Zápasy
ne 10.12.2006 | Lukáš Souček

Dorost vybojoval v Pardubicích těsné vítězství 3:2

Zápasové menu

Úvod utkání si Hradečtí pohlídat nedokázali. Hned ve druhé minutě inkasovali první branku. Po přestávce se ale prosadili Stehno s Vlčkem a Energetici byli náhle ve vedení. Pardubičtí však stačili bleskově vyrovnat a do šaten se tak po čtyřiceti minutách hry odcházelo za stavu 2:2. Domácí promarnili několik slibných příležitostí ke skórování, a tak na sebe vítěznou branku celého utkání vzal Ondřej Březina. Energetici se v zápase mohli opřít o výkon brankáře Petra Lochmana, jenž pokryl 34 střel a jen dvě pustil za svá záda.

Úvod utkání narámně vyšel domácím. Hned ve druhé minutě zkrotil poskakující kotouč Jan Ježek, chytře se natlačil před bránu Hradce a parádní trefou pod víko otevřel skóre utkání. O pět minut později mohl vyrovnat Pavel Němeček, ale tváří v tvář proti Landsmanovi neuspěl. Ve 12. minutě pardubickéo gólmana švihem prostřelil Martin Hadrava. Jeho střela se však zastavila o pravou tyč jeho branky. O stejném štěstí na druhé straně mohl vyprávět minutu před přestávkou Petr Lochman, jemuž pomohla tyč při střele Lukáše Radila.

Druhá třetina se lépe vyvíjela pro Energetiky. Hned v úvodu třetiny dostali výhodu dvojnásobné přesilové hry, kterou dokázali využít. Na Landsmana střely od modré neplatili, a tak se kotouče ujal v rohu kluziště Patrik Stehno, vybruslil před bránu a trefil přesně nad lapačku domácího brankáře. O chvíli později se na druhé straně musel vyznamenat Petr Lochman proti střele Lukáše Radila. Ihned poté hosté udeřili znovu. Hynek Zohorna poslal přesnou přihrávku mezi beky na hůl Jana Vlčka, který poslal Hradec do vedení nádhernou střelou pod víko. Pardubice však bleskově odpověděly. Střela Radila se odrazila na hůl Lukáše Pilaře. Ten svoji příležitost využil a prostřelil ležícího Lochmana. V polovině utkání domácí promarnili obrovskou šanci. Rozhodčí poslal Hradec do třech a kvůli protestům střídačky obdrželi hosté další dvouminutový trest. Tím se šance domácích na úspěch zdvojnásobila, jenže Hradečtí i tak pardubickému tlaku odolali. Pardubičtí se ještě v závěru třetiny dočkaly branky, jenže ta nemohla být uznána kvůli hře vysokou holí.

Úvod třetí třetiny byl trochu opatrný, ani jedno z mužstev nechtělo udělat chybu. Tu nakonec udělali hosté, když špatně načasovali střídání. Využil toho Ondřej Fousek, ale jeho samostatný nájezd Lochman vykryl pravým betonem. Hned v dalším střídání domácí opravdu branky dosáhli. Ta ale opět nemohla být uznána. Kotouč totiž překročil brankovou čáru až poté co zazněl hvizd hlavního rozhodčího. Rozhodující slovo tak měli Hradečtí. Jan Vlček našel naslepo Ondřeje Březinu, který se postaral o vítěznou branku celého utkání. Po zbytek utkání svazovala hokejky hráčům nervozita na obou stranách. Pardubice se potřebovaly prosadit a Hradec vycházel hlavně ze zabezpečené obrany. Výsledek už se do konce utkání nezměnil, a tak si Hradečtí odvezli z pardubického ledu tři body za těsné vítězství.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Březina 1 1 2 0 0
Patrik Fink 0 0 0 0 0
Martin Hadrava 0 0 0 0 0
Marek Jankovský 0 0 0 0 0
Petr Javůrek 0 0 0 0 0
Lukáš Karlík 0 0 0 0 0
Ondřej Matějček 0 0 0 0 0
Jakub Měsíček 0 0 0 0 0
Pavel Němeček 0 0 0 0 0
Václav Pánek 0 0 0 0 0
Matěj Soukup 0 1 1 0 0
Patrik Stehno 1 0 1 0 0
Adam Svoboda 0 0 0 0 0
Ludvík Svoboda 0 0 0 0 0
Pavel Vaněk 0 0 0 0 0
Jan Vlček 1 1 2 0 0
Petr Zmítko 0 0 0 0 0
Hynek Zohorna 0 1 1 0 0
Lukáš Zörkler 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Petr Lochman 60 36 2 34 94,44 0 0

Ohlasy k utkání

Pavel Smítka Pavel Smítka - trenér Hradce Králové:
Všechny naše pětky dnes podaly výborný výkon. Nezlomila nás ani rychlá inkasovaná branka ve druhé minutě. Pardubice jsou velmi silné mužstvo v útoku, ale nám se je tentokrát podařilo eliminovat. Celé utkání jsme odehráli na čtyři pětky, což by mohl být vklad do posledních třech utkání před vánoční přestávkou.