Zápasy
so 23.9.2006 | Lukáš Souček

Dorostenci nezvládli utkání s Libercem

Dorostencům se v posledních zápasech nedaří a výjimkou nebylo ani utkání proti Liberci. Tygři se sice pohybují na spodních příčkách tabulky, ale v sobotu hradecké hokejisty svým výkonem zaskočili. Byly jednoznačně lepším týmem na ledě, Hradečtí často jen přihlíželi. O obě branky domácích se postaral Petr Zmítko, který tak svému týmu na začátku utkání zajistil dvoubrankový náskok, ale ani to na body nestačilo. Liberečtí dokázali zápas úplně otočit a zvítězili 7:2.

Dorostenci vstoupili do utkání parádním způsobem. Již v páté minutě zápasu poslal Martin Hadrava do brejku Petra Zmítka, který na hranici kruhů vypálil na protější tyč a nedal Pyrochtovi šanci. Hned v dalším střídání skóroval Petr Zmítko podruhé, když z prostoru před brankou trefil horní polovinu branky hostů. Hradečtí si v této části hry zřejmě mysleli, že je rozhodnuto, ale právě to byla chyba. Ještě v téže minutě objel svatyni domácích Roman Chlouba a překvapil Lochmana v hradecké bráně. Od té chvíle šel výkon Energetiků rapidně dolů, zatímco Tygrům vše vycházelo.

Po přestávce už na ledě dominovali jenom hosté. Po neproměněných gólových šancích Jánošíka, Drnce a Pekárika se na druhé straně dostal do brejku Martin Hadrava, který měl na hokejce třetí branku. Společně s Markem Jankovským ale Pyrochtu překonat nedokázal. Zanedlouho poté si za hradeckou obranu najel Tomáš Drnec a ve chvíli, kdy chtěl zakončit svůj samostatný nájezd ho podrazil Jan Kotas. Ten už v tu chvíli neměl jinou možnost a rozhodčí musel dle očekávaní nařídit trestné střílení. Roman Chlouba byl tím, kdo si kotouč přehodil na bekhend a poslal ho chladnokrevně pod vikýř Lochmanovy branky. Hradečtí byli zaskočeni výkonem soupeře a po zbytek třetiny jen přihlíželi. Liberečtí ještě do přestávky zvýšili náskok na 4:2, díky brankám Radka Lemfelda a Ondřeje Pekárika.

Domácím nepomohly do posledních dvaceti minut ani velké změny v sestavě, pro které se trenéři rozhodli. Po brankách Jaroslava Kedršta a Tomáše Drnce už bylo v podstatě rozhodnuto. Ve 48. minutě ještě spálil velkou šanci Hradce Petr Krause, a tak se o definitivní podobu výsledku postaral liberecký Daniel Skalický. Liberečtí si až v sedmém extraligovém kole připsali první vítězství, Hradečtí odmítli svým přístupem tři body, které jim mohou v závěru soutěže hodně chybět.

Nyní ale musí Energetici na všechny neúspěchy zapomenout a musí se soustředit pouze na další dvě nadcházející utkání. Již ve čtvrtek totiž na domácím ledě přivítají Ústí nad Labem a v sobotu sehrají zápas s PZ Kladnem. Oba zápasy hodně napoví, jako bude vypadat další průběh soutěže.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Březina 0 1 1 0 0
Adam Gold 0 0 0 0 0
Martin Hadrava 0 1 1 0 0
Marek Jankovský 0 0 0 0 0
Lukáš Karlík 0 0 0 0 0
Jan Kotas 0 0 0 0 0
Petr Krause 0 0 0 0 0
Matěj Kufr 0 0 0 0 0
Šimon Macháň 0 0 0 0 0
Tomáš Marek 0 0 0 0 0
Jakub Měsíček 0 0 0 0 0
Pavel Němeček 0 1 1 0 0
Patrik Stehno 0 0 0 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
Ludvík Svoboda 0 0 0 0 0
Ivo Teichman 0 0 0 0 0
Pavel Vaněk 0 0 0 0 0
Jan Vlček 0 1 1 0 0
Petr Zmítko 2 0 2 0 0
Hynek Zohorna 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jiří Blažek 20 12 3 9 75,00 0 0
Petr Lochman 40 27 4 23 85,19 0 0

Ohlasy k utkání

Pavel Táborský Pavel Táborský - hlavní trenér Hradce Králové:
Úvod zápasu nám vyšel podle našich představ. Zlom přineslo snížení na 2:1. Hráči úplně přestali hrát, množily se chyby z narůstající nervozity. Zápas jsme nezvládli po psychické stránce.

Fotogalerie