíček 0 1 1 0 0
Pavel Němeček 1 0 1 0 0
Patrik Stehno 0 1 1 0 0
Ludvík Svoboda 0 0 0 0 0
Adam Svoboda 1 1 2 0 0
Ivo Teichman 0 0 0 0 0
Pavel Vaněk 0 0 0 0 0
Petr Zmítko 0 1 1 0 0
Hynek Zohorna 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jiří Blažek 60 25 2 23 92,00 0 0

Ohlasy k utkání

Pavel Táborský Pavel Táborský - hlavní trenér Hradce Králové:
Jsem rád, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce, i když nám úvod nevyšel podle představ. Na hráčích byla znát nervozita, jelikož věděli, že potřebujeme vyhrát. Dnes nás hodně podržel gólman a konečně se nám povedlo využít přesilové hry. Už teď se připravujeme na derby, které ve čtvrtek sehrajeme v Pardubicích.

Fotogalerie