Zápasy
pá 29.9.2006 | Lukáš Souček

Dorostenci podlehli Ústí nad Labem až při samostatných nájezdech

Ve čtvrtek se na hradeckém ledě odehrálo důležité utkání. Dorostenci hostili na své půdě poslední tým tabulky, Ústí nad Labem. Oba týmy se už střetly dvakrát v přípravě, nyní ale poprvé změřily síly v plných sestavách. Ústečtí se v úvodní třetině dostali do jednogólového vedení, po 40 minutách hry dokonce vedli o dvě branky. Hradečtí se vzchopili až v poslední dvacetiminutovce, kdy dvěma góly vyrovnali. V následném prodloužení však branka nepadla, a tak museli o vítězi rozhodnout samostatné nájezdy. Tam se štěstí přiklonilo na stranu hostů, kteří si tak odvážejí z východu Čech dva body, v Hradci zůstává bod pouze jeden.

Úvod utkání přinesl opatrný hokej. Obě mužstva vycházely ze zajištěné obrany a spíše spoléhaly na brejky. Na ten se také nemuselo dlouho čekat. Hned v páté minutě si nabruslil za hradeckou obranu Ondřej Chládek, ale na Lochmana v hradecké bráně nevyzrál. Skóre se poprvé měnilo v čase 13:50. Jaroslav Šaršok využil přihrávku Lukáše Místeckého ke vstřelení úvodní branky. Prvních dvacet minut celkově moc hokejové krásy nepřineslo, obě mužstva čekala na chybu soupeře a nervozita dělala své.

Do druhé dvacetiminutovky nastoupili o poznání lépe Hradečtí. Hned ve 21. minutě se ocitl sám před Petráskem Martin Hadrava, ale střela z první mu ideálně nesedla. O pět minuty později se řítil na Petráska úplně sám Patrik Stehno, ale klec hostů a pár centimetrů minul. Zanedlouho měl příležitost vyrovnat také Marek Jankovský, ale ústecký gólman mu to nedovolil. O střídání později se na druhé straně dostal do slibné příležitosti Michal Janíček, ale jeho jméno se na listině střelců neobjevilo. To ovšem nemohl říci hradecký bek Adam Svoboda, jenž při přesilové hře vystřelil od modré švihem a překvapivě se trefil pod horní tyč Petráskovy branky. Radost z vyrovnání však domácím dlouho nevydržela. O minutu později totiž vrátil ústeckým hráčům vedení Ondřej Chládek a 16 vteřin před sirénou ho ještě navýšil Jan Kozák.

Po přestávce bylo jasné, že Energetici neměli v kabině veselo. Zatímco z hradecké kabiny byl hlas trenéra slyšet po celé chodbě, v té ústecké trenéři spíše řešili, jak vedení udržet. Začátek třetiny byl opět pomalejší. Domácí celek tak musela probrat až nespokojenost hradeckého publika. V čase 45:36 vyslal tvrdou střelu na Petráska Marek Jankovský a Hynek Zohorna dokázal puk propasírovat pod ležícím gólmanem až za brankovou čáru. Když Ústečtí následně zahodili dvě vyložené šance z hokejek Martina Žáčka a Bohumila Slavíčka, přišli na řadu opět domácí. Přihrávku Martina Hadravy dokázal proměnit ve vyrovnávací gól Petr Zmítko. V 57. minutě však měl tři body na hokejce ústecký bek Vladimír Brož, který se z ničeho nic objevil před bránou. Jeho střela se od levé tyče Lochmanovy branky odrazila do pravé a následně křížem opustila brankoviště.

Jelikož 60 minut hry neurčilo vítěze, došlo utkání až do prodloužení. Ani v nastavených pěti minutách se však skóre nezměnilo, oba brankáři si připsali pouze po jednom zákroku.

Vítěze utkání tak museli určit samostatné nájezdy. Obě mužstva dala rozhodčím jména třech střelců, avšak ani to nestačilo. Utkání rozhodla až sedmá série.
1.série: 1:1
UNL: Jaroslav Šaršok našel místo mezi betony Lochmana.
HKR: Petr Zmítko trefil místo nad lapačkou Petráska.
2.série: 2:1
UNL: Lukáš Oulický mířil k levé tyči, ale Lochman efektivně zasáhl lapačkou.
HKR: Hynek Zohorna zvolil blafák do bekhendu a strhl vedení na hradeckou stranu.
3.série: 2:2
UNL: Vladimír Brož zachoval chladnou hlavu a střelou k levé tyči vyrovnal.
HKR: Patrik Stehno mířil mezi betony, ale Petrásek včas zareagoval.
4.série: 3:3
UNL: Jaroslav Šaršok trefil levý horní roh Lochmanovy branky.
HKR: Petr Zmítko zvolil úplně stejné zakončení jako při prvním nájezdu a uspěl.
5.série: 3:3
UNL: Jaroslav Šaršok trefil pravou tyč.
HKR: Petr Zmítko neuspěl s blafákem do bekhendu.
6.série: 3:3
UNL: Jaroslav Šaršok mířil mezi betony, Lochman byl pozorný.
HKR: Hynek Zohorna volil stejné zakončení a rovněž neuspěl.
7.série: 3:4
UNL: Vladimír Brož překonal Lochmana bekhendem.
HKR: Pavel Němeček těžkou roli nezvládl, blafák do bekhendu mu nevyšel.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Březina 0 0 0 0 0
Adam Gold 0 0 0 0 0
Martin Hadrava 0 2 2 0 0
Marek Jankovský 0 1 1 0 0
Petr Javůrek 0 0 0 0 0
Lukáš Karlík 0 0 0 0 0
Petr Krause 0 0 0 0 0
Matěj Kufr 0 0 0 0 0
Ondřej Matějček 0 0 0 0 0
Pavel Němeček 0 0 0 0 0
Václav Pánek 0 0 0 0 0
Patrik Stehno 0 0 0 0 0
Adam Svoboda 1 0 1 0 0
Ludvík Svoboda 0 0 0 0 0
Pavel Vaněk 0 0 0 0 0
Jan Vlček 0 0 0 0 0
Petr Zmítko 1 1 2 0 0
Hynek Zohorna 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Petr Lochman 65 33 4 29 87,88 0 0

Ohlasy k utkání

Pavel Smítka Pavel Smítka - trenér Hradce Králové:
Po dvou vysokých prohrách jsme do utkání vstoupili opatrně a přesto jsme si v první třetině vynutili určitý tlak, přestříleli jsme soupeře, přesto jsme však prohrávali 1:0. Ve druhé třetině jsme soupeře zamkli a snažili se o vyrovnání. Když se nám to konečně podařilo, inkasovali jsme na 2:1 a následně po chybě brankáře na 3:1. Ve třetí třetině jsme vrhli všechny síly do útoku a nakonec se nám podařilo vyrovnat. Prodloužení bylo bez šancí a při nájezdech se štěstí přiklonilo na stranu soupeře.

Fotogalerie