Zápasy
pá 13.10.2006 | Lukáš Souček, Radek Papáček

Dorost prohrál v Českých Budějovicích 1:5

Zápasové menu

Hradečtí dorostenci zavítali ve čtvrtek na led Českých Budějovic, kde se jim bohužel nepodařilo získat žádné body. První třetina vyzněla lépe pro domácí, kteří si vypracovali doubrankový náskok a ve druhé části ho chtěli ještě navýšit. Tam se však povedlo Energetikům snížit na 1:2. Českobudějovičtí ale posledních 20 minut neponechali náhodě a dašlími třemi góly potvrdili své vítězství.

Začátek utkání diváky v Budvar Aréně moc nenadchl. Z nevýrazného úvodu vybočily pouze dvě akce. Akce to byly ale gólové a to na českobudějovické straně. Vedení domácím zajistil po nenápadné střele z levého prostoru pro vhazování již v polovině druhé minuty Roman Horák - 1:0. Brankář Petrov si puk osahal až v 5. minutě, kdy jej prověřil Němeček. Strážce domácí klece ovšem nepůsobil jistým dojmem, puky mu vypadávaly, jako tomu bylo například při střeleckých pokusech Stehna a Kufra. Slovinský gólman ovšem stačil před dotírajícími protivníky kotouč včas přikrýt a v druhém případě se mohl spolehnout na dobrou práci svých kolegů v obranných řadách, kteří nebezpečí zažehnali včasným odpálením kotouče. Na druhé straně se efektním a zároveň efektivním zákrokem blýskl Blažek. Královehradecký brankář se roztáhl a v leže zabránil ke skórovaní Heřmanovi. Překonat Blažka podruhé se českobudějovickým přeci jen ale podařilo. Seidl našel od mantinelu před brankou volného Aleše Ježka, který získal pro své barvy dvougólové vedení – 2:0.

Pokud úvod první třetiny vyzněl lépe pro Jihočechy, lze totéž tvrdit i o té druhé, ovšem ale v obráceném gardu. Zpět do zápasu se Východočeši vrátili paradoxně při vlastním oslabení. Skóre se jim podařilo snížit zásluhou Hynka Zohorny, který odebral puk Jankovi při rozehrávce a ranou z mezikruží propálil budějovického brankáře – 2:1. Následně dal domácím šanci na odpověď vyhozením kotouče mimo hrací plochu Karlík, za což byl potrestán dvouminutovým trestem. Jihočeská přesilová formace obranu hostů sice sevřela ve vlastním obranném pásmu, ale překonat ji, se jí nepodařilo. Ke konci 36. minuty bylo na ledě po dlouhé době opět rušno. Nejdříve se v palebné pozici ocitl Hudler, trefil ale pouze Blažkův pravý beton. Posléze pak tentýž hráč putoval na trestnou lavici za hru vysokou holí. Příležitost k vyrovnání hosté ale promarnili a strážce domácí svatyně v podstatě ani pořádně neohrozili.

Do závěrečné části tak obě mužstva vstupovala s možnou vidinou plného počtu bodů. Obzvláště na svěřencích trenéra Táborského byla vidět touha prolomit sérii šesti porážek v řadě. V úvodu si dokonce vytvořili mírnou převahu, v gólový úspěch ji ale přetavit nedokázali a otěže utkání postupně převzali domácí. Pavel Hudler totiž dokázal potrestat hosty při přesilové hře. Českobudějovický centr si vybruslil zpoza branky až před Blažka a trefou pod víko vrátil domácím dvougólový náskok – 3:1. A když o tři minuty později Radim Heřman překonal hostujícího brankáře počtvrté, bylo o vítězi utkání rozhodnuto – 4:1. Konečnou podobu výsledku dodala dvojice, která se podepsala také pod prvním gólem. Roman Horák a Robin Soudek si tentokrát role vyměnili a druhý jmenovaný si připsal svou sedmou branku v sezoně – 5:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Březina 0 0 0 0 0
Adam Gold 0 0 0 0 0
Martin Hadrava 0 0 0 0 0
Marek Jankovský 0 0 0 0 0
Petr Javůrek 0 0 0 0 0
Lukáš Karlík 0 0 0 0 0
Petr Krause 0 0 0 0 0
Matěj Kufr 0 0 0 0 0
Ondřej Matějček 0 0 0 0 0
Jakub Měsíček 0 0 0 0 0
Pavel Němeček 0 0 0 0 0
Patrik Stehno 0 0 0 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
Ludvík Svoboda 0 0 0 0 0
Ivo Teichman 0 0 0 0 0
Petr Zmítko 0 0 0 0 0
Hynek Zohorna 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jiří Blažek 60 35 5 30 85,71 0 0

Ohlasy k utkání

Foto není k dispozici Václav Červený - trenér Českých Budějovic:
Během úvodních dvou třetin se možná trochu projevilo podcenění soupeře ze strany našich hráčů. Do třetí třetiny jsme sestavu stáhli na tři řady a důsledkem byla zlepšená obranná činnost. Rozhodující branky se nám nakonec podařilo dát z protiútoků. S výsledkem můžeme být spokojeni, s předvedenou hrou ale rozhodně ne.

Pavel Táborský Pavel Táborský - hlavní trenér Hradce Králové:
Utkání jsme si prohráli sami ve třetí třetině špatným nasazením a celkovým pojetím hry. V poslední době naše hra není dobrá a je třeba, aby hráči začali na sobě více pracovat a nehleděli jen jeden na druhého. Budějovice vyhráli zaslouženě a chtěl bych jim tímto pogratulovat.