Zápasy
čt 2.11.2006 | Miroslav Janíček

Body z Ústí dorostenci nepřivezli

Zápasové menu

Ú s t í n/L - Ani v 19. kole extraligy se hradeckým dorostencům nepodařilo prolomit neúspěšnou šňůru bez vítězství. Na ledě svých vrstevníků v Ústí nad Labem se jim nevyvedla odveta za prohru na samostané nájezdy z domácího prostředí. Dvakrát se jim náskok domácích hokejistů sice podařilo zásluhou Patrika Stehna a Pavla Němečka dotáhnout , do třetice to, i přes velký nápor, nedokázali a odvezli si těsnou porážku 2:3. Ústečtí Lvi díky této výhře zvýšili na Východočechy svůj náskok v tabulce na 12 bodů.

Hned z počátku utkání se domácí hokejisté do svého soupeře zakousli a zatlačili ho do jeho obranného pásma. Přibližně po 5 minutách ale trochu polevili, přizpůsobili se jeho hře a Východočeši si ihned vypracovali šance. V 10. minutě hráli domácí první přesilovku. Po necelé minutě přistrčil Brož puk Pekárkovi, po jehož nepříliš povedené střele z mezikruží skončil puk v brance - 1:0. O 2 minuty později domácí nezachytili na modré čáře odražený kotouč, hosté však svou šanci v branku nepřetavili. Ve 13. minutě udělal chybu v rozehrávce Brož, Šebek zachytil kotouč ještě v útočném pásmu, brankář Petrásek byl ale bezchybný. V 15. minutě se rozjel do brejku Místecký. Hradecký brankář Lochman proti němu vyjel, přesně vystihl stahovačku domácího kapitána a zachránil tím svůj tým od pohromy. 2 minuty nato zachytil ještě v útočném pásmu kotouč Janíček, vystřelil na branku a Lochmanovi propadl puk výstrojí. Ke škodě domácích se však kotouč odkutálel z brankoviště mimo branku. Vzápětí se hosté dostali do přečíslení a Stehno po Březinově nahrávce ránou pod víko vyrovnal. Strhnout vedení opět na stranu domácích mohl ještě před první sirénou Slavíček, jeho pokus ale Lochman zlikvidoval.

Již po 8 odehraných vteřinách druhé třetiny putoval na trestnou lavici Pekárek, domácí hokejisté se však bez větších problémů ubránili. Po návratu vyloučeného hráče hokejisté Slovanu viditelně přidali a vynutil si tlak. Ve 27. minutě zavezl do útočného pásma kotouč Místecký, zadovkou našel rozjetého Pekárka, ten ještě před brankářem, ve snaze rozhýbat ho, zamíchal, ale Lochman se nedal vyvést z klidu a střelu vyrazil. V polovině zápasu vyslal Janíček dlouhým pasem na zteč Místeckého a ten pohotovou střelou po ledě hradeckého brankáře překvapil - 2:1. Obdržená branka hosty vyburcovala a na ledě se začaly dít věci. Nejprve hosté po aktivním presingu sice vstřelili gól, ale do posunuté branky. Navíc tam byl ze strany domácích faul. Hradečtí sevřeli domácí před jejich svatyní, ale Karlík trefil pouze tyč. Stejný tlak hosté udrželi i při hře s plným počtem hráčů. Domácí byli najednou úplně bez pohybu a nebyli schopni vyhodit puk z obranného pásma. To se jim vymstilo ve 35. minutě, když Němeček nahodil z těžkého úhlu na branku a kotouč se, zřejmě od brankářovy výstroje, odrazil do branky - 2:2. Minutu před sirénou poslal před branku střílenou nahrávku Janíček, Místecký z těžké pozice trefil jen brankáře.

V úvodu třetí třetiny dohrávali domácí přesilovku, ale nic z ní nevytěžili. Radovat se ale mohli už v té příští. Ve 45. minutě nabil Janíček na vrchol deštníku Brožovi, který bombou z voleje propálil vše, co mu stálo v cestě - 3:2. Brzy nato ale přišla série oslabení, hosté si vytvořili místy drtivý tlak a domácí chvílemi doslova nevěděli, kde jim hlava stojí. Hra se v té době vyznačovala především lítým bojem o každý centimetr ledu a domácí tahali za mnohem kratší provaz. Až do závěrečných minut se domácí hokejisté především bránili a horko těžko vyhazovali puky z obranného pásma. V poslední minutě mohli definitivně rozhodnout Žák s Šaršokem, kteří jeli sami na brankáře, ale zakončení se jim nevydařilo. Hosté ještě stihli odvolat brankáře, ale výsledek už zvrátit nedokázali.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Filip Bohdanecký 0 1 1 0 0
Ondřej Březina 0 1 1 0 0
Martin Hadrava 0 1 1 0 0
Marek Jankovský 0 0 0 0 0
Petr Javůrek 0 0 0 0 0
Lukáš Karlík 0 0 0 0 0
Ondřej Matějček 0 0 0 0 0
Jakub Měsíček 0 0 0 0 0
Pavel Němeček 1 0 1 0 0
Václav Pánek 0 0 0 0 0
Patrik Stehno 1 0 1 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
Ludvík Svoboda 0 0 0 0 0
Daniel Šebek 0 0 0 0 0
Pavel Vaněk 0 0 0 0 0
Jan Vlček 0 0 0 0 0
Petr Zmítko 0 0 0 0 0
Hynek Zohorna 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Petr Lochman 59 29 3 26 89,66 0 0

Ohlasy k utkání

Foto není k dispozici Petr Nekvinda - hlavní trenér Ústí nad Labem:
Byl to z naší strany zápas tisíce chyb a myslím, že ani ze strany Hradce to nebylo nijak výborné utkání. Byl to prostě boj a jen boj a nám se podařilo dát vítěznou branku. Za tu bojovnost bych chtěl klukům poděkovat. Musíme na sobě zapracovat, abychom dokázali opět hrát pohlednější hokej, tak, jak jsme hráli na začátku. Pravdou je, že nikdo se nikdy nebude ptát, jak ten zápas vypadal, ale jak skončil. Hraje se o body, ne na krásu. Pochválit musím, samozřejmě, také brankáře Petráska, protože ten kdyby tam nebyl, tak by to asi skončilo jinak. S těmito soupeři, kteří jsou v tabulce kolem nás, nás svazuje taková odpovědnost, že musíme body získat. Takové už byly zápasy s Litvínovem nebo Pézetkou. My však poslední dobou nepředvádíme nijak dobrou hru, což se projevilo v Pardubicích. Chtěli bychom se dostat do herní pohody a doufáme, že nám k tomu pomůže i reprezentační přestávka. V sobotu jedeme do Liberce. Jedeme tam s tím, že bychom chtěli získat jakýkoliv počet bodů.

Jiří Slabý Jiří Slabý - hlavní trenér Hradce Králové:
Utkání bylo z naší strany sehráno velice dobře, škoda jen že jsme nevyužili vypracované příležitosti ke skórování a škoda toho, že jsme se nevyvarovali zbytečných chyb, které nás stály tři branky. Myslím, že jsme měli přivézt minimálně bod. Na vstřelení třetí branky jsme si vytvořili dost šancí.