Zápasy
pá 17.11.2006 | Lukáš Souček

Dorostence dělilo od vítězství pouze 36 vteřin

Zápasové menu

Hradečtí dorostenci přijeli na led Kladna s velkou chutí a již od prvního vhazování bylo znát, že míří k bodům. V úvodu zápasu se Energetici dostali dvakrát do vedení, Kladenští i přesto dokázali obrátit výsledek v prvních dvaceti minutách ve svůj prospěch. V dalším průběhu utkání dokázali Východočeši zápas otočit a dostali se do vedení 5:4. O to ale bohužel přišli 36 vteřin před závěrečnou sirénou a v následném prodloužení inkasovali branku. I tak může být hradecký tým se svým výkonem spokojen, bod s tak silným soupeřem je určitě dalším dobrým krokem k záchraně. V utkání se dvěma góly blýskl Pavel Němeček.

Do úvodu utkání vstoupili překvapivě o něco lépe hosté a svým vstupem zaskočili leckterého kladenského příznivce. Již ve čtvrté minutě otevřel skóre utkání přesnou tečí Pavel Němeček. Kladenští stačili na úvodní branku bleskově zareagovat trefou Ondřeje Pulcharta, jenže za několik okamžiků byli opět ve vedení Energetici, tentokrát zásluhou Ondřeje Březiny. Hradečtí se sami zbytečně přibrzdili, když udělali několik faulů za sebou a museli se tak bránit tlaku domácích. V čase 12:28 vyrovnal Jan Dalecký a v 17. minutě už bylo Kladno ve vedení. Na střeleckou listinu se zapsal Tomáš Vyskočil. Navíc necelou minutu a půl před sirénou zvýšil náskok domácích v přesilové hře Ladislav Máša.

Hradečtí však zbraně nesložili a pokračovali ve svém výkonu z první třetiny. Ve druhé dvacetiminutovce tentokrát zachybovali domácí, když se nechali poslat do tří a nabídli tak hostům šanci, která se neodmítá. Lukáš Karlík naservíroval kotouč Adamu Svobodovi, jenž poslal směrem na Lejska nechytatelnou dělovku, která měla za následek snížení na 4:3.

Energetici měli před sebou dalších dvacet minut a cítili šanci na úspěch. Trpělivá hra přinesla ovoce ve 49. minutě, kdy Václav Pánek poslal do brejku Hynka Zohornu. Ten se nemýlil a postaral se o srovnání stavu zápasu. Zaskočené Kladno inkasovalo pátou branku v čase 53:10, podruhé v utkání z hole Pavla Němečka. Domácí však zvládli dramatický závěr na jedničku. Světelná tabule ukazovala čas 59:10, když byli současně vyloučeni Šmíd a Březina. Kladenská trenérská dvojice zariskovala a poslala na led pátého hráče místo gólmana, což se ukázalo jako skvělý tah. Zbývalo 36 vteřin do konce utkání, když na modré čáře napřáhl Jaroslav Kružík, jehož střela doplachtila až za Lochmanova záda.

Kladenští si tak vynutili na poslední chvíli prodloužení, ve kterém také byli aktivnějším týmem. Dvě kladenské střely ještě brankář Lochman zneškodnil. Následovalo sporné vyloučení Zohorny, při kterém byl hradecký brankář na třetí střelecký pokus domácích překonán. Dva body pro Kladno zajistil v čase 63:49 Jan Kupec.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Březina 1 1 2 0 0
Martin Hadrava 0 0 0 0 0
Marek Jankovský 0 1 1 0 0
Petr Javůrek 0 0 0 0 0
Lukáš Karlík 0 1 1 0 0
Jan Kotas 0 0 0 0 0
Petr Krause 0 0 0 0 0
Matěj Kufr 0 0 0 0 0
Ondřej Matějček 0 0 0 0 0
Pavel Němeček 2 1 3 0 0
Václav Pánek 0 2 2 0 0
Patrik Stehno 0 1 1 0 0
Ludvík Svoboda 0 0 0 0 0
Adam Svoboda 1 0 1 0 0
Daniel Šebek 0 0 0 0 0
Pavel Vaněk 0 0 0 0 0
Jan Vlček 0 0 0 0 0
Petr Zmítko 0 0 0 0 0
Hynek Zohorna 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Petr Lochman 60 24 6 18 75,00 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Slabý Jiří Slabý - hlavní trenér Hradce Králové:
Začátek utkání jsme zvládli velice dobře, vedli jsme a udávali tempo hry. V tu chvíli jsme byli lepší než soupeř, který byl zřejmě trochu zaskočený naším přístupem. Potom se z toho Kladenští dokázali vymanit, vyrovnali a zejména díky několika tvrdým a přesným střelám v přesilových hrách se dostali do vedení. Je potřeba říct, že jsme ta oslabení sehráli špatně. O přestávce jsme si to však vysvětlili a hra v oslabení se pak výrazně zlepšila. Druhá třetina byla z naší strany opět o něco lepší, dokázali jsme snížit a poslední třetina byla z naší strany velice dobrá, takticky sehraná, proměnili jsme vytvořené šance. Bohužel nám chyběl kousek štěstí. Prohrané buly a lehká střela, do níž si mohl náš hráč lehnout, si nakonec našla skulinkou cestu až do naší sítě. Prodloužení už bylo vabank. Bohužel si myslím, že současná pravidla napomáhají tomu, že se dá s utkáním dělat ledacos. Hráli jsme oslabení, ve kterém jsme inkasovali. Můj názor je ten, že v takovémto závěru by se mělo vylučovat už jen za jasné fauly a takový faul tam dnes nebyl. To mě mrzí, ale na druhou stranu jsem rád alespoň za získaný bod.